Инсулт - сблъскване с тази болест. Моля споделете! - Тема 2

• 22 745
  • 365
  •   1
Отговори
# 315
Късмет! Дано всичко свърши по възможно най-добрият начин.

# 316
Операцията е минала.Казали са ,че случая е сложен и ,че следващите 3 до 5 дни ще бъдат критични.

# 317
Дано всичко завърши добре!
Сили на теб!

# 318
  • Г. О.
Успех на майка ти и много сили на цялото семейство!

# 319
Здравейте отново.Да ви попитам нормално ли е постоянно да спи ?☹Иначе няма температура ,диша сама .Това чакане е побъркващо😑Все още не се е събудила след операцията,тя и преди нея спеше много.

# 320
Да , нормално е. В началото е така и по-добре, мозъкът не се натоварва допълнително.

# 321
  • пак там
Споко, нормално е. И аз минах през това. Остави я да спи. Мозъкът се опитва да се възстанови.

НО!!! Когато е будна, я занимавай. Говори с нея, питай я нещо /не с отговори "да/не", а да отговори по-дълго/. Дори да не те разбира, или ти да не я разбираш. Просто й говори.

Ако искаш, прочети назад какво съм писала, може да ти даде отговори. Или поне спокойствие.

# 322
Аз доколкото разбрах потребителката е в чужбина, не е до майка си.

# 323
Здравейте, майка е с исхемичен инсулт от  май 2024. Вземаше ноотропил и тромбекс. 3 месеца по-късно й откриха стомашна язва с кървене. Спряхме медикаментите. Влоши се. В момента е на легло. Ходих на консултация при двама невролози. Единствено препоръчват антистенокардин 25 мг 3 пъти през деня, но не дават гаранции дали отново няма да има кървене. Търся невролог от София, който има опит с пациенти с инсулт и стомашна язва.

# 324
По препоръка на гастроентеролог какъв антиагрегант е възможен. Евентуално гастроскопия. Оттам нататък- ако не стават аспирин и клопидогрел- антистенокардин в доза 3х2 или натаспин.
Антиагрегантите са потенциална  ПРОФИЛАКТИКА за следващи моз съдови инциденти. Не лекуват старите.
Всичко е полза/риск. Няма само бонуси и никакви малуси, реалността изисква взимане на решения за по-малкото зло.
А язвата не е противопоказание за прием на ноотропил

# 325
Victoria72, навремето майка правеше маслен извлек от жълт кантарион и даваше на съседите с язва. Пие се по 1 ч.л. от един до три пъти дневно 1/2- 1  час преди хранене и язвите калцираха.  Кантарионът има кръвоспиращо действие. Маслен извлек се продава вече.
Но не зная дали е удачно при исхемичен инсулт, където има риск от тромбози. Говори с лекар. Има и много лекарства с кантарион, би трябвало да знаят.

Трябва да е рубинено червен на цвят като този тук.
https://hodegetria.com/product/maslo-ot-zhalt-kantarion-100-ml/

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 13:11 от Diorela

# 326
Добър ден! Моля да споделите колко време е престоят в болница при исхемичен инсулт? Майка ми прекара инсулт вчера,приеха я в Сърце и мозък- Плевен,Първо беше в реанимация,сега вече е смъкната в неврологично отделение.Докторите казват,че е имала и стари тромбове,които не са успели да премахнат.Махнали са само новият тромб. Незнам какво да очакваме,има ли критични дни след инсулт,какви ще са пораженията?

# 327
За съжаление моята майчица днес си отиде!😭🖤

# 328
Съжалявам, Пламъче, моите съболезнования! Тежко е да изгубиш родител.
Нека почива в мир майка ти!

Корнелия, за срок не знам. Татко лежа в различни болници, във Варна и Добрич, но за различен период. По пътека инсулт е 4-5  дни май, но докторите преценяват. Татко е бил в интензивен сектор на неврологията по 4-5 дни и по повече с по-тежките инсулти, а после прехвърлят в неврологичното отделение и е бил по 7-10 дни, като е идвал рехабилитатор и беше с придружител, защото не можеше да се обслужва.

# 329
За съжаление моята майчица днес си отиде!😭🖤

Пламъче, съболезнавания и светъл път на твоята майчица.

Общи условия

Активация на акаунт