Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 849
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Поизчетох сума ти инфо, ама пак не ми стана ясно, виждам, че тук има момичета доста по-напред с материала, възможно ли е от стимулацията с Менопур да се е повишил FSH или да свиквам с мисълта за ИЯР.

# 271
Тони, Менопур съдържа ФСХ, но ме съмнява да е от него последващото повишаване на хормона. При мен най-високите стойности на ФСХ са били след цикъл, в който съм била със задържан фоликул.

# 272
Като ми видя ФСХ хич не ме и прегледа даже, само по телефона ми каза - с този резултат никаква стимулация, а сега втори месец вече като съм с висок ФСХ, пак по телефона ми каза - мисли за донорска яйцеклетка Sad

# 273
То хубаво да мислиш за ДЯ, но защо да не опитате да извадите нещо на спонтанен, ако не сте го правили.

# 274
+-123, не сме и ми е много чудно защо не ми предложи, аз тук, във форума разбрах, че на ЕЦ няма такова значение стойнотта на FSH. По разясненията в клиниката, които получих, останах с впечатлението, че щом ми е толкова висока стойността на хормона, единствения ми изход е ДЯ и да ти кажа много се бях отчаяла. 

# 275
Нямам идея коя е клиниката, но аз бих потърсила и второ мнение. ФСХ варира, може да уцелите   цикъл, в който да може и стимулация да направите, а междувременно да си действате на спонтанен.

# 276
На някои доктори не им се занимава с естествен цикъл.
Ох, понякога и аз се питам има ли смисъл. Вчера в темата на Надежда писа едно момиче - 12 пункции, 3 върнати ембриона и резултат 0. Знам че има всякакви случаи и някои успяват, но дали пък все пак АМХ 0.1 не значи, че и яйцеклетките не са читави. Ясно ми е, че той показва количество, а не качество, но понякога си мисля че може би съм прекалено голям оптимист и трябва да се откажа. Защото годинките напредват. Confused

# 277
+-123, не сме и ми е много чудно защо не ми предложи, аз тук, във форума разбрах, че на ЕЦ няма такова значение стойнотта на FSH. По разясненията в клиниката, които получих, останах с впечатлението, че щом ми е толкова висока стойността на хормона, единствения ми изход е ДЯ и да ти кажа много се бях отчаяла.  

Това с напътствия по телефона ми изглежда несериозно. Защо не отидеш при друг на консултация? Все пак се надбягваш с времето... та да ти го губи така.

# 278
По мое мнение предлагат ДЯ заради сбора от годините и FSH.Аз също не съм убедена,че качеството ще е добро при стимулация./лично мнение/.Не пречи обаче да пробвате на ЕЦ.

# 279
Всъщност това ми е втората консултация. В Надежда първо ходих, там на база изследвания направени на 15 ден от МЦ (случайно се освободи час и трябваше веднага да се направят изследванията), директно ми се каза ДЯ. Доктора каза, че не пречи да пробваме ЕЦ и стимулации, но според него само ще си изгубя времето, парите и нервите. Тогава отидох при сегашния доктор, направих изследвания на 2 ри ден, всичко беше ОК, даде ми големи надежди ама явно само с тях ще си остана...

# 280
А как Ви беше Е на 2-ри ден?Когато е висок изкуствено сваля FSH.Извинявам се ако вече е коментирано.

# 281
TSH - 1.090
FSH - 8.80
E - 74
Това беше на 07.01.2021

# 282
Недоумявам как така на 15 ден се е отворила възможност за изследване в Надежда и защо на втори ден сте мерили ТСХ в другата клиника. Да, на спонтанен си гълта много време, нерви и пари и всеки трябва да си прецени дали това е за него.

# 283
Не е толкова висок...ако не сте пробвали ЕЦ -вижте как ще е мисля аз..И наистина гълта време и пари..А имахте ли антрални  на 2-ри ден?ТСХ на цикъл не е валидно.Мери се на чист ден.

# 284
Имах 3 вляво и 4 в десния яйчник. Яд ме е, че не започнах с инвитро още тогава ами се навих на инсеминация

Общи условия

Активация на акаунт