Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (4)

• 48 824
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Ранобудна птичка доколкото помня е друг режисьор и име ,не този от новината.
И не са го сменяли. Може да греша но съм изгледала сериала.
Те си имат помощник режисьор, оператор.

Носят се слухове за пети сезон на Чукур . Rolling Eyes

# 586
Каролина, в спойлера на пост 563 е преразказът на книгата от рускиня. Основната история в нея е тази, която показват в "Doğduğun Ev Kaderindir" /Домът/, а историята на Налан/Бурджу е кратка, като почивка за кафе по време на сеанс на психоложката. Да, има история от миналото, но тя е на майката на Налан. Ще видим какъв сценарий са спретнали, малко остана.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1273133.555

Помня ти го поста. Сега пак го преведох с гугъл транслейт и го разбирам по друг начин, че историята на Налян е дълга, на Зейнеп е кратка. Wink
Скрит текст:
В книгата една основна история е историята на Налан, историята на нейната съдба, любовта й извън брака, тъй като тя е била с любовника си дълги седем години, тъжната история на самия брак. Разбира се, не само Налан дойде при лекаря, но и нейният любим Хийри, което означава, че ще чуем неговата история от устните на лекаря. В края на целия роман, почти преди убийството на Хайри, съпругата му също ще дойде при лекаря ... И само 30 страници от 352 - историята на Зейнеп и Мехди. Малка история като кафе пауза по време на сесия. Разбира се, в книгата се споменават и други герои от историята на Налан: роднини, семейството на съпруга й ... И всеки има своя съдба. Между другото, Налан е дете, родено в резултат на изнасилването на младата й майка от брат на баба й, тоест чичо ...
И д-р Гюлсерен я нарече „момичето“ зад стъклото, след като тя научи историята на живота си, който живееше сякаш в банка, зад стъклото.

------------------

В книгата има само Зейнеп. Тя е принудена да се омъжи за Мехди. Родителите й я "продават" за земя в селото. Мехди в книгата наистина е голям негодник: пиел е, биел, имал любовница, женен. Зейнеп ще роди момиче и след три години брак, неспособна да понесе всичко, подава молба за развод. При вземането на решение тя се подпомага от психоаналитик - г-жа Гюлсерен. Всичко. Това е цялата история. В книгата няма Бариш, Султан, Нуха, Есмин.

И още една красавица от турското кино в Мениджърите - Айдан Шенер.
http://www.ranini.tv/haber/43803/1/aydan-sener-menajerimi-ara-di … sine-konuk-oluyor
Тя е Фериде в Чучулигата от 86-та. Гледала съм сериала и съм чела книгата. Харесвам историята. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 12:40 от ~Carolina~

# 587
Айдан съм я гледала и във “Втори шанс”(Kalbimdeki Deniz) в ролята на Захиде-майката на Мустафа

# 588
Да, тя е играла в доста сериали и филми, стари и нови, но аз си я помня като Феридето. Simple Smile Там ми е най-сладка.

# 589
Да, сега прочетох по - внимателно - историята на Зейнеп и Мехди е само 30 страници от 352. Главната история е "за Налан, за нейната съдба, за извънбрачната ѝ любов в продължение на седем дълги години, тъжната история на брака ѝ."

# 590
  • София
Момичета, това е написано за този режисьор от рускините. Възможно е да е режисирал само някой епизоди или част от сезон, но това прочетох за него.

Айтач Чичек
Aytac Cicek

Режиссёр
карьера   2017 — ...
жанры   драма, мелодрама, комедия

Режиссёр — 4
2019
1
Чудо-врач - сериал «Чудо-врач» (2019)
Mucize Doktor, 2019
драма, 2 часа.

2018
2
Достаточно одной надежды- сериал «Достаточно одной надежды» (2018)
Bir Umut Yeter, 2018
драма, 2 часа
3
Ранняя пташка  - Сериал «Ранняя пташка» (2018 – 2019)
Erkenci Kus, 2018 — 2019
комедия, мелодрама, 2 часа

2017
4
Сердцебиение - Сериал «Сердцебиение» (2017 – 2018)
Kalp Atisi, 2017 — 2018
драма, мелодрама, 1 ч 55 мин

# 591
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Пепелче, не е убавец Сонерчо, ама е един такъв жален-милен, предизвиква съчувствието ми. Интересен ми е неговият образ.

Много зловещо ми звучи историята на "Стъкленото" момиче на мен. А кой е Феяз, който ще партнира на Бурджу?

Прочетох, че Ибо напускал Домът. Изобщо не мога да си представя сериала без неговия герой. Накъде ли биха забили историята, се чудя.

Имам да гледам 4-та серия на Невинност аз. И Марашлъ ми изостава.

Редактирам се - изгледах Невинност.
Много разбъркан сериал - назад, напред, преди, сега. Докато включа, че Харун и майката на Ела се виждат заради разкъсаното ухо, което е в миналото, пък аз чакам сегашното действие да върви...
И отношенията много объркани - кой обича, кой мрази, кого и кога, кой лъже, кой играе, кой мами. Голяма  каша.
Бая зор ще видим, докато разберем за чия невинност иде реч в заглавието.
Илайда не ми е много симпатична, нито гериоинята ѝ. Доста е нахакана и нахална на моменти за невинна девойка.
Припомнете ми къде играе актрисата, играеща Бану, че се изтормозих да мисля и не мога да се сетя. Ирем също съм я гледала някъде.

И много са ми дълги серии от по 150 мин.

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 19:01 от Светълчо

# 592
Нинче , няма проблем. Добре си постнала инфото за режисьора.

# 593
Пуснах Неверния. Стана 20ч. веднага пуснаха реклами и новия трейлър на Момичето зад стъклото.
https://www.instagram.com/tv/CMz540EH5LZ/?igshid=1q90ygcc1v3ez
Нещо не ме кефи.
Неверния чак сега ще почне. Rolling Eyes

# 594
Много психарско.

# 595
Oт ютюб

"Готови ли сте да слушате историята на Налан?
Просто трябва да ме разберете ...
Готови ли сте да станете свидетели как редът, в който живея, се преобърна?
Ще гледате приказка, приказка за фея, чийто живот е пълен с ужасни спомени и фалшив свят е създаден за себе си." /ГТ/

"Coronaya uygun bir dizi olmuş Simple Smile Fahrettin Koca bunu beğendi - Това беше серия, подходяща за корона Simple Smile Фахреттин Коджа хареса това".  /ГТ/  Има и други интересни коментари, но не получавам читав превод.

# 596
Да, точно напомня на трейлър на Короната с Клеър Фой. Все нещо трябва да копират някъде и на Невинните ми напомня с тия дъждобрани. Rolling Eyes Smile
Днес превъртях последните три серии на Невинните. А бе много къдрят тоз Хан бе, много хора на опашка при фризьора в тоз сериал. Laughing Гюлбенчето ме кефи , ще се получи май връзката им с Есат. Той се навърта покрай нея, почна да се интересува от нея. Тя се опитва да не си прави илюзии, но той скоро ще й признае. Kissing Smiling Eyes

# 597
  • София
Тя се опитва да не си прави илюзии, но той скоро ще й признае. Kissing Smiling Eyes
Ама дали той ще получи очаквания отговор? Simple Smile Няма да издавам, ама Гюлбен се попроменя лекинко за една серия...
Аз го гледам супер по диагонал "Невинните", много тежко ми става от него, та само някои моменти, колкото да съм в час.

# 598
Наистина май няма да има нищо общо с книгата. Моментите, които Лучи беше написала тук ги споменават, но са променени. По-подробно описание на Camdaki kiz. Аз сега гледам Невинност.

# 599
И аз гледах вчерашната серия. Според мен ще се съберат. Ще е трудно, но това е крайната цел на сценаристите (според мен). Няма да стане веднага. Бавничко. Wink

Общи условия

Активация на акаунт