Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 845
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Fanny, тая история е направо забавна.
Пожелавам много бързо възстановяване и без да има последствия - от ковид и от блокиращата инжекция

# 256
Здравейте мили момичета! Нова съм тук, но ви чета непрекъснато! Не видях никъде в тази темичка да се сповенава високия  FSH. Моят доктор не иска да започнем стимулация, защото вече втори месец ФСХ ми е над 20. Пия Регулон, но ако и този месец е висок, незнам за кога да чакам вече.... 45 ще направя скоро...

# 257
Tony0808, при висок FSH няма как да започне стимулация. Сигурна ли си, че стойността е 20?

# 258
В една и съща лаборатория ги пускам. Януари на 2 ден - 8.08, февруари пак на 2 ден - 28, март, след месец на регулан - 26. Направо незнам какво става, толкова бързо да изчезва този пусти резерв...

# 259
Tony0808, защо не правите пункции на ЕЦ?

# 260
С това ФСХ може ли по този начин, не съм много запозната

# 261
С това ФСХ трябва да е пълно ЕЦ без никакви хапчета, следите за Ф с правилна форма и вадите. Възможно е извадените Я да не са качествени при висок ФСХ, но стимулацията също не гарантира нито качество, нито количество.
Повечето ми пункции бяха без стимулация и изследвах ФСХ веднъж на 5-6 месеца само за обща информация.
Разбира се, това е мое мнение от личен опит и не твърдя че съм права. Обсъдете го с лекуващия ви лекар

# 262
Много благодаря за мнението, точно това търся - съвет, алтернатива и мнение на жени, минали вече по този път. Така поне при следващо изследване ще знам за какво да попитам! Бях започнала да си мисля, че всичко приключи преди да е започнало...
Дадохте ми надежда, благодаря !

# 263
А Регулона с каква цел е? В едни по-добри времена, когато ФСХ ми беше около 10, след прием на Регулон скачаше на поне 20. Да не е и при теб така?

Аз пак с молба за съвет. Разбрахме се да пия Дуфастон, за да не задържа фоликула, който на 7ми ден беше 22 мм. Хипотетично при този размер най-късно на 10ти ден трябва да съм овулирала /ако въобще се е случило/. Според вас да започвам ли Дефастона от 11-ти ден примерно? Акушерката, която ми се обади не знам как го сметна и каза да го започна от 22.03. което е 17-ти ден от МЦ и ми се струва късно. Предния път така изчаках след пункция на 10-ти ден и го започнах чак на 16-ти ден и ей го какъв голям фоликул цъфна рано, рано. И сега съм в чуденка как да избегна повторение на сценария. Blush

# 264
  • София
Не може ли да вземеш тестове за овулация, за да разбереш? А и този дуфастон на мен нещо не ми вдъхва вяра. Кринон и циклогест по-добре ми влияят.

# 265
Боби, при мен, ако има ЗФ по-скоро помага като почна прогестерона към 3-4 дни след овулация. И бих проверила дали се е задържал, ако е удобно да идеш на преглед де.

# 266
Боби, предполагам, че Регулона е за да въведе в организма хормоните, т.е. да си почине жлезата, нямам друго обяснение. Ако и този месец е високо FSH-то обаче, ще пробвам без него, може и при мен да има този обратен ефект. До януари не съм имала толкова високи стойности на  FSH, тогава правих инсеминация и ми поставяха менопур, дали от това се разбутаха тези хормони не знам, но от тогава всеки месец е над 20 😢

# 267
Боби, предполагам, че Регулона е за да въведе в организма хормоните, т.е. да си почине жлезата, нямам друго обяснение. Ако и този месец е високо FSH-то обаче, ще пробвам без него, може и при мен да има този обратен ефект. До януари не съм имала толкова високи стойности на  FSH, тогава правих инсеминация и ми поставяха менопур, дали от това се разбутаха тези хормони не знам, но от тогава всеки месец е над 20 😢

Тони не ми се обиждай, че съм малко ряска, но за инсеменяция на 45 не съм чувала, тя е с толкова малък процент успеваемост даже и на млади жени. Някъкси непрофесионално ми се струва и пари на вятъра.

# 268
Ооо, Рончо, в никакъв случай не ти се обиждам, напротив, радвам се, че откликвате! Инсеминацията я направихме, защото имам анатомична особеност на матката, която като цяло не позволява на сперматозоидите да "преминават", пък до тогава нямах никакви отклонения в изследванията, овулирам добре и редовно Simple Smile, сега и аз го отчитам като губене на време ама, а де...

# 269
Мерси за съветите. Simple Smile Честно казано не ми се ходи по прегледи. Ще направя един тест за овулация, но вероятно съм изпуснала момента. Освен да го започна към сряда за по-сигурно. Тогава ще е 12ти ден. Дуфастонът явно е слабичък. Или поне в доза 2х1. Ама това ми казаха да пия. Другите съвсем не мога да си ги дозирам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт