МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 748
  • 771
  •   1
Отговори
# 180
Лили, това изследване е отделни от СГ и поне в предишната ни клиника ставаше и по-бавно-примерно СГ за 3дни,а ДНК за 10дни. Виждам, че е отбелязано. Ако сте го платили, значи е пуснато и си проверявайте в онлайн резултатите.

# 181
Nirvana, да и аз.я четох тази биопсия, ако се наложи ще е направим, ако смятат че там са повече и с по-добро качество. Реално според адролога проблема на ММ бил от.това че са му по-малки тестисите отколкото било.нормално, каквото и да значи това. Все пак имам една бременност по естествен път приключила с мисед в 6гс края на 2019 г и се надявам с инвитро да стане, колкото и малко да са сперматозоидите. Само ме притеснява че показателите вървят надолу при всяка следваща спермограма... 😐

Аз имам аборт в края на 5г.с. след инвитро. С неизяснен стерилитет сме, а на последната спермограма пишеше астенозооспермия. Пуснахме ДНК фрагментации и излязоха 68%, което е ужасно много. Веднага отидохме при Кацаров и се оказа, че мъжа е с по-малки тестиси от нормалното. Няма вредни навици, които да влияят на тоя резултат. Изкара леко ковид през декември, може допълнително да са се влошили от него, но със сигурност не е единствената причина. Сигурно се повтарям, защото го разказвам за пореден път, но просто споделям размера на тестисите до какво е довел при нас.

# 182
jinchen и Tommy, хипопластични тестисите се водят, когато са под нормата. Съпруга ми е по същия начин, много бях изненадана като Кацаров каза така. Съответно щом тестисите са с по-малък кубик така да го кажем, обема и количеството също са по-малки. И аз често казано едвам чакам четвъртък да дойде и да я пусне тази спермограма. Малко ме тревожи факта, че когато спермограмата е лоша почти винаги и днк фрагментация е така.

# 183
Лили, това изследване е отделни от СГ и поне в предишната ни клиника ставаше и по-бавно-примерно СГ за 3дни,а ДНК за 10дни. Виждам, че е отбелязано. Ако сте го платили, значи е пуснато и си проверявайте в онлайн резултатите.
ясно значи sdi е всъщност фрагментациите,да нищо не е качено.явно ще стане по-бавно Kissing Heart нали така?чувствам се като бавноразвиваща,но мислех,че поне мъжки сме добре и нищо не съм чела.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 14:14 от Lili222

# 184
Tommy, а Кацаров след тази фрагментация какво ви насочи да направите?Има ли въобще оправяне това положение, защото и ние бяхме при него края на миналата година, изписа на мъжа ми Полукс Форте и още.някви хапчета с тестостерон да ги пие 3 месеца, тогава показателите бяха що.годе добри и морфология 10% и даже му беше казал.че ако успее да вдигне още малко морфологията с тия хапчета имало шанс и за инсеминация. Ее пи ги и се.надявах че ще има подобрение или поне ще остане без промяна, но уви като направихме контролната спермограма след тия хапове доста от показателите бяха станали по-зле, не по-добре... И затова.решихме че няма за къде да се бавим повече и кандидатствахме по фонда, сега чакаме да ни удобрят.

# 185
Nirvana, да и аз.я четох тази биопсия, ако се наложи ще е направим, ако смятат че там са повече и с по-добро качество. Реално според адролога проблема на ММ бил от.това че са му по-малки тестисите отколкото било.нормално, каквото и да значи това. Все пак имам една бременност по естествен път приключила с мисед в 6гс края на 2019 г и се надявам с инвитро да стане, колкото и малко да са сперматозоидите. Само ме притеснява че показателите вървят надолу при всяка следваща спермограма... 😐

При нас диагнозата също е тази олиго.......спермия. Уролога каза,че и на моят ММ са по-малки тестисите от нормалното и т.н. В момента преди да започнем процедурата  не са ни казвали за биопсия, не и на този етап. Дано не се налага,но все пак, ако се налага ще го правим и ние сме за ИКСИ.

# 186
Не знам, Бени... Явно зависи и от преценката на лекаря. Ние също хич не сме съгласни, но ако има по-голяма вероятност да стане от първия път и да извадя повече нормални няма какво да правим. Аз вече съм в стимулация и единствено чакаме да видим какво ще покаже днк фрагментацията. По-лошо ще е ако ми извадят яйцеклетки и не намерят нормални сперматозоиди да ги оплодят.

# 187
Не знам, Бени... Явно зависи и от преценката на лекаря. Ние също хич не сме съгласни, но ако има по-голяма вероятност да стане от първия път и да извадя повече нормални няма какво да правим. Аз вече съм в стимулация и единствено чакаме да видим какво ще покаже днк фрагментацията. По-лошо ще е ако ми извадят яйцеклетки и не намерят нормални сперматозоиди да ги оплодят.

Ние още не сме стартирали, но и аз всеки ден го мисля, как ще е. На ММ морфологията беше много зле след прекаран ковид и други проблеми. Все имам малка надежда да се случи чудо. Пии витамини и други добавки тези 3 месеца, дано имаме късмет и ние, ако не има и друго решение,но не е приятно за съжаление...😑😑😑😑

# 188
Beny, ще се получат нещата, не се притеснявай. Ние също сме с ужасна морфология - само 1%... Всеки казва, че мъжкия фактор е по-лесен за преодоляване от женския и наистина се надявам да е така. 🙂
Желая ви успех! 🍀🙂

# 189
Tommy, а Кацаров след тази фрагментация какво ви насочи да направите?Има ли въобще оправяне това положение, защото и ние бяхме при него края на миналата година, изписа на мъжа ми Полукс Форте и още.някви хапчета с тестостерон да ги пие 3 месеца, тогава показателите бяха що.годе добри и морфология 10% и даже му беше казал.че ако успее да вдигне още малко морфологията с тия хапчета имало шанс и за инсеминация. Ее пи ги и се.надявах че ще има подобрение или поне ще остане без промяна, но уви като направихме контролната спермограма след тия хапове доста от показателите бяха станали по-зле, не по-добре... И затова.решихме че няма за къде да се бавим повече и кандидатствахме по фонда, сега чакаме да ни удобрят.

Изписа му Полукс форте, прословутата бърканица с меда и отвара от мурсалски чай и бабини зъби. След 3 месеца ново изследване (в средата на май се пада). Препоръча да взима и вит. Д.
Купихме всичко още след прегледа и като се прибрахме се разчетох. Ами този Полукс много постен ми се видя, но вече имахме за 3 месеца. Установих след доста статии и с помощта на една съфорумка с подобен шокиращ резултат, че най-доброто е Фертилсан на Амитамин + много CoQ10. Докупих отделно добавки, за да догоним съдържанието на Фертилсана и го убедих да се друса с коензим Grin Признавам си, че вече не мога да вярвам на лекари, ако ще и най-добрите да се водят. От тоя форум съм намерила най-полезната информация. Като, разбира се, си я подбирам. Просто като видя, че нещо се изписва масово и при леки проблеми, а нашият изобщо не е такъв, се доверявам на интуицията ми. До сега не е грешала. Грешала съм аз, когато не съм я слушала, за което съжалявам.
Не знам дали ще има ефект. Не знам дали ще остана в същата клиника (защото подадох документи за втори опит отново там и даже си дадох заповедта). Ако паднем под 30% - може би... Ще си помисля след разговор с професорката. Ако ли не, ще се местим. Ако пък не паднем под 30% изобщо не възнамерявам да се упражняват върху мен и съм се насочила към Турция, колкото време и пари да ми излезе. Искам някой ден, когато имам деца, да съм достатъчно здрава физически и психически, за да се грижа за тях.

# 190
Да, и аз четох че трябва да.приемат антиоксиданти, че действали добре, също и бабините зъби, затова му взех таблетки бабини зъби, че чай няма шанс да го накарам да пие, както и витамин Е и Цинк, в крайна сметка са билки, ако.не помогне няма да навреди, а не.като Полукса, даваш 300лв и после никъв резултат...

# 191
На ММ също му изписаха Полукс Форте, пи ги 3 месеца,заедно с други добавки, защототой е проучил и сам си е набавил от другите. И аз се 🙄съмнявам, че ще има голяма разлика в стойностите 🤔и нямам търпение да видя какво ще излезе все пак🤏. Ще споделя след като направи и излезе резултат. За съжаление ще е през месец май. ✌

# 192
  • В страната на бурите
Здравейте, момичета, моля за съвет и коментар. Мъжът ми за първи път прави спермограмата (беше в известна репрод. клиника). Бях го накарала да пусне разширена или с фрагментация, но от клиниката му казали, че първо се прави стандартна. И излезе тератозооспермия със 7% нормални форми. Сега оттук накъде? Кога и каква следваща спермограмата да направи? Кацаров май изписва едно и също лечение, не зная къде да потърсим добър специалист. Нямаме време за чакане, защото възрастта ми също е фактор, и при мен има проблеми за решаване...
Това са резултатите:

# 193
Уондър, според мен СГ на ТМ си е съвсем добре. Болшинството от мъжете могат само да мечтаят за такъв резултат. Ако няма и проблем с фрагментацията и преживяемостта, трябва при теб да гледате какво-що и да обсъдите с репродуктивен специалист дали ин виво, дали ин витро или инсе е подходящо за вас.

# 194
  • В страната на бурите
Благодаря за мнението. Понеже не съм наясно, препоръчително ли е да пуснем още една спермограмата с ДНК фрагментация или нещо допълнително, пр. хормони? При мен уж години наред всичко, ама всичко бе наред, а нещата не се случваха, затова търсим проблеми и на двата фронта.
Уондър, според мен СГ на ТМ си е съвсем добре. Болшинството от мъжете могат само да мечтаят за такъв резултат. Ако няма и проблем с фрагментацията и преживяемостта, трябва при теб да гледате какво-що и да обсъдите с репродуктивен специалист дали ин виво, дали ин витро или инсе е подходящо за вас.

Общи условия

Активация на акаунт