ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът е обратно пред екрана и за мама винено време пак настана

• 31 974
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
При мен това го няма и не го е имало и в другите училища

# 646
  • София
Това мисля, че се вижда само за контролни, правени през платформата на самото Школо.

# 647
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вероятно сте прави, защото имаше едно контролно по философия, на което Ема има 6, но в школо ми го даде с резултат 65% и като влязох да видя отговорите, се оказа, че на въпросите с отворен отговор, Ема е отговорила вярно, но не по начина, който е зададен в ситемата. Съответно системата го брои за грешен. Тогава учителката е проверявала сама отговорите на тези въпроси и е писала оценка, различна от тази в школо.

# 648
  • София
За първи път виждам и аз такава опция, но да, явно е за тестове, правени през Школо.
Може би това са имали предвид някои от вас преди време. При нас никога не е имало такива тестове, даже за първи път разбирам, че съществуват.

# 649
И при мен го няма това нещо, но нашите работят в Moodle и контролните са им там. В Школо са само оценките. Видях филтъра за статистика по вид изпитване, но не е за конкретно контролно, а за всички правени до момента по този предмет. Значи точна информация може да се получи само след първото.

# 650
Как се формират оценките по БЕЛ при вашите деца? На какво ги изпитват? Само на тестове или правят интерпретативни съчинения и есета по произведенията? Интересно ми е , защото имам притеснения какво се случва с обучението по този предмет. Не пишат нищо по произведенията, творят акростихове.

# 651
  • о`майна лунна нощ е
Прегледах нашия профил и не сме от тези, които могат да видят така подробно резултатите. Не ги създават и въвеждат по този начин. Виждам само точната оценка и от какво е.

# 652
  • Между гори и планини
Нашите контролни са през Таймс и такова статистика няма.
По литература са на Новият завет, преди 2 седмици правеха есе  имаха 3 теми за избор. Слушах оценките и бяха плачевни, като изключим 3 момичета, които никога нямат нещо различно от 6. Есето на моя не беше оценено,  точно тогава беше болен. Частната учителка му зададе нови теми, да се упражнява. По български са на залог на глагола, работят в час , но домашни пак няма. И пак частната учителка му задава, не става без допълнително работа. Още повече се оказва, че моя учи български като чужденец, английският много избутва българия. А по английски му е песен. Понякога правят и проекти по литература  и тях оценява (понякога). Ве им е дала контролно този срок все още.
Вчера теста към Кеймбридж му е бил лесен, каза- най обикновен тест. Ако беше по български   щеше да се е препотил от зор.

# 653
По БЕЛ правят контролни, сега писаха акростих, може би ще ги оцени. Вече започнаха "За буквите" по литература. Първия срок пишеха и есета, с оценки. Дори класното беше есе.
За спорта - в нашето семейство сме доста активни. На първо място е баткото - той е тренирал и таекуондо, имаме медали от състезания, и малко плуване. Сега поне пет дни седмично е във фитнеса. Ходи на народни танци от 4-годишен, вече 14-та година. Негов приятел има коне, та и сам се научи да язди. И ние имахме кон преди да се родят децата и докато бяха много малки. С ММ обичахме да излизаме на езда в планината край нашето село. ММ почти всеки ден играе футбол с приятели. Аз ходя на народни танци от 5 години, два или три пъти седмично. Преди тичах в гората при нас, но малко ме е страх сама. Може би ще пробваме с девойката. Иначе 1-2 пъти седмично вкъщи си правя тренировка - програма от ютюб или на кростренажора.

# 654
Аз не спах след вчерашната РС. Направо се сгромолясах с 200. Все си мислех, че детето се справя по френски, има само шестици, никакви други оценки и аз по тях си съдех, че е ок. Старае се ужасно много (скоро имаха проект за обзавеждане, черта на аутокад 4 часа да се мъчи да рисува настилки и мебели, нещо, което изобщо не им се искаше, просто каза, че иска да е готино; пише всички домашни съвсем изрядно, като си прави разни проучвания, абе оставах с впечатление, че влага много сърце), виждам я че пише и учи много, мина на втори кръг на олимпиадата не с максимален резултат, но мина (още чакаме резултатите от втори кръг, няма надежди да мине, но поне се надява да се е справила прилично, вече съм убедена, че там ще е погром), спуква се от участия в час (тя е от децата, които нямат проблем да се изявят, да сбъркат и да чуят какви са им грешките, за да ги чистят). И вчера разбирам от класната, че тя пишела оценки на домашни, проекти, устно участие, когато има защо, когато се впечатли. Ния няма нито една такава оценка (само от контролни, тя от началото на годината има само 7 текущи оценки по ФЕ, за двата срока общо), т.е. с всичкото това старание не постига някакъв отличен резултат, което за мен означава, че прави нещата джаста-праста, колкото и аз като родител да се прехласвам по чертежи на 14-годишно примерно. На въпроса ми какво греши разбрах, че не е по детайлите, бърка нещо си, което не запомних, което каза на ФЕ (фемином или нещо подобно), изпуска някакви "е"-та, бърка мъжки и женски род и толкова още неща, че направо спрях да слушам в един момент и сега мисля да изкупя още сума помагала, за да ги изчисти, защото останах с впечатление, че нищо не прави като хората! Просто се чудя защо всички тези пропуски не ги е отразила в оценки, а ѝ пише само шестици и аз си живея с мисълта, че всичко е супер. Вдигнах кръвно, казах ѝ, че съм много разочарована, тя плака, ама каква полза, не съм викала или нещо подобно. И така, отчетох се, че тия оценки в този им вид и с тази честота, както и непубликуването на резултатите от поне общинската оли водят до голяма заблуда, ама как можех да знам, че не е ок, хем чувам почти всичко Sad

# 655
Мария, по-спокойно го давай. Детето ти е умно и трудолюбиви. Това е най-важното. Друг е въпросът защо учителката пише само шестици, когато има пропуски и явно знанието не е за шест. Важното е обаче, че детето ти учи, старае се и полага усилия. Знанието ще го получи. Нов език е това. Ще го научи, хич и не се съмнявам.
Моят няма само шестици. Шарени са му оценките между 4 и 6 и по английски и по математика, най-важните му предмети тази година. Но пък и нито учи, нито се старае и затова не съм оптимист в дългосрочен план. Време е обаче сам да се вземе в ръце малко от малко, не мога все да ръчкам с остена.
По БЕЛ нито знам докъде са, нито как ги изпитват.

# 656
  • Между гори и планини
Направо си я мотивирала....!
Вие какво очаквате от децата,  които учат нов език он няколко месеца? Няма как да са безгрешни! Едва ли  е толкова зле, ком има  отлични оценки и добро представяне на олимпиадата. Учителката може да има много завишени критерии също, на колко деца е писала отличен от устни изпитвания?
Много строго си осъдила детето, хем виждаш че се старае.
Ще дам пример - момиче от класа на моя, отличничка,  всичко изрядно, праща в група снимки на домашните  обаче не може да води скромен диалог. По същият начин и едно от момчетата. О приятеля на Стивън,  който  не е само с отлични оценки,  идва и говори свободно с мъжа ми. Практика с говорене и четене и ще се случи. Чисто нов език, учен 6 месеца,  няма как да е без грешки.
На приятелка дъщеря й завърши английска езикова,  а не си отвори устата за говори с мъжа ми,  освен едно hello.

# 657
Мария, не се сърди, ама ти сериозно ли? Верно че тук е приятно все да се хвалим, ама реалността е, че те тия неща във френския ги упражняват и чистят до 12 клас. Нима мислиш, че за няколко месеца е овладяла френски до съвършенство? Минала е на олимпиадата, учи с желание, влага сърце, където й е приятно,а на някои места претрупва или има затруднения. Това са нормални неща.  Това са деца, които учат. С още помагала и неспане аз лично не знам дали няма да има обратен ефект. Аз бих потърсила учител за краткосрочна индивидуална помощ, АКО има нужда изобщо, защото едва ли има такава. Моята дъщеря бъркаше и слагаше ударения на английски, вместо на френски Simple Smile. След време се изчисти това. Пак казвам, това са нормални неща. Аз бих поощрила, след като е минала на 2 кръг, това не е малко постижение. След като е запозната с формата и процедурата, догодина ще иде и на 3.

# 658
  • Там, където мечтите се сбъдват
Мария, с извинение, че се намесвам в темата ви, но те съветвам да не купуваш помагала, а да отидете в библиотеката на Френския културен институт и оттам да си вземете, има какво ли не, отделно в интернет има също много ресурси. Права си да се притесняваш, защото овладяването на родовете на думите е базата, нещо като таблицата за умножение в математиката, но нищо не е изгубено, напротив, сега е моментът за работа. Френският, както и всеки чужд език се учи с писане, четене и слушане.
В пълното си право си да се сърдиш на учителката, защото тя следва да ти дава обратна връзка за работата на детето.
Следвай принципа "И това ще мине!" за да съхраниш както себе си така и детето. Има чудесни френски филми, които може да гледате заедно. Започнете с Луи дьо Финес за да си вдигнете настроението.

# 659
Тяхната учителка е младичка, а и във фег не са баш по обратната връзка. Съвета за филми и книги е добър. Хем ще й е по-приятно да чете, отколкото да прави упражнения, хем ще навлезе. Ако искаш мога да потърся помагала и книги у дома и да ти дам, макар че вероятно вече са пласирани или хвърлени. Мога да препоръчам и филми на френски.

Общи условия

Активация на акаунт