ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 31 970
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Да, да, прави сте. Не съм се изразила на 100% ясно. Казвам, че съм разочарована от това, че оценките ѝ не са реални, че съм се почувствала заблудена, че се справя чудесно, а всъщност през цялото време е имало нужда от още упражнения и ако имаше петици щях да взема по-рано допълнителни помагала, за да прави още упражнения и да изчисти тези пропуски, а не да трябва изрично да питам как се справя и тогава да разбера, че има пропуски, а през това време да се трупат проблеми.

# 661
  • София
При така описаната ситуация малко се съмнявам, че само Ния има пропуски.
Вероятно проблемът е повсеместен и всъщност изобщо не става въпрос за проблем, понеже това е естествен етап от ученето на съвършено нов език, и е почти невъзможно всичко да си дойде по местата от раз.

# 662
  • София
Аз разбирам  МАрия, защото е перфекционист.И детето е  било блестящо  досега.И мисля че тези пропуски не са някаква колосална дупка, както си мислиш.Казвам го като човек, учил езика.Знаеш че  специфичен,знаеш че без родовете не може и че всяка дума трябва да се запамети в съответния род, за да може да се използва правилно. Тя ги учи старателно, но  не са трайно запаметени и ще има известно време, в което ще ги бърка докато ги затвърди.Не я съди , за да не я обезкуражиш.Използвайки ги, ще ги научи  и ще бъде уверено.И дъщеря ми допуска такива грешки, а тя думи много рядко учи.Явно  се опитват да го карат по усет, тъй като и лексиката става много, и граматика и правила.... НЕ им е лесно определено.Аз самата точно като теб реагирах на тези глупави грешки и се ядосвах че е пропуснала  точно тия тъпи ударения или букви, които обаче променят рода.И в един момент реших да се хвана отново с езика.Виждам че не може с магическа пръчка да се запомни дадена дума по правилния начин.Търпение.На прав път сте.Не се коси.ИМаш златно дете, което знае какво иска и как да го постигне.И най-вече- знае как да учи.НЕзависимо от пропуските, които показва някой тест.Няма защо да изискваш да впечатлява учителката с участие.НЕка се почувства уверена в собствените си знание , пък после ще се втурне  спонтанно .

# 663
  • Между гори и планини
Да, объркващо е - хем има отлични оценки,  хем учителката има забележки. Но щом учителката е млада, явно и амбициозна,  куца комуникацията,  така става.  Освен филми,  може и аудио книги,  да го чува, да е ясна дикцията. Тези неща се чистят с времето,  не само в гимназията,  а и ако учи филология.
Първата учителка по английски на моя, във втори клас,  първи час, влиза и заявява - аз шестици не пиша! Но и си глътваше граматиката при среща с мъжа ми. Интересно,  такива учители,  научени ли са родени, богове ли са 🙄

# 664
  • София
Само да спомена, че имам съвършено пресен спомен от учене на нещо ново.
Преди 5-6 години сменихме софтуера в работата. Като охлюви се тътрузехме всички в офиса, докато бавно схващахме концептуално различната логика на BIM програмата. Сигурно една година мъка беше. Grinning
После всичко леко и плавно си дойде по местата. Всичко изисква време.

# 665
  • София
Отлична оценка може да е знак за поощрение.КАто цяло се справя отлично.Кой не греши...Просто  тя отчита че тези грешки  ще се изчистят във времето.Дъщеря ми получи 6 по френски първия срок.Незаслужена според мен.Но с голямата уговорка да продължи да работи усърдно.Сигурна съм че не учи и не знае така както дъщерята на Мария.Оценките са нещо субективно.Виж ако е тест с точки и  става ясно дали   имаш 85 или 100- така се разграничава шестицата.В частта с обратната връзка от преподавател сте прави.Какво да кажем ние  дето не сме имали никаква родителска среща в новото училище..... Чудя се дори да не пусна едно официално запитване до ръководството да ги попитам не смятат ли за редно да отбият номер с една такава организация.

# 666
Родителска среща и ние не сме имали - само една преди 15 септември.
Учителката им по математика пак нещо се вихри. Вчера цял урок пропусна, като смяташе, че е предаден. Нито едно дете не посмя да се обади и да я уведоми. Днес май ще им дава задачи и ще ги оценява, но ако задачата е за 4ка тя директно пита - 4 искаш ли? Не предага още една задача за повече, примерно. А миналия срок дори и не питаше, направо им напраска 4-ки на всички. Имаше 1-2 изключения май с 5.

# 667
Ще се изгладят нещата с ФЕ, това все пак е напълно нов език.
Няма как дете, което е много зле по езика, да има шестици, пропуските сигурно са леки. Все пак говорим за ФЕГ, която си е ниво, каквото и да си говорим.
В момента такива колебания в знанията аз лично ги отдавам изцяло на ДО, което е дълбоко демотивиращо за повечето деца. Особено пък като се учи чужд език.

Излезли са резултатите от олимпиадата по АЕ, областен кръг. На сайта на Втора АЕГ.
От София няма нито едно класирано дете за национален кръг, нито едно с повече от 90 точки.
Дъщеря ми каза, че диктовката е четена от някаква учителка с безобразно произношение. Дали това е причината за повечето деца или високата трудност не знам. Но е замислящо защо се получава така.

# 668
В сайта на 2 АЕГ са протоколите само на некласираните. Протоколът с класираните ще излезе на сайта на МОН. Тук:
https://www.mon.bg/bg/100161?__cf_chl_jschl_tk__=72173c6bd2b1e54 … rWOj50CUjwn2elXdw

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 10:43 от Maria 007

# 669
А, ясно, мерси. Няма никакво структурирано инфо и е объркващо.

# 670
Мария, учителката за всяко дете ли разказа какви са пропуските или ти специално попита за Ния? Допускам, че тези пропуски са валидни и за останалите  деца с шестици в класа. То и си зависи колко са шестиците..
Аз не мога да помогна с езика и съм го оставила сам да се оправя.Нито знам какво учи, нито как го учи.  За мене и петица не е повод за допълнителни уроци. Но всеки си знае.
Благодаря ви за отговорите за БЕЛ. Питах, защото ДЗИ ще иска писане на интерпретативно съчинение или есе по произведенията, а не речи и поеми.

# 671
Министър Вълчев - за продължаването на ротацията - https://www.monitor.bg/bg/a/view/eto-kak-shte-prodylji-rotacijat … lFgQrbPLyltsd05Co

# 672
  • София
Май по-добре направо да приключваме веднага с тази учебна година.
Айде стига толкова глупости. Angry

# 673
  • софия
Чуууудно! Децата ще се въртят, но заведения и молове ще работят на почти фул макс.
Ясна е работата, че правят това, срещу което има най-малка съпротива.

# 674
  • София
Току що измислих форма на протест. Обаче нямам идея колко хора биха се включили, така че трябва да се агитират и учениците да действат. Просто масово спират да се включват онлайн. #СТАЧКА

Общи условия

Активация на акаунт