Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 817
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Мамчета сега се връщам от преглед.
Регистрираха бремеността, с един ден съм напред от преди 3 седмици - 9+4г.с.. Всичко е наред за сега, АГ-то ми препоръча даже като ми се гадело да пия Кола, така че сме си в правилната посока, не се притеснявайте 🤰🏻
Иначе за ФМ ми каза, че било само за пари направено, не знам си какво, та се опита леко да ме разубеди дали да ходя при Анна Богданова; казах му, че ще помисля до края на седмицата, иначе той гледал на УЗ и пращал в Майчин дом на БХС.. не знам какво да правя, честно..

Не съм съгласна с мнението на твоя лекар. ФМ е изключително важно да бъде направена, и то от специалист, който не само може да гледа на УЗ, но и знае какво вижда. Изследват се подробно органите на бебчето, кръвотока, дали всичко се развива както трябва, и ако евентуално бъдат открити някакви проблеми, то лекарите ще бъдат готови и подготвени да реагират ( ако например се налага допълнително наблюдение след раждане, или някакви оперативни интервенции).
Има много написано по въпроса защо ФМ са важни, както и подробности какво включва ФМ във различните седмици, в които се правят. След като имаш записан час при Богданова, моят съвет е да отидеш.

# 256
kisstherain, изчела съм много по въпроса, знам, че са изключително важни, но като някой ти поднесе информацията по друг начин .. и просто ми стана каша..

# 257
Регистрираха бремеността, с един ден съм напред от преди 3 седмици - 9+4г.с.. Всичко е наред за сега, АГ-то ми препоръча даже като ми се гадело да пия Кола, така че сме си в правилната посока, не се притеснявайте 🤰🏻
Иначе за ФМ ми каза, че било само за пари направено, не знам си какво, та се опита леко да ме разубеди дали да ходя при Анна Богданова; казах му, че ще помисля до края на седмицата, иначе той гледал на УЗ и пращал в Майчин дом на БХС.. не знам какво да правя, честно..

Аз също съм записана при Богданова и смятам да си отида при нея. Според мен, щом си се записала, си отиди, това си е лично твое решение и не се оставяй някой друг да ти влияе. Иначе в Майчин дом изследването с кръвта е безплатно, попълва се една декларация само.

А ти в Токуда или Оскар се записа при Богданова и кога ти е датата?

И на двете места се бях записала, но ще ходя в Оскар, дата 18.03
А ти?

Аз съм на 19.03 в Токуда. Първо бях решила да се запиша за Оскар, но четох ревюта, че на регистратура никак не били любезни, и че имало забавяне с часовете. Някаква жена чакала 3 часа, за да я прегледат, след като имала записан определен час. Като цяло негативните ревюта на самата клиника ме отказаха. Пиши след прегледа да кажеш как е минало и как се е държала.

# 258
По моите наблюдения и в Токъда се чака доста. Аз като бях там имаше жени с час от 10 влязоха в 2. Сега дали е било за ФМ не знам.... но като цяло говоря. Така или иначе си отделете време.
И моя лекар се опита да ми пробута, че едва ли не всички той прави и ФМ и затова го смених. За мен си е да останат парите при него.

# 259
Извинявай, но това гледал на УЗ ми звучи, като гледал на боб. Аз не мога да разбера защото повечето АГта почнаха да се правят на специалисти по пренетална диагностика...  Според мен по-добре си отиди. Аз бях днес и съм страшно доволна... Видяхме мозъчето, стомахтето, всички камери на сърцето, как е кръвотока към бебето, към сърцето му, към мозъка му. БХСто са само едни хормони...

# 260
Извинявай, но това гледал на УЗ ми звучи, като гледал на боб. Аз не мога да разбера защото повечето АГта почнаха да се правят на специалисти по пренетална диагностика...  Според мен по-добре си отиди. Аз бях днес и съм страшно доволна... Видяхме мозъчето, стомахтето, всички камери на сърцето, как е кръвотока към бебето, към сърцето му, към мозъка му. БХСто са само едни хормони...

Да, съгласна съм.
По принцип си е читав лекар, ходя при него от доста години, просто не знам защо така се изказа, според мен има нещо против Токуда, ама ..
Ще си отида при Анна Богданова, пък в крайна сметка, ако иска да се сърди.. лекари бол

# 261
ФМ си има от край време. В бизнес и за пари го наравиха пренатеста, защото го предлагат усилено на 20 годишни, без самейна обремененост и без нищо.
Ако на ФМ излезне нещо притвснително, тогава съм ОК да се прави пренатест. Ама без нищо ей така 20 годишни да ги карат да го правят си е чисто печалбарство.

# 262
Някой друг вече усеща ли гъделичкане в корема?

От няколко дни усещам през деня еденично гъделичкане, но тази вечер съм убедена, че откакто легнах го усещам без да спира
11+5 сед съм

# 263

От няколко дни усещам през деня еденично гъделичкане, но тази вечер съм убедена, че откакто легнах го усещам без да спира
11+5 сед съм
Усетих нещо различно от къркорене на черва 2 пъти, но все си мисля, че е рано.
Синът ми го усетих или 14 или 16 седмица.

# 264

11+5 сед съм
Усетих нещо различно от къркорене на черва 2 пъти, но все си мисля, че е рано.
Синът ми го усетих или 14 или 16 седмица.

И аз така си казвах, че са ми червата, но тази вечер ясно го разграничавам, че е 100% бебето, не помня аз кога усетих синът ми но е било след 16сед със сиг 😆

# 265
Аз съм За да се ходи на специалист за тази диагностика Simple Smile
Може би и техниката е съвсем различна от тази в АГ кабинетите.
Днес и аз бях на скрийнинг и съм много развълнувана😊 толкова детайли се видяха... Беше супер активно бебето, че едвам се видя всичко 😂 направо се мяташе. Оказа се, че е седмица напред, което докторът не ми беше казал 🙄 и терминът малко по-напред. Явно си отговаря за 13 г. с.
Заради миомата и предишна конизация докторката каза, че съм се водела високо рискова бременност и ще трябва и скрийнинг в 17 г. с., а не чак в 20, но се радвам, че ще го видя след месец 😊

# 266
Аз съм За да се ходи на специалист за тази диагностика Simple Smile
Може би и техниката е съвсем различна от тази в АГ кабинетите.
Днес и аз бях на скрийнинг и съм много развълнувана😊 толкова детайли се видяха... Беше супер активно бебето, че едвам се видя всичко 😂 направо се мяташе. Оказа се, че е седмица напред, което докторът не ми беше казал 🙄 и терминът малко по-напред. Явно си отговаря за 13 г. с.
Заради миомата и предишна конизация докторката каза, че съм се водела високо рискова бременност и ще трябва и скрийнинг в 17 г. с., а не чак в 20, но се радвам, че ще го видя след месец 😊
А пол разбра ли? Нямам търпение аз 😁🤣

# 267
Заложи докторката на момче.. На 80% каза пък ще видим. Шегуваше се, че му дава 90% по поведение понеже много непослушен се мяташе 😂
Аз ще съм много щастлива, ако е момче 😊и бащата така. Въпреки че и девойка ще е супер.
Впечатлена съм колко рано могат да кажат вече. Ще се потвърди в 16тата седмица, но все пак уау.
Вече почнах да мисля дали да не запазим пола в тайна, че да направим едно събиране за семейството в стил gender reveal и да разрежем торта със син или розов пълнеж.
Даже се чудя откъде се поръчват. Само в Чочко намерих, ама не ме кефи много.
Нещо подобно си представям:
https://images.app.goo.gl/fW6cwKRobbSPAwgP6
https://images.app.goo.gl/uXszmJEH5h5Ys9Pm6
Сигурно няма да е трудно да поръчам.

# 268
Извинявам се за глупавите въпроси предварително.ФМ как се прави - чрез коремен ехограф или вагинален ? Колко време продължава ?
Дават ли снимка вече с по-ясно съдържание , подобно на 3д/4д ? На мен ми предстои и искам да знам какво да очаквам Simple Smile Как така се получава промяна в гестационната седмица , по-горе пишете ,че се е оказало седмица по-напред ?

# 269
И аз се опасявам от промяна в г.с., тъй като ФМ ми е 13+4.

Общи условия

Активация на акаунт