Пролет се задава вече, расте на топло СЕПТЕМВРИйското човече!(Тема 2)

• 42 715
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Относно пренатестовете, макар, че работя във фармацевтичния сектор, не бих направила просто ей така. Напоследък всичко се е превърнало в бизнес. Да, ако от ФМ и БХС излезе висок риск или нещо не е както трябва на ултразвука съм съгласна да се направи, от гледна точка на това, че дава по-категоричен резултат, но да казват на жена на 30г, че заради възрастта трябва да направи теста, малко е несериозно. И на мен в Токуда се опитаха на втория преглед на ми го "пробутат" - чак и печат си сложи лекарката, което означава само едно - и тя взема процент от сумата, затова че ме е изпратила в Х център. Аз съм на 26г за Бога.. но според нея, така нямало смисъл да правя ранния скриниг - да, разбира се, къде са 1500лв, къде са 150лв... никаква разлика. Та така, от гледна точка на бизнес го правят повече лекари, няма какво да се лъжем, особено за човек като мен, работещ в сферата е повече от ясно..
Не целя да обидя някой, просто съм обективна и открита.

# 511
Аз вчера ходих на сктининг при проф. Марков. Бебчотото си проспа целия преглед, чак накрая се раздвижи и се завъртя. Вече поне знаем пола-чакаме си момченце.
Иначе за зодиите таткото е везни и все се шегуваше как ще правим везни, ама май ще е дева Grinning Принципно не сме особени фенове на девите, но тъкмо вече ще имаме повод да ги заобичаме.

# 512
  • Wonderland
Mama2021,съгласна съм с теб и за огромно съжаление почти цялата ни медицина се превърна в бизнес. Лошото е,че когато си в ръцете им,понякога се доверяваш,защото видиш ли ти това е най-доброто. По скоро мен ме притеснява и съм склонна да се съглася за теста, поради кръвоизливите,които получих и продължаващото кървене или зацапване на моменти. Аз платих вече за проследяване при този лекар, и незнам дали ще имам силите и търпението да търся друг и да разказвам какво ми се е случило. До сега на прегледи и обаждания както казах винаги е бил много изчерпателен и откликващ.

# 513
Относно пренатестовете, макар, че работя във фармацевтичния сектор, не бих направила просто ей така. Напоследък всичко се е превърнало в бизнес. Да, ако от ФМ и БХС излезе висок риск или нещо не е както трябва на ултразвука съм съгласна да се направи, от гледна точка на това, че дава по-категоричен резултат, но да казват на жена на 30г, че заради възрастта трябва да направи теста, малко е несериозно. И на мен в Токуда се опитаха на втория преглед на ми го "пробутат" - чак и печат си сложи лекарката, което означава само едно - и тя взема процент от сумата, затова че ме е изпратила в Х център. Аз съм на 26г за Бога.. но според нея, така нямало смисъл да правя ранния скриниг - да, разбира се, къде са 1500лв, къде са 150лв... никаква разлика. Та така, от гледна точка на бизнес го правят повече лекари, няма какво да се лъжем, особено за човек като мен, работещ в сферата е повече от ясно..
Не целя да обидя някой, просто съм обективна и открита.
Мъжът ми е фармацевт и е абсолютно на твоето мнение. Каза, че след ФМ ако има нещо проблем или съмнение за такъв - ще ги даде парите без да се замисли, но просто ей така няма смисъл. Не съм и стара, не мисля, че жена на 32 е стара! Отделно има много млади момичета, които са родили деца с увреждания. За съжаление вече може да стане всичко и на всякакви възрасти.

# 514
Аз съм Скорпион,сина ми-Овен.
Значи мъжът ми е дева ,колежката ми с която съм по цял ден заедно е дева ,а сега очакваме и бебето да е дева.
Заобиколена съм от деви и съм сигурна,че са ми изпратени да науча някакъв урок от тях 😂😂😂
Много са добри ,всеотдайни и грижовни са,ноооо перфекционисти,чистници,мрънкащи,паникьори,мнителни и такава..
Като цяло доста компромис трябва да правя ,за да се разбирам с тях ☺️

Момичета на фраксипарин.
Снощи забравих да си поставя инжекцията,проблем ли е това?

Иии масажите забранени ли са ни?
Все още нямам корем и бих си позволила един.Много ме боли гърба Sad

Благодаря ! 😊

# 515
Аз съм Скорпион,сина ми-Овен.
Значи мъжът ми е дева ,колежката ми с която съм по цял ден заедно е дева ,а сега очакваме и бебето да е дева.
Заобиколена съм от деви и съм сигурна,че са ми изпратени да науча някакъв урок от тях 😂😂😂
Много са добри ,всеотдайни и грижовни са,ноооо перфекционисти,чистници,мрънкащи,паникьори,мнителни и такава..
Като цяло доста компромис трябва да правя ,за да се разбирам с тях ☺️

Момичета на фраксипарин.
Снощи забравих да си поставя инжекцията,проблем ли е това?

Иии масажите забранени ли са ни?
Все още нямам корем и бих си позволила един.Много ме боли гърба Sad

Благодаря ! 😊
От масажистка знам, че не е препоръчително. Нека така седнала малко да те измачка някой.

# 516
Момичетя, на някоя от вас предписвали ли са прегестерон. Как се отразява, че все пак си е хормон.... 😕
И да се отчръа цитонамазката ми е 2б група и имам кандида 😢
Просто тая 2ра бременност... Нз, всичко е не както трябва.

Споделям мнението Ви,наистина не е както трябва или поне не съм очаквала тея неща.
С първата всичко мина без проблем(освен повръщането) сега бактерия,бъбреци ...хиляди неща...АМАН

# 517
Абе едно е да си го взимаш за мъж, друго е да е детето ти. Дето се вика мъжа може бързо да го намразиш, детето никога.
За неинвазивните тестове - след два дни правя 34 и въобще не се чувства стара за първо дете. Не мисля, че статистиката е точна и може да и се вярва безрезервно, но по добре от колкото без нищо. За пренаталните тестове четох противоречиви неща като тест и реалност след като се родят бебетата, та ми е малко като БХС - риск печели риск губи. На какво ли може да вярва човек в днешно време - но по добре е да си дадем парите поне за собствено успокоение да знаем, че сме направили нещо. Все пак пари се печелят.
Не мисля обаче, че само заради възраст могат да те насочат към пренатален тест. Несериозно ми е.

Да, наистина пренаталните тестове не дават 100% гаранция за резултата. Всъшност повечето май дават 97%. Доктора от ФМ ми обясни, че това е така, защото ДНК-то, което се отделя в кръвта на майката всъщност идва от плацентата, а не от самото бебе. Същесетвувала макар и малка вероятност плацентата да е увредена, а плода не или обратното. Затова и при лоши резултати от пренатален тест се препоръчва амиоцентеза. Вече обаче и в България има пренатални тестове, които дават почти 100% гаранция. Ние с ММ решихме да направим за наше спокойствие, никой не ме е убеждавал за преантален тест, въпреки, че съм на 35г.
За мъжете дева не се притеснявайте толкова. Съпругът ми е тази зодия, много си е добричък, макар и малко претенциозен Simple Smile
MimsSsy, за гърба може да пробваш магнезиево олио. На мен много добре ми отпуска мускулите на гърба и кръста, когато започна да се схващам. През предишната бременност доста си полежах и АГ ми го беше препоръчал. Е не трябва да се прекалява разбира се, може да питаш твоя АГ.

# 518
Здравейте, момичета!
За пренаталния тест: мислех в началото на бременността да си правя, най-вече защото се бях вкарала във филм, че съм стара (35 г.). Обаче мина 1вата ФМ и БХС и рискът ми е супер нисък. 1:7000 и нещо за Даун и 1:100000 за Патау и Едуардс. Решихме с мъжът ми, че няма смисъл да даваме излишни пари, след като всичко е наред. На ФМ измерването беше 1.50 мм при Горна референтна стойност от 3 мм.
Относно зодиите....
Най-добрата ми приятелка е Дева, бившият ми мъж е Дева.... и двамата са много твърдоглави, трябва да е на тяхното, и са капацитети по всичко 😄😄😄 на пък, ако е зодията на детето, то се успокоявам, че като порасне и има тези качества, ще му е по-лесно да се оправя в живота. Иначе аз съм Везни, но с термин 6ти септември, едва ли ще дочака бебето да се роди във Везни.
Да е живо и здраво, всичко друго ще се нареди.

# 519
И ние чакаме девичка, терминът ми е 18.09 🍀. Още не знаем дали момиче или момче, но каквото и да е да е живо и здраво. Имам колежки деви и приятелка дева и се разбираме, но към мъж дева нямам наблюдения.

# 520
И ние чакаме девичка, терминът ми е 18.09 🍀. Още не знаем дали момиче или момче, но каквото и да е да е живо и здраво. Имам колежки деви и приятелка дева и се разбираме, но към мъж дева нямам наблюдения.
С един и същи ден на термин сме Simple Smile

# 521
  • КиТ
Не съм много по зодиите аз,но аз съм Везни и бебето,както ми казаха,че ще е на 28.09 и то се очертава Везни Joy и приятелят ми като разбра в началото ми викаше ужас две Везни FlushedJoyJoyJoy Иначе имам приятелка Дева Thinking разбираме се...според мен си е до много неща,не само от зодията.Тъй,че не го мисля толкова,важното да е живо и здраво Simple Smile

# 522
За масажите, аз питах момичето при което ходя и каза че първите 12 сед не се препоръчва, но втория и третия триместър е даже много добре да се ходи. Те били специално пренатални и знаят как да действат в студиото. Аз лично нямам търпение да ида, защото гърбът ми е ужасно схаванат.

# 523
Аз съм зодия дева  и бебето ще е. Много съм добра, когато мога помагам, но да не ме настъпи човек, ината  съм и общо взето няма нещо което да не съм постигнала и педантичностата е на линия при мен.
   Пренаталните тестове са си и те бизнес и ми обясниха начин как могат да избягат от отговорност, ако са сгрешили.

# 524
С един и същи ден на термин сме Simple Smile

Станахме 3 с този термин ☺

Общи условия

Активация на акаунт