МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 60 850
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Момичета в коя репро клиника д-р Кацаров препоръчва да се пускат спермограми?

# 631
Здравей!
Нас ни прати в Майчин дом и в инвитро клиника София. Като той преценява дали да са с Крюгер, днк фрагментация и т. н.
Момичета в коя репро клиника д-р Кацаров препоръчва да се пускат спермограми?

# 632
Здравейте,

с тази диагноза, може ли да има естествено забременяване?

# 633
Може...всички показатели са доста добри, само морфологията е намалена, ноо можеше и да е по-зле... Успех!
Здравейте,

с тази диагноза, може ли да има естествено забременяване?

# 634
Ние единствено сме пускали посявка за семенен анализ в лаборатория, но тя се използва за микробиология. Според мен за спермограма е най-добре да се прави единствено в репродуктивни клиники.
И защо е седяла в хладилник с часове? Малко е несериозно това, защото нали точно заради това се дава на момента в клиниката и се изследва още веднага.
Тук има ли някой, който все пак е правил спермограма в обикновенна лаборатория и след това в специализирана за спермограма, и даа има огромна разлика между двете? Аз пак се фкарвам във фимми, не ми се вярва да е толкова лоша нашата спермограма като се има оредвид, че е правена в Рамус и се наложи съхранение в хладилник с часове. Отдавам лошите резултати от това. За това сме си дали още някой месец време.
Защото тази лаборатория в нашия град е клон, и се транспортира до София. А до София са около 2 часа път. Дадохме я в 09:00 ч, а транспортната кола идва в 15:00 ч да в вземе от лабораторията и да я закара в София. Питах лаборантката докато я изчакам да си изпуши цигарата как ще св съхрани, тя каза в хладилник, и после при транспорта пак е в хладилник докато стигне до София. Знам, че е най-добре в репродуктивна. Но тогава едно АГ каза да пуснем в Рамус. Надявам се, че голямата неподвижност на сперматозоидите идва от лошото съхранение. Не съм се консултирала с лекар, то си има рефернтни стойности к е ясно. Казахме си да пробваме до края на годината, пък ако пак не става вече ще дадем и в репродуктивна. Ето кво представлява.

На мен спермограмата ми изглежда адски несериозна. 90% добра морфология ми звучи в сферата на научната фантастика. Заключението също ми звучи набързо скалъпено. Според мен задължително идете в репродуктивна клиника. Успех!

# 635
Добре, аз не мога да разбера защо вобще предпагат такава услуга при положение, че няма как да има кой знае колко подвижни след колкова време на 4 градуса в хладилник. За броя то се вижда, все пак общ брой дали са неподвижни или активни броя си е брой. За морфологията не мога да кажа нищо, тя също би могла да се види, и не зависи от подвижността. И на мен ми е съмнителна. Трябва да се даде на място и ще се разбере. Притеснява ме малко положението в страната заради пандемията. Става вече страшно, и май ще го отложим. Нито съм ваксинирана, нито съм го прекарала.

# 636
Както не сте ваксинирани, ако се разболеете нещата само ще се влошат. Аз съм сигурна, че при моя мъж и преди да прекара съвсем леко Ковид е имало проблем с ДНК фрагментациите. Но месец след Ковид пусна изследването за първи път и излязоха 68%... Докторката каза, че не е виждала такъв резултат до сега. Та докато бездействате и чакате да свърши всичко (а то не му се вижда краят), може поне да си осигурите малко спокойствие. Ваксини има бол, избор коя да си сложите - също.
Относно ходенето до репродуктивна клиника не виждам особен риск. Придружители не пускат, спазва се дистанция, носят се маски, пътувайте със собствен автомобил и всичко е точно. В хранителните магазини е по-опасно. Честно казано не вярвам да се организирате да го направите, защото въпреки всичките съвети до тук, вие се дърпате и си намирате оправдания от 9 кладенци. Решението е ваше - дали евентуално да откриете проблем и да го разрешите, дали да видите, че няма проблем и да се успокоите, или да си живеете в неведение с чуденки.

# 637
Напълно те подкрепям, Tommy. Да не говорим, че в началото на първата пандемия всички асиситирани репродукции бяха спрени. Такива клиники едва ли биха могли да си позволят втори път да ги затворят. В нашата клиниката винаги са ни давани калцуни още на входа, никога не съм видяла някого да си носи маската под носа, за разлика от кварталния магазин и всички останали големи вериги.
Истината е, че всичко е до желание. Лично аз също не бих седяла да се чудя и пиша по форумите, вместо да запиша час.

Я да попитам има ли момичета тук, на които партньорите да са с олигоастенотератозооспермия? Имам въпроси свързани с тази диагноза и най-вече с процедурите ИКСИ. Моя мъж е с 8% живи. Април месец правихме ИКСИ, което не доведе до бременност, сега ни предстои втора процедура отначало. Ходихме при Кацаров, каза ни, че няма какво да се направи, защото при него е вродено. Отделно всички хормони са му в норма. Изписа му Полукс форте, но според мен нямаше особено подобрение от него, просто е задържал този процент. Аз направих бабината бърканица и тя не помогна особено. Морфологията пък е 1% и направо в чудо съм се видяла, направо не знам какво да правим вече.
Както не сте ваксинирани, ако се разболеете нещата само ще се влошат. Аз съм сигурна, че при моя мъж и преди да прекара съвсем леко Ковид е имало проблем с ДНК фрагментациите. Но месец след Ковид пусна изследването за първи път и излязоха 68%... Докторката каза, че не е виждала такъв резултат до сега. Та докато бездействате и чакате да свърши всичко (а то не му се вижда краят), може поне да си осигурите малко спокойствие. Ваксини има бол, избор коя да си сложите - също.
Относно ходенето до репродуктивна клиника не виждам особен риск. Придружители не пускат, спазва се дистанция, носят се маски, пътувайте със собствен автомобил и всичко е точно. В хранителните магазини е по-опасно. Честно казано не вярвам да се организирате да го направите, защото въпреки всичките съвети до тук, вие се дърпате и си намирате оправдания от 9 кладенци. Решението е ваше - дали евентуално да откриете проблем и да го разрешите, дали да видите, че няма проблем и да се успокоите, или да си живеете в неведение с чуденки.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 12:52 от Nirvana08

# 638
Здравейте, Nirvana08, ние сме със същата диагноза! Ние сме на етап 6 месечно лечение, което ще приключи на 10.11.2021. Направихме няколко консултации с д-р Бъчваров, ММ няма варикоцеле, всички хормонални изследвания са в норма, спермограмата е покъртителна 7% нормокинетични сперматозоиди и морфология 2%. През първият триместър ММ приемаше Ортмол Фертил плюс, след това променихме лечението на Профертил плюс, адизоа, потенциатор, глутатион и тонгат али. Освен това аз започнах да му правя  и лечебно лечение със пчелен прашец, пчелно млечице, мед от магарешки бодил, чай от бабини зъби, магарешки бодил, ветрогон и  жълт кантарион, също така и ядки с орехи, повече движение и по-малко стрес. Все още не знам дали има резултат от цялото това стриктно прилагане на лечението. Към 10.11 ще правим контролна спермограма, а към 15.11. започваме стимулация за инвитро, защото имаме издадена заповед. Относно инвитро процедурата не мога нищо да кажа, защото ще ми е първо и тепърва навлизам в тези дълбоки води.  И да вметна още нещо, правихме тест за Кариотип, но резултатът все още не е излязъл, чакаме го до 2 седмици и него. Вие бихте ли споделили как се установи, че при вашият ММ е вродено? Какви изследвания правихте ?

# 639
Nirvana08 , ММ е с такава диагноза. Последният опит направихме 3 месеца след прекаран Ковид и трагична СГ, но вместо ИКСИ бяхме с ИМСИ.

# 640
Nirvana08 , ММ е с такава диагноза. Последният опит направихме 3 месеца след прекаран Ковид и трагична СГ, но вместо ИКСИ бяхме с ИМСИ.

Iren11, моля Ви да разкажете малко повече за изследвания и колко опита имате ?

# 641
Благодаря много, момичета.
iren, помня, че с теб си бяхме писали за някои неща. Надявам се да е наред всичко при вас! 🙏😊

Тренди, тестисите се водят хипопластични с по-малък обем от нормалното. И от там се получава олигоастенотератозооспермия. В случая при нас каквото и да пие единствено поддържа процента на живите.

# 642
Напълно те подкрепям, Tommy. Да не говорим, че в началото на първата пандемия всички асиситирани репродукции бяха спрени. Такива клиники едва ли биха могли да си позволят втори път да ги затворят. В нашата клиниката винаги са ни давани калцуни още на входа, никога не съм видяла някого да си носи маската под носа, за разлика от кварталния магазин и всички останали големи вериги.
Истината е, че всичко е до желание. Лично аз също не бих седяла да се чудя и пиша по форумите, вместо да запиша час.

Я да попитам има ли момичета тук, на които партньорите да са с олигоастенотератозооспермия? Имам въпроси свързани с тази диагноза и най-вече с процедурите ИКСИ. Моя мъж е с 8% живи. Април месец правихме ИКСИ, което не доведе до бременност, сега ни предстои втора процедура отначало. Ходихме при Кацаров, каза ни, че няма какво да се направи, защото при него е вродено. Отделно всички хормони са му в норма. Изписа му Полукс форте, но според мен нямаше особено подобрение от него, просто е задържал този процент. Аз направих бабината бърканица и тя не помогна особено. Морфологията пък е 1% и направо в чудо съм се видяла, направо не знам какво да правим вече.

Моя мъж е със същата диагноза. Като заключение-сперматозоиди от група б и с. При него след всички направени изследвания се констатира, че е с много нисък тестостерон и инсулиновата резистентност. Кацаров му изписа полукс форте и кломифен, като аз на своя глава и след доста четене смених дозата на кломифена по половин през ден, а съставките, които включваше полукса купих поотделно. Отделно взех бабини зъби на капсули, борон, фолиева, спимен. Още не сме направили контролна спермограма, за да видим дали има някакво подобрение, но мм смята, че има подобрение.
Вие в коя болница сте?

# 643
Sparky, ако трябва да съм честна нищо не помогна от всички изпити неща при нас.
Тестостерона му е в норма и той, инсулинова резистентност няма.. Абсолютно един хормон няма, който да е под или над нормата.
След всичко, което изпи спермограмата показа същите неща като преди това.
Трябва да погледна довечера след работа резултатите от днк фрагментацията какви бяха, че съм ги забравила. Иначе сме в инвитро клиника София при Владимиров.

# 644
Nirvana, и ММ е с тази диагноза. Ходихме при Кацаров,който каза че се дължи на малки тестиси, както и ти казваш.Пи добавки 3 месеца, не само че нещата не станаха по-добре, ами и по-зле станаха, та накрая забързахме към инвитро. Правихме имси+макс, върнаха ми 2 ембриона от 4, 1 се хвана за кратко, но уви в 6г.с установиха че е спрял развитие... Хормоните на ММ също са в норма,пускахме му и кариотип и у-микроделеции,понеже доки мислеше че може да е генетично и там всичко в норма.Сега след неуспеха се връщаме към мен... Правих имунология, предстои ми биопсия и също така ще пусна кариотип на себе си и тромбофилии, да видим ще излезе ли проблем пък и при мен...А иначе ММ има и висока ДНК фрагментация, затова правихме МАКС, но... знам ли...
Sparky, ако трябва да съм честна нищо не помогна от всички изпити неща при нас.
Тестостерона му е в норма и той, инсулинова резистентност няма.. Абсолютно един хормон няма, който да е под или над нормата.
След всичко, което изпи спермограмата показа същите неща като преди това.
Трябва да погледна довечера след работа резултатите от днк фрагментацията какви бяха, че съм ги забравила. Иначе сме в инвитро клиника София при Владимиров.

Общи условия

Активация на акаунт