На пазар във Варна - тема 62

• 35 577
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Дават ти едно каре и имаш право в него. Не е само на една улица.

Приятели на гости търсят платен (сещам се за този на спортна зала близо до Винс). Или оставят колата някъде извън зона, но си е рисковано.

# 406
  • Под Слънцето
Хей, някой знае ли къде мога да си купя захарен памук на клечка? Така ми се хапва от 2-3 дена....

# 407
  • Варна
Хей, някой знае ли къде мога да си купя захарен памук на клечка? Така ми се хапва от 2-3 дена....
В морската до деския кът има. Вчера ядохме.

# 408
  • Варна
Моля за информацията от живеещите в синя зона - обмисляме покупка на апартамент, блокът обаче няма паркинг, което значи или търсене на гараж или паркиране на улицата в разграфените места. Ако обаче на моята улица няма място има ли някакво ограничение в какъв радиус от адресната ми регистрация мога да я паркирам ? Или ако съм регистрирана някъде в Гръцката махала мога ли да паркирам зад Винс например ? Какво става, когато дойдат приятели на гости за 1-2 дни - платен паркинг ли ? Има ли абонамент, ако едната кола стои седмица например и какви са таксите приблизително в района, къде има около Винс платен паркинг ? Благодаря предварително за отговорите, свикнали сме с 2 коли и искам да знам какво да очаквам Simple Smile
Това е раздлението на зоните към момента:
https://varnaparking.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%8F-%D … D0%B0%D0%BB%D0%BE
имаш право да паркираш навсякъде в твоята зона
"Паркирането се осъществява в границите на конкретна подзона, от зоните за почасово платено паркиране, в която попада адресът на обособения жилищен имот. Живущите на гранични улици между подзоните имат право да изберат в коя подзона да придобият право на паркиране. Правото на паркиране се предоставя срещу заплащане.

Правото за паркиране се прилага за два автомобила на обособен жилищен имот. За втори автомобил лицата заплащат двойния размер на сумата за първи автомобил. Първи автомобил е този, който е заявен първи по време. Когато жилището е съсобствено, всеки от съсобствениците може да заяви „първи автомобил“ в съответствие с предходното изречение
."

# 409
  • Варна
Аз съм в първа подзона и реално при стартирането на синята зона улиците около нас бяха в нея.
В началото беше много стриктно-минаваха общинска, паяк, синя зона уж проверяваше....
Сега вече всеки спира когато и както си иска вечер, в извънработно време на синя зона, защото общинска ни забрави, но поне през деня е доста по-"подредено" и добре.
Иначе условията за живущите са направо смешни-55лв първа кола и 110лв втора кола годишен абонамент, който важи за твоята подзона.
Не е една улица, доста са и другото важно е, че нямаш ограничение в часови престой.
 Гости няма как да си оставят колата с дни, защото СН е зона за кратковременно паркиране, което е  до 3 часа и това ограничение не важи единствено и само на абоментите, така че и да искат да си платят всички часове за деня е невъзможно .  Могат на стоят с дни в дните, в които е безплатна.

# 410
Осма подзона сме,постоянно обикалят ,слагат скоби,вдигат,снимат.Няма лабаво.

# 411
  • Варна
На Генералите работя, всеки божи ден по няколко пъти минава колата на зоната и сканират номера. И скоби слагат. А днес даже и паяка видях да влезе из уличките.

# 412
Зад Пощата също "бръмчат" по цял ден. Постоянно ги засичам. Слагат скоби на поразия. Даже наскоро един ентусиаст го вдигна паяк, защото беше спрял на тротоара Grinning

# 413
  • Варна
Налага ми се да купувам аквариум с декоративни рибки и аксекоари. Моля за впечатления за специализиран магазин. Не разбирам нищичко.

# 414
Магазин има до Медицинския университет, на уличката където са ксероксите, на реда на закуските. Пада се по диагонал на входа на университета. ( надявам се да ме разбра ) Mr. Green

# 415
  • Варна
Те и при нас привидно много обикаляха в началото, но след като ми сложиха скоба 3! месеца след стартиране на зоната, защото се оказа, че ми е объркан номера разбрах колко реално са вършели нещо.
Иначе да, постоянно им засичам колите в движение. Може и в началото да им е трябвало време за организация.
Факт е обаче, че общинска никаква я няма и вечер, след 19ч, редовно има на тротоар, на кръстовище, извън очертанията и на жълто.
Според мен наблягат на последните райони и така до следващите, а както са почнали скоро вероятно целия град ще е СН или поне голяма част от него.

# 416
Виждали ли сте Вигантол капки някъде ?

# 417
  • Варна
Последно купувах от Манолова на Генералите. Искаш ли да проверя?

# 418
Да, Хайче, ще ми е много полезно да знам къде има.
Сега ми го изписаха и се чудя откъде да си го набавя.

# 419
  • Варна
Имат. Казаха, че нямало опасност да свърши Simple Smile 2,90 лв.

Общи условия

Активация на акаунт