Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 597
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • Mediterraneo
Вторичните полови белези като нарастване на гърдите и окосмяване вървят обикновено преди първата менструация.

# 286
Здравейте, при момиченцата с първа менструация на около 10 г.имаше ли някакви ранни признаци на съзряване ,колко време преди М и какви?Много се притеснявам да няма от толкова рано цикъл детето, но всичко май е въпрос на късмет.

На дъщеря ми и дойде цикъла на 11 години, току-що навършени. Обилно окосмяване, течение по бельото, наченки на гърди, изпотяване, омазняване на косата- това бяха признаците, че скоро ще настъпи менструация.
И на мен ми се струва рано, но факт. Не мога да променя нищо. Вече си имам девойка.

# 287
Къде следите мц на момичетата си?

# 288
  • Mediterraneo
И трите имаме изтеглено приложението Clue на телефоните си. Казвам и трите вече, защото миналата седмица и на малката й дойде... На 11 години и 3 месеца е бебето! Знаех си, че ще е доста по- рано от на кака й, ама все се надявах още поне година да "устиска" Simple Smile Тя го прие мъжката, даже май и се зарадва. Тъкмо ми беше споделила, че най- добрата й приятелка вече има цикъл от началото на април Simple Smile

# 289
  • Пловдив
С приложението Моят календар.

# 290
Благодаря ви.

# 291
Моето приложение е M.P.T., на щерката - Clover. Тя не знам дали си води календар, аз ѝ водя в моя телефон.

# 292
Тя сама си води в My calendar. И аз го ползвам от много години.

# 293
  • Някъде по Дунава
Ние сме старомодни-ползваме обикновени хартиени календарчета.

# 294
До 2020 г. и ние бяхме така. За 2021 г. за съжаление не можахме да намерим и аз си свалих приложението Mein Kalender (в Германия сме), а детето използва календара на телефона.

# 295
От къде си намирате календарчета ?

# 296
Очаквам скоро цикъл при щерката, има всички признаци. Решила съм да направя деня специален за нея, ще го прекараме по женски с глезотии (според мерките в момента) и специален подарък, за да остане усещане за нещо добро, специално,  а не за нещо срамно, неприятно, гадно. Шопинг, хапване навън, някоя женска разкрасителна дейност (ако са разрешени към конкретния момент), бижу за подарък. Идеята ми даде приятелка испанка, в тяхното семейство било традиция да превръщат първия цикъл в повод за празник. Много ми хареса.
Приложението с цветенцето ми се струва удобно за проследяване на цикъл.

# 297
  • Някъде по Дунава
От къде си намирате календарчета ?
От книжарница, различни рекламни и такива със снимки на децата.

# 298
Моята я пропусна 62 дни и от вчера има за втори път.
Аз ги следя в период 28.

# 299
  • Пловдив
Календарчета са ми давали в аптеките.
Например в Пловдив има голяма верига 36.6, предни години съм взимала от тях.
За тази година календарче за себе си взех от гинеколога ми, но аз и не го ползвам толкова, защото съм със спирала и с нея нямам никаква регулярност на цикъла, която да следя.

Общи условия

Активация на акаунт