Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 597
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Явно на Дюкре са хубави шампоаните. На малката й изчеза напълно пърхота и себореята по скалпа само с техния специален за пърхот. Ще търся този зеления сега, за смяна.
Може ли да ми покажеш шампоана против пърхот? Дъщеря ми има отчайваща нужда от такъв.

И моята ходи само с клинове, за дънки не ще и да чуе.

Въпросът не е към мен, но си позволявам включване с препорка за друг шампоан. При дъщеря ми подейства, макар все още да е предпубертет. Препоръча ни го моя колежка с дъщеря тийнейджър.

# 271
Да допълня и аз един шампоан против пърхот, който помогна на моята дъщеря - Здраве Актив. Много видове са, има за всички видове коси.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 10:50 от beauty_magnolia

# 272
  • Варна
Здравейте, бих чела темата. Имам момиче на 8  и половина и имам чувството, че я тресе вече пубертета, а аз нещо не съм готова за това. Нямам идея как да реагирам на изблиците й. Крие се от нас, тръшка се, ако не стане на нейното. Започна и да ме обижда, а беше едно добричко дете. Най-ясно си личи при он-лайн обучението й. Аз се опитвам да  й помогна, то по-лошо става. Замества го с разговори по вайбър с една нейна приятелка и ако може 24 часа да седи навън и да играе най-добре за нея. Разминава се с моите представи за държание към обучение и отношение към родители и не знам какво да правя?

# 273
На първо място според мен трябва да имаме предвид, че децата са поставени в необичайна ситуация. Колкото и да имат контакти, липсата на социализация в колектив им влияе много. Разговори по вайбър и излизане аз не ограничавам в момента. Държа само на вечерния час и да си е свършила все пак задълженията. Ако обаче ще се е стъмнило, докато научи уроците, правя компромис и я пускам да излезе преди това. Че то ако и това ѝ отнема, ще се превърне това дете съвсем в зверче.

Относно обидите вече е друго. Не толерирам по никакъв начин обиди, троскане, въртене на очи и т.н. прояви.

# 274
Цялата ситуация е изнервяща за тях. Ако и добавим бушуващи хормони, става мини бомба. И у нас положението понякога е взривоопасно, но не толерирам лошо отношение. Повишавам тон и потушавам в зародиш. На който не му изнася, не ме вълнува. Или ще говори нормално, ама няма да ми мучи като теле насреща ми.
Иначе в свободното време гледам да има повече движение, така някак минава по-лесно всичко. Не забранявам игри на вън, дори и това да значи, че ще пише домашни в 22 часа. От задълженията няма измъкване. Това е нашата рецепта, за сега работи.

# 275
Имам въпрос.
Първият цикъл на дъщеря ми дойде на 14.12.2020 г. След това на 14.01.2021 г., като и двата пъти беше с нормална продължителност от 6-7 дни. От 14.01.2021 г., обаче никакъв го няма. Нормално ли е или следва да се консултирам с АГ?
Не ми иска да я тъпча с хормони още от началото.

# 276
  • Mediterraneo
То остава пък някой да й изпише хормони! Нищо й няма, два месеца е прескочило, съвсем нормално за първите менструации.

# 277
  • Пловдив
Абсолютно нормално е. Цикълът се регулира през първите две години. Водих дъщеря ми при гинеколог, тъй като повече от година й е нередовен. Докторката каза да изчакаме до 2 години и тогава ще се правят изследвания на хормони, ако е необходимо.

# 278
Здравейте,детето ми е на 9 години,като след 2 месеца става на 10 години. Снощи прокърви и май това е първи цикъл.За сега тече съвсем малко,по няколко капки.След 1 месец ли ще дойде отново или не се знае.

# 279
  • Варна
В началото не е редовен.

# 280
Кристал,
И при моята дъщеря дойде 2 пъти, после 6 месеца го нямаше, сега е редовен. Дори и при мен преди 30 г. помня, че след 1 път нямах 4 месеца, после се нормализира.

# 281
Много Ви благодаря за отговорите.

# 282
Няма общо правило дали е редовен или нередовен цикълът на девойките. Аз от първа менструация до първо раждане бях с изключително нередовен цикъл, че и на 28 дни почти никога не ми е идвало. Щерката е почти като по часовник от самото начало. Шанс, съдба и квото-такова.

# 283
  • София
Аз винаги съм била с изключително редовна М на 28 дни. На дъщеря ми й дойде за първи път на 10 г, след което половин година имаше затишие.
Това го пиша към слънчице, за да не се притеснява, ако в началото М е нередовна. То май по-добре така.

# 284
Здравейте, при момиченцата с първа менструация на около 10 г.имаше ли някакви ранни признаци на съзряване ,колко време преди М и какви?Много се притеснявам да няма от толкова рано цикъл детето, но всичко май е въпрос на късмет.

Общи условия

Активация на акаунт