Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 552
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Аз също знам, че няма връзка между бръсненето и увеличаването на космите. Стават по-твърди само и са всички едновременно, затова изглеждат повече. Когато са махнати с кола маска растат с различна скорост и ако се махат редовно изглежда, че са по-малко.

Колкото до въпроса защо не бръснене - защото трябва да се прави на два-три дни, а скубането е веднъж месечно. Някак няма база за сравнение. И аз имам записан час при моята козметичка за първо махане на космите по краката на едната девойка. Очаквам да може да изкара лятото с едно махане, че не са прекалено много все още. Чудя се дали ще даде махнем и мишниците.

# 466
Скубането уврежда фоликула, затова с времето космите стават по-тънки и разредени. Растат по-бавно от избръснатите, защото отнема повече време да се зароди нов косъм на мястото на стария и да стигне до повърхността, отколкото да порасне косъм, който е отрязан точно на нивото на кожата. Бръсненето само по себе си по никакъв начин не би могло да промени броя на фоликулите, за да се появят нови косми, които не са съществували преди и да станат по-гъсти. Просто бръсненето не уврежда космите по никакъв начин и затова си растат с максималната скорост и дебелина. Така че скубането може да ги намали, но бръсненто не може да ги направи повече.

# 467
Дъщеря ми и ръцете маха с бръснач.

Колкото до въпроса защо не бръснене - защото трябва да се прави на два-три дни, а скубането е веднъж месечно. Някак няма база за сравнение...
Завидях благородно. И при мен, и при дъщеря ми след кола или епилатор е гладко максимум 6-7 дни. След това започват тук там. Не растат равномерно и на практика през няколко дни пак иска скубане. А и за да ги хване колата трябва малко да се покажат и настават драми как ще излезе така Trollface
Веднъж ме разби. Излиза със скъсани днънки и взела, че махнала само там, където са дупките, тийнейджърският мързел ражда гениални идеи Laughing
Скрит текст:
Arwen Amarantha, аз мозък не знам дали имам достатъчно, но със сигурност нямам знанията на лекарите Simple Smile Признавам си, че не съм учила това и не се наемам да им противореча. Щом научните изследвания доказват, че не се променя, със спокойна за детето си.

YSt, може ли източник?

# 468
Хаха, Човече разсмя ме с дупките на колената.
Имам спомен, че като тийнка ми е се е случвало спешно да си измия косата само отгоре на темето (вързана на опашка), за да не изглежда мръсна. Но тогава бях с много дълга коса и явно да я мия цялата ми се е виждало приключение.

Сега пък се боря с миенето на косата на девойката, която иначе си взима душове, колкото си искаш, но косата да си измие... забравИ. И тя с дълга и супер гъста коса. Явно я мързи да я суши.

# 469
E, и аз се изумявам как й идва на акъла на моята голямата да си мие само бретона, хем не е вече тийнка, официално от 2 години Laughing. Отряза го преди около година и твърди, че се омазнявал много преди другата коса, та го мие и суши всеки ден. Аз също бях с бретон известно време, не забелязах тоя феномен.

# 470
При нас има обратния проблем, мие си косата прекалено често. Непрекъснато мисли, че косата ѝ е мазна, а не е. Обяснявам, че така наистина ще се омазнява всеки ден, но кой ли ме слуша...

# 471
Има шампоани за честа употреба.
Не съм си и помисляла, че може да се мие само част от косата Smiley
Да ви попитам с какви кремове си мажат лицата вашите дъщери? Не знам дали не е от измивния продукт, но забелязвам сухи участъци

# 472
Моята засега не залита по кремове за лице , от време на време само крем "Здраве",ако има някоя пъпчица.
Иначе много иска къдрава коса ,но е с права и гъста.
Тази година ще ходят на зелено училище и много беше щастлива,че позволих Simple Smile

# 473
Дъщеря ми ползва този на Ла Рош Позе:
Скрит текст:

За къдренето, преди 2 г. всяка вечер си сплиташе косата на малки плитки и сутрин беше като гръмнал бойлер. Добре че си хвана гадже, което я убеди да спре. На нас не ни вярваше, че изглежда все едно е с изтощена коса Rolling Eyes

# 474
При нас има обратния проблем, мие си косата прекалено често. Непрекъснато мисли, че косата ѝ е мазна, а не е. Обяснявам, че така наистина ще се омазнява всеки ден, но кой ли ме слуша...
Това при голямата отмина. И тя си я миеше много често, почти всеки ден, но престана. Сега бретонът е нарочен за мазен и се мие отделно Rolling Eyes. Отдавна не се ядосвам за глупости, нейна си е косата, да прави каквото ще. Поне престана с експериментите и не ще и да чуе за бои. А то пък взеха да се появяват бели косми (на 20) Flushed. Ама и на мен тогава започнаха, само дето не ги виждах, защото ходех все боядисана червена.
Малката изобщо не се втелясва за мазна коса, мие я ужасно рядко. Аз й се карам, защото наистина не личи, но й се разранява скалпът. Явно е отминало като страшен срам да ти е мазна косата, защото гледам всички от училището си ходят така, без да се притесняват. Нейната поне е гъста и не личи дали е мръсна. А и с рядко миене, наистина не й се омазнява толкова.

# 475
Моята засега не залита по кремове за лице , от време на време само крем "Здраве",ако има някоя пъпчица.
Иначе много иска къдрава коса ,но е с права и гъста.
Тази година ще ходят на зелено училище и много беше щастлива,че позволих Simple Smile

А моята госпожица е с къдрава коса и грам не си я харесва. Изправя я на всяко миене и само гледа как да я заглади Simple Smile Кой каквото си няма, това иска.
Беше с коса до кръста, сега я отряза до раменете. За мен лично къдрава коса стои по-добре като е дълга, но я оставих сама да решава. Надявам се след време пак да я пусне да порасте..

# 476
Ох много се смях с вашите цепки на дънки, миене на бретони и пр. Много изобретателно Grinning

Ние от събота сме с бебе вкъщи. Малчо се роди на 1 юни и сега си имам тийнка, един pre-teen на 9 и новородено. Освен това съвпада и с лятната ваканция та всички ще сме вкъщи. Завиждайте ми Grinning
Имате ли опит с тийн и бебе, приемам съвети Hug

# 477

"Всички космени фоликули на човека са се образували до 22-та седмица от вътреутробното развитието." Точки 2, 3 и 4:
https://problem.framar.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D … %D1%81%D0%B0.html

Наистина не предполагах, че някой вярва, че от самобръсначката падат фоликули и се засждат в кожата. Ако беше така, нямше да има нито един плешив човек...

# 478
  • Mediterraneo
О, Tickles, звучи интересно! Да ти е живо и здраво бебето! Съвети и акъли нямам за твоето положение. Моята 16-годишна( че и тази на 11) ясно са заявили, че ако им изтръскам едно бебе, ще се изнесат Simple Smile Голямата изпада в ужас само при мисълта. Казва, че й е достатъчно, че е детегледачка на братовчед си( вече е на 3, гледа го от миналата година, когато се налага).

# 479
  • FRANCE
Tickles честито. Много да ви радва мъника. Аз имам само опит аз в ролята на тинейджърка. Бях на 16 когато се роди сестра ми. Имам и брат една година по-малък от мен. Ми бях много щастлива че най-после ме оставиха на спокойствие 🤣. Първо дете момиче...в колко се прибирам, къде и с кого излизам... мъкааа.  А като отрасна девойките ми беше перфектно алиби. Уж разхождам детето. А и тя беше много точно хлапе (и сега си е точна) никога не ме е издавала къде сме ходили Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт