Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 664
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Усмивка07, желая ти бързо възстановяване и съм сигурна, че докторите ще направят най-доброто за теб и бебчо. Всичко ще е наред Hug

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 23:13 от mary_123

# 136
Здравейте. Бих искала да се включа и аз с термин края на юли. Чета ви от самото начало, но така и не съм писала до сега. Сега съм в 19г.с. и два пъти вече ми казват момиче, но ми предстои ФМ и ще изчакам за по-сигурно и там какво ще ми кажат. Видях, че имате и фб група. На кого мога да пиша за включване и там? 😊

# 137

Второ - правили ли са ви обременяване с глюкоза. Аз се следя в Надежда и АГ ми каза, че е задължително и трябва да го направя при следващата ЖК. Струва ми се като голямо мъчение... тази глюкоза и после те бодат 3 пъти. Знаете ли дали взимат кръв от вената или от пръста?
Аз се следя в Надежда и не е задължително обременяването с глюкоза - в стандартния пакет за ЖК (който препоръчват) дори го няма, има само изследване на глюкоза (което е просто проверка на стойността). Вече ако е изследвана глюкозата и АГ прецени, че трябва обременяване - това е друго нещо. Но не е задължително. Аз се следя отделно при ендокринолог и имах леко завишена глюкоза веднъж, но гледайки предните изследвания и изобщо всички показатели, килограми и т.н. ми каза че не ми е необходимо обременяване и няма от какво да се притеснявам. И ще предам неговите инструкции на АГ Simple Smile
Усмивка07 бързо възстановяване!! Всичко ще бъде наред!

И аз с питане за групата, че веднъж пробвах да вляза ама нещо не стана и се омотах...мога да пиша на някой / да дам мейл да ме добави?

# 138
Момичета, за групата във ФБ, моля пишете на Anna_93 , тя е администратор там.

Усмивке, успех и бързо възстановяване Heart
Моличетата, които са научили пола на бебчетата и тези, които ги няма в списъчето на юлските мами, моля да  ми пишат на лично за да ги добавя.
Поздрави от мен Hug

# 139
Усмивка07, изпращам прегръдки и положитела енергия! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред! Hug Просто е труден период, през който трябва да преминеш, но след него ще си още по-смела и силна!

Kari88, и аз се учудих доста, когато от ЖК в Надежда ми казаха, че обременяването било задължително за всяка бременна... и аз си мислех, че ще се отърва само с обикновеното изследване на кръвна захар и само ако има няккаъв проблем с нейната стойност, ще се премине към обременяването с глюкоза. Ще взема пак да попитам АГ, да не се е объркала нещо Thinking

# 140
Усмивка07, изпращам прегръдки и положитела енергия! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред! Hug Просто е труден период, през който трябва да преминеш, но след него ще си още по-смела и силна!

Kari88, и аз се учудих доста, когато от ЖК в Надежда ми казаха, че обременяването било задължително за всяка бременна... и аз си мислех, че ще се отърва само с обикновеното изследване на кръвна захар и само ако има няккаъв проблем с нейната стойност, ще се премине към обременяването с глюкоза. Ще взема пак да попитам АГ, да не се е объркала нещо Thinking
Интересно наистина. Ти при кого се следеше?
Аз на 15ти имам час и ще обсъждам и ще питам, но досега такова нещо не съм чувала за задължително обременяване. Имай предвид, че то си е и доста натоварващо за тялото и както си говорихме с моя ендокринолог, ако няма показания/история като причини, няма нужда...
(Например, ако бебчето върви много напред и е по-големичко и ако има стойности на КЗ над определено число повече от веднъж)

# 141
  • София
Тъй като и аз искам да се присъединя към групата, опитах се да пиша на посоченият от вас ник нейм, но ми връща грешка, че няма такъв потребител:confused:

quote author=Лиилоо link=topic=1305569.msg42433175#msg42433175 date=1614849325]
Момичета, за групата във ФБ, моля пишете на Anna_93 , тя е администратор там.

Усмивке, успех и бързо възстановяване Heart
Моличетата, които са научили пола на бебчетата и тези, които ги няма в списъчето на юлските мами, моля да  ми пишат на лично за да ги добавя.
Поздрави от мен Hug
[/quote]

# 142
Моят ендокринолог също каза, че обременяването е задължително. А АГ-то ми обясни, че дългогодишната му практика е доказала, че много често кръвната захар е добре и въпреки това има гестационен диабет.
Не мисля, че е кой знае колко натоварващо за тялото, доколкото съм запозната те боцкат 3 пъти, като втория пиеш едно захарче разтворено във вода.

# 143
Верно е,че глюкозата може да е добре,а да има гестационен диабет.
Но не е нужно да се прави обременяване без да има причина/предразположение,а някои от причините са: наднормено тегло,предишен гестационен диабет,хипертония, ин витро,предишно дете над 4.1кг, възраст над 35.
Не критикувам,но пак ще споделя мнението си за процедурите в България: прекаляват с някои изследвания,и единствената причина,която аз мога да предположа е да си вземат парите от касата: има-няма нужда,давай да пускаме изследвания! Едни от най-големите безобразия ,които мога да дам като пример,и го обсъждахме по-горе в темата ,е цитонамазката по време на бременност без показания (рутинна) също така влагалищен секрет! Моляяя?!?!? Защо?!?!? Жена без симптоми,без безразборен секс,без съмнения за такъв от партньора й: какво търсят да намерят тези лекари във влагалищният й секрет нередно??? И от къде би дошло то????
Възмутих се! Благодаря за трибуната!

# 144
https://m.bg-mamma.com/?action=profile;u=549507 това е момичето, сложила съм без да искам един знак в повече.
Тъй като и аз искам да се присъединя към групата, опитах се да пиша на посоченият от вас ник нейм, но ми връща грешка, че няма такъв потребител:confused:

# 145
Здравейте, момичета!
Писала съм два-три пъти в старата тема, но в тази досега само следях. Днес обаче имам да се похваля. Връщам се от ФМ и всичко с бебчо е наред. Потвърдиха, че очакваме момче 🥳 което се оказа голям инат и така и не свали ръчичките си от пред лицето за да ни се покаже както трябва 😃
Казаха, че се развива с пет дни напред, което на този етап (20г.с.) не значи нищо, но понеже от малка съм с гръбначно изкривяване, е притеснително, ако наедрее много. Иска ми се, ако няма някакви сериозни индикации за секцио, да си родя естествено, но днес въпреки че не го каза в прав текст, АГ намекна за голяма вероятност да се стигне до там.. разбира се съм наясно, че това решение зависи от изключително много фактори. Някоя от вас има ли информация по този въпрос? Следващата седмица съм на консултация при моята АГ и ще обсъждаме и с нея, но дотогава всичко е добре дошло 😊

# 146
Относно кръвната захар - не е много коректно да се каже "може да е наред и да няма ГД" защото обременяването с глюкоза мери точно отклонения в резултатите на кръвната захар. Или казано по друг начин - ако при обременяването КЗ е "наред", то ГД няма.
Ако се има предвид, че КЗ измерена веднъж само на гладно може да е в рамки, а след това другите стойности да не са, то това е правилно да се каже. Но дори и някоя от тях да не е в норма, трябва сериозна интерпретация от ендокринолог а често на всички се "приписва" ГД.
Факт е, че в различни държави има различни практики иначе...
А относно това дали е натоварващо за тялото - натоварващо е, защото за съжаление не се пие едно захарче, а едно солидно количество глюкоза. Затова и не се препоръчва по-често от 6 месеца това изследване.

# 147
Аз за втори път тази бременност съм с хрема 😯, гърлото ми мина но днес носът ми е като река. Какво мога да си пръскам в носа? Или само физиологичен разтвор?

# 148
Аз за втори път тази бременност съм с хрема 😯, гърлото ми мина но днес носът ми е като река. Какво мога да си пръскам в носа? Или само физиологичен разтвор?
Може и виброцил по една капка на ден.

# 149
Моят АГ ми каза, че може почти всички капки за нос спокойно

Общи условия

Активация на акаунт