Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 9

• 55 541
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
И аз пожелавам успех с терапевта/лекаря. Може после да споделиш каква е ситуацията, ако решиш.

# 511
Да, и аз като всички останали дами се присъединявам към мнението, че дъщеря ви със сигурност няма проблем със съотношението кг - ръст...Нашата е на 11г. и е 151см и 32кг - слаба е, но в никакъв случай не е фрапиращо и грозно. Но се храни редовно - в 90 % от случаите здравословно, но има и отклонения, които не считам за фатални.
Всичко останало, което споделяте обаче е притеснително. Ако имате нужда от връзка с психотерапевт, лично преминала през това и сега помагаща на други, тръгнали по тези опасни стъпки, мога да дам контакт! Успех!

# 512

Изяви желание

# 513
Здравейте,дъщеря ми е ня 10 години и преди 2 месеца й дойде цикъла. Много е окосмена вече навсякъде и й създава дискомфорт. Иска да си подстригва космите в интимната доза,но аз не знам дали това е удачно,няма ли да пораснат повече?Как да ги третираме се чудя? Отделно, от кога според вас мога да я заведа на кола маска за краката?

# 514
На 10 години може спокойно да я заведете на кола маска. Нормално е да иска да си подстригва космите в интимната зона, аз дори не знам девойките как издържат с това окосмяване докато им позволим да ги махнат.

# 515
Щом има много окосмяване и й пречат, махайте ги. Вече начин - според това, което ще е лесно за детето и ще може да се справя сама. На дъщерята съм връчила депелатоар и тример. За сега маха само на краката, защото няма други.

# 516
deskatta, какъв депелатоар използвате?
Моята за краката ползва епилатор, но за под мишниците е много болезнено. За интимната зона още не стои на въпрос.

# 517
deskatta, какъв депелатоар използвате?
Моята за краката ползва епилатор, но за под мишниците е много болезнено. За интимната зона още не стои на въпрос.

На Acorelle. Поръчвам го от тук
https://shopthebest.eu/product/7634/acorelle-naturalen-krem-depi … masla-150-ml.html

# 518
  • Някъде по Дунава
Онзи ден и аз махнах космите от краката на щерката. Първо пробвахме с епилатор, но пищеше от болка, после коломаска на ленти, но нещо не се справих и накрая с крем. С крема се махнаха добре, но сигурно бързо ще пораснат. Под мишниците ползвах коломаска за чувствителни зони и добре стана.

# 519
И моята е на 10 години и вече три пъти стана я водя на кола маска на крака и посвикна на болката. Подмишници още не сме почиствали, но и те са на дневен ред, а интим не е споменавала да махаме.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 23:14 от Pink Dress

# 520
Под мишниците ползвах коломаска за чувствителни зони и добре стана.
Каква е тази кола маска за чувствителни зони- някаква специална ли( ако може и примерна снимка)?

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 08:38 от SomewhereOverTheRainbow

# 521
  • Някъде там
Благодаря на всички.
Вече ходим  на психиатър,най странноте е ,че не намира детето да има проблем.
И според него нямам повод за притеснение.
Ще имаме още няколко посещания.
За обезкосмяването, аз съм забранила на дъщеря ми да се бръсне.
Водя я на кола маска.
За интимната област обмислям какво е най - добре дали кола маска и там или някое кремче Rolling Eyes

# 522
  • тук и там
Aз тези дни пусках линк в друга тема за хранителните разстройства. Ето ,може да е интересно за някои майки.

https://diagnozata.bg/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8/%D1%8 … %B0    
Аз навремето(като съвсем  млада),имах булимия. Родителите ми така и не разбраха. Навремето бяха малко познати тези разстройства. Не съм ходила на лекар тогава,сама се осъзнах,но и до ден днешен имам проблеми със зъбите заради този период.

Искрица, браво че сте обърнали внимание.Наблюдавайте я,да поработи с нея психолог малко-за повишаване на самочувствието .

# 523
  • Някъде по Дунава
Под мишниците ползвах коломаска за чувствителни зони и добре стана.
Каква е тази кола маска за чувствителни зони- някаква специална ли( ако може и примерна снимка)?
Ето това е.

# 524
  • София
За обезкосмяването, аз съм забранила на дъщеря ми да се бръсне.
Водя я на кола маска.
Вярно ли? Моля те, ела да забраниш и на моята. Grin
Майтапът настрана, но когато детето ти има нисък праг на болка, забрани не действат. Аз не съм някакъв изрод-садист и след като дъщеря ми рева, пищя и рита като истерична при козметичката ми по време на кола маската, съм я оставила да се бръсне и да ползва крем-депилатоар. След някоя и друга година ще я водя на лазерна епилация.

Общи условия

Активация на акаунт