МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 778
  • 771
  •   1
Отговори
# 195
Wonder, хубаво е да има поне 1 месец време между различните спермограми. Ако ще е за инвитро трябва да я.направите в друга клиника и да има морфология по Крюгер, днк фрагментацията може да се направи и малко по-късно.

# 196
Моля за мнение за тази Спермограма и днк тест. Разчитане от лекар ще имаме след 2 седмици. Правена е заради повтарящи се аборти. Благодаря предварително.

# 197
Моля за мнение за тази Спермограма и днк тест. Разчитане от лекар ще имаме след 2 седмици. Правена е заради повтарящи се аборти. Благодаря предварително.

Lady12,спермограмата е отлична,за пръв път виждам фрагментация под 15,впечатляващо!Всички тук само мечтаем за такива показатели при нашите половинки.Търсете проблема другаде,дано успеете да го откриете и следващия път нещата стигнат до щастлив край.

# 198
Благодаря много, на всички вас също пожелавам успех в борбата за бебе.
Само това ме притесни, че има много голям брой спернатозоиди с дефекти.

Lady12,спермограмата е отлична,за пръв път виждам фрагментация под 15,впечатляващо!Всички тук само мечтаем за такива показатели при нашите половинки.Търсете проблема другаде,дано успеете да го откриете и следващия път нещата стигнат до щастлив край.

# 199
Здравейте, момичета! Предстои ми първи опит ИКСИ. ММ е с 1% морфология, а днес излезе и резултата от ДНК фрагментацията.

# 200
Супер е резултатът, Цвете.
Уондър, аз на ваше място бих пуснала фрагментация. На теб проверка на тръби правена ли е?
Лейди, пускала ли си пакета за тромбофилия?

# 201
Да, основния. Последните две Б съм на терапия от +тест.
Супер е резултатът, Цвете.
Уондър, аз на ваше място бих пуснала фрагментация. На теб проверка на тръби правена ли е?
Лейди, пускала ли си пакета за тромбофилия?

# 202
А НК клетки?

# 203
Също, в норма са. Освен това и пролактин за него пиех Достинекс преди Б беше 89. Преди Б Лекувах и уреаплазма, като видях +тест пуснах отново контрола, беше отрицателен (тук говоря за последната Б).
При втория неуспех имах цитомегаловирус, сега отново изследвах - отрицателен.
Не спирам да търся причината, но съм в задънена улица.
Този път пуснах и за изследване ембриона-няма отклонения и там.
Сега ми остава да чакам резултата от кариотипа и се чудих дали да не пусна и обременяване с глюкоза, но незнам дали това е причина за аборт,както и АМХ..

А НК клетки?

# 204

Какво мислите за тази спермограма
Как ви изглежда зле ли е много

# 205

Какво мислите за тази спермограма
Как ви изглежда зле ли е много
Здравей Светл,спермограмата е много добра.Общият брой сперматозоиди е висок,както и бързоподвижните А+В.Морфологията по Крюгер е 10%,което също е добър резултат.Това,че са написали,че трябва да е над 15% е всъщност остаряло виждане на СЗО(Световната Здравна Организация).Според новите препоръки морфология по Крюгер над 4% се води нормална,от там идва и заключението за тератозооспермия,но то не е коректно,просто диагнозата е поставена на твърде остарели изисквания.Реалната диагноза трябва да е нормозооспермия.Аз бих пуснала и ДНК фрагментация,за да се изключи напълно мъжкия фактор,ако и там нещата излязат добре.

# 206
Благодаря много за отговора
Мисля да пия малко витамини трибестан ако може малко още да се вдигне морфологията ще е добре

# 207
Здравейте ! Ние сме в подготовка за инвитро в Селена при д-р Минев. Някой от вас бил ли е по тази програма ? Как се чувствахте и имахте ли подобрение ?

# 208
като гледам предимно са добавки витамини и билки.Макмимор и флажил са за бактерии ,чиста ли е микробиологията?

# 209
Здравейте,за първи път ще пуска мъжът ми спермограма,ще съм ви много благодарна, ако ме насочите къде да я пусне,и съответно каква?
Имам един спонтанен аборт в 7 г.с юни месец,на мен ми предстоят изследване за вродена и придобита тромбофилия,аз се следя при Калчев от скоро!
Благодаря ви предварително 🍀

Общи условия

Активация на акаунт