Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 40 603
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря Simple Smile аз пропуснах да пиша, че след тези изследвания в понеделник бях на консултация при хематолог и каза 2 варианта - без терапия и консултации на 2 седмици, за да се следи изкъсо за изоставане на плода или терапия с клексан до раждането.

Janet9310 да не те разочаровам, но с дъщеря ми пол не казаха дори след 2рата ФМ. Следящия ми потвърди в 7 месец чак, та зависи и бебето дали не се крие Grinning

Именно, аз се надявам на момиченце 😂 Не мога да си представя че при момче няма да се види толкова време 🤔

# 556
Дано те зарадват с тази новина Relaxed

Към момичетата, които ще взимат болничен от по-рано - има ли тема, в която се коментират тези неща?
Интересува ме, ако реша да взема от по-рано т.к е с дълъг срок сигурно се минава през комисия, месец за месец? Също така каква е и сумата, която се изплаща, т.к. предполагам има разлика с болничния от ЛЛ.

# 557
genomi има тема в раздел Бъдещи майки. Момичетата там отговарят на всички въпроси.

# 558
Дано те зарадват с тази новина Relaxed

Към момичетата, които ще взимат болничен от по-рано - има ли тема, в която се коментират тези неща?
Интересува ме, ако реша да взема от по-рано т.к е с дълъг срок сигурно се минава през комисия, месец за месец? Също така каква е и сумата, която се изплаща, т.к. предполагам има разлика с болничния от ЛЛ.
Болничните се издават за по 30дни. През предишната бременност си оставих картона на следящия ме АГ и след 2-3 дни си взех болничния. Сумата, която се изплаща за сега е същата като при болничен от ЛЛ - 80% от среднодневния осигурителен доход за последните 18 месеца. Чак болничния, който е за 45 дни преди раждането се изчислява по друг начин - 90% от ос. доход за последните 24 месеца.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 21:21 от Sunrise*

# 559
Добро утро, аз от днес съм 14 сед 🥳 на апп-а където си следя пише че бебето е голямо колкото киви 🥝😅

# 560
Добро утро и от мен!
Днес мина моя преглед при следящия АГ, измери всичко, в норми е. Толкова много се зарадвах, махаше с ръце, после заспа, трябваше да го побутваме 😃 после ходих до Майчин дом за даване на кръв за БХС - безплатно е, ако се отиде на място и се попълни съответно декларация. Предполага за мома 🎀 но каза, че на този етап няма как да бъде абсолютно сигурен. Сега чакам изследванията да излязат, казаха ми 3 дни, така че в понеделник ще проверявам.

Ох, олекна ми момичета 🤰🏻🎀

# 561
Tzbeteto 89, аз тези дни минах през хорионбиосия, но поради съвсем други причини. Интересно ми е как чрез амницинтезата ще се даде отговор за кръвоизливите? До колкото съм запозната ще ти даде 100% за състоянието на плода и то само за нещата които искаш да изследваш.
  Не мисля, че възрастта ти е критерий за минаването през такава процедура.

# 562
Добро утро и от мен!
Днес мина моя преглед при следящия АГ, измери всичко, в норми е. Толкова много се зарадвах, махаше с ръце, после заспа, трябваше да го побутваме 😃 после ходих до Майчин дом за даване на кръв за БХС - безплатно е, ако се отиде на място и се попълни съответно декларация. Предполага за мома 🎀 но каза, че на този етап няма как да бъде абсолютно сигурен. Сега чакам изследванията да излязат, казаха ми 3 дни, така че в понеделник ще проверявам.

Ох, олекна ми момичета 🤰🏻🎀

Аз ходих до Майчин Дом за БХС вчера сутрин и резултатът ми беше готов към 16ч същия ден, така че провери по-късно днес. Simple Smile

Иначе, genomi, днес питах моето АГ за болничен, тъй като искам да изляза от 1.04. Каза да отида на този ден, за да издаде 14-дневен и след това ще пускаме 30-дневни с комисия, като от мен ще се иска просто да ходя и да си ги взимам. Каза, че още подробности ще даде, когато отида да взема първия, но няма нищо притеснително и сложно. Даже ми каза да не нося картон.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 11:11 от didivid

# 563
didivid много благодаря за информацията!

# 564
  • Wonderland
Jelena21, незнам и на мен ми е интересно какво общо имат кръвоизливите с бебето,но пък както казах и преди когато си в ръцете на лекарите е трудно да вземеш решение за отказ, когато нещо ти е препоръчано. Все пак се съгласих, въпреки парите и живи и здрави във вторник ще мина и през тази процедура. Може би сбърках, може би не, че не се консултирах с още някой лекар.
А някой знае ли след колко време излизат резултатите от тези тестове?

# 565
Предполагам, че на този етап ще минеш през Пренатест, нали?
  Стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред!
  Резултатите мисля, че излизаха до седмица, но най- добре ги попитай.

# 566
  • Wonderland
Да, АГ ми каза неинванзивен пренатален тест.
Много благодаря! Дано с всички ни всичко да е наред, защото в тези моменти имаме нужда от подкрепа и спокойствие най-много! Hug
Ще ги попитам кога ще излязат.

# 567
  • София
Къде ще правите теста. За резултати на мен ми казаха от 7 до 10 работни дни.

# 568
  • Wonderland
Следя се в 1АГ Света София/ Бившата Тина Киркова/, там ще го направя и ми казаха,че понеже е държавна болница цената е 1100 лв. Там родих първото си дете,беше недоносено,отношението беше повече от прекрасно,въпреки че преди 10 години базата не беше кой знае каква,но някак си интуицията ме дръпна пак там.

# 569
Това, че е държавно болница не го прави по-евтин теста. Вижте и в офертомед ли беше, специализиран сайт за болнични намаления или ваучери. Така или иначе не се правят в България лабораторните изследвания. Вие доста сте им се вързали на тези в Тина Киркова.

Общи условия

Активация на акаунт