Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 733
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Силвенцето, случва се зайчето да изкочи от по-прецизния метод за подбор на сперматозоидите и при двойки, при които няма открит мъжки фактор. Опитайте ИМСИ, МАХ, имаше и още нещо.

# 556
Силвенцето, разбирам те напълно! Аз съм по същия начин като теб. 40г., перфектна лигавица, всякакви чудеса съм пробвала, вливки, добавки, прп, надрасквания, чип, мип...ала бала. 7 неуспешни трансфера ор 2018г. Имам успешна бременност преди 8 години. Оттогава имплантация 00000. Всъщност, от над 10 трансфера общо само веднъж имах имплантация. Благодаря на Бога!! Ембрионите-спират след 3 ден развитие или се забавят. Какво ли не пих!!! Спортувам, не пуша, не пия, здравословно се храня. Мъжът- отличник!!! Не ще и не ще! Писна ми и спирам с мъките скоро.

# 557
  • София
Силвенцето, стимулирани ли са ти опитите?
Сменяте ли протоколи, лекарства или те пускат все по същата схема?
Пуснете и фрагментация на мъжа, нищо че е с перфектна спермограма.
Друго което се сещам е кариотип да пуснете.
Хистероскопия правили ли сте, ей така да огледат, нищо че лигавицата е добра.

# 558
  • София
Силвенцето, Дейзи, съжалявам и ви разбирам напълно. В сходна ситуация съм. Вече опитахме всичко. Перфектни лигавица, ембриони, биопсии, лепила, хормони, добавки, следене... Сега 3 месеца след трансфер влача зф, който вече е 5 см киста. И вече била опасна. Ще опитват да я махат с пункция утре. Ако не - лапаро. Просто ужасно се чувствам. Нямам сили.

# 559
Силвенцето, стимулирани ли са ти опитите?
Сменяте ли протоколи, лекарства или те пускат все по същата схема?
Пуснете и фрагментация на мъжа, нищо че е с перфектна спермограма.
Друго което се сещам е кариотип да пуснете.
Хистероскопия правили ли сте, ей така да огледат, нищо че лигавицата е добра.
Стимулиран беше само първият, силна стимулация, лош отговор и канселирана. Всички други на сц. Мм има дете от предишен брак, но ще пуснем и фрагментация на него. В последната клиника бяха във възторг от спермограмата. Той има автоимунно заболяване, незнам доколко има значение. Аз съм пускала в Геника това изследване и ми казаха, че всичко е наред. Правих хистероскопия също, всичко беше наред и при нея.

# 560
Липсата на имплантация е ужасно нещо, разбирам те...
Не видях ЕРА дали сте пробвали.

# 561
Липсата на имплантация е ужасно нещо, разбирам те...
Не видях ЕРА дали сте пробвали.
Не съм. Смятам да правя биопсия, ЕРА теста не е ли същото? Препоръчайте ми къде да го направя, в коя клиника? Благодаря

# 562
Не мога да препоръчам, тъй като в моята клиника не правят и ще трябва да търся и аз. За биопсиите в Надежда ли става въпрос, не съм наясно, ако може някой да разясни ще ми е интересно и на мен.

# 563
Здравейте, пиша, защото съм провокирана от последните постове на някои от вас.
Не се отчайвайте и не се обезверявайте!
След 6 трансфера, 5 от които в Надежда при Др Цветков, стимулация само с фемара, се отказах и се записах за донорска програма. Намерих си нова работа, там където исках, и докато си мислех как ще събираме пари за програмата, съм забременяла по естествен начин, с доста лоши показатели като фсх към 30.Години 43, без мъжки фактор. Последните два трансфера бяха последователни и месец след това съм забременяла.
И след това беше трудно. Др Чачева от Надежда направи една вътреутробна операция и амниоцентеза. За щастие всичко беше успешно.
Скоро родих момиченце, на 44 вече.
Стават чудеса, затова не се отчайвайте.
За себе си считам, че се успокоих, след като се записах за донорска програма, и че натрупаните симулации, макар и съвсем леки, помогнаха, както и безбройните добавки, които пих.
Не губете надежда момичета!

# 564
Buenadia, благодаря ти за споделената история. Такива истории винаги вдъхват кураж. Минала си през много перипетии, но финалът си е заслужавал. Вярвам, че точно успокоението, което са ти донесли записването в донорската програма и новата желана работа, са истинските “виновници" за хубавия резултат. Мисля, че заради дългия път, който преминаваме и множеството неуспехи, блокираме нещо в съзнанието си и това ни пречи да ни се случи чудото. Аз самата се чувствам адски изнервена, напрегната, изтормозена дори. Имам чувството, че ако имам възможност да избягам някъде, на ново място, далеч от напрегнатата ми работа и всичко около мен, което ми е до болка втръснало, би ми се случило и на мен чудото. За съжаление нямам такава възможност, защото знаем колко финансови средства ни коства борбата. Но пък се опитвам да си намирам някакви начини да си повдигам духа. Този месец даже ходих на 2 сеанса Рейки и не знам дали е самовнушение, но след тях се чувствах доста добре психически, че дори и по-енергична. Blush
Дано на всяка от нас се случи чудото, рано или късно. Heart

# 565
Знаете ли добър специалист при ИЯР /НЯР във Варна или Пловдив?

# 566
  • София
Аз бих била благодарна ако може да споделите списък с добавките които пиете с ориентир за какво, колко и как?

# 567
След неуспешно самофинансирано ин витро- а именно от 6 годни за оплождане Я, нито 1 ембрионче не оцеля и не стигнах до трансфер, ми предписаха - DHEA 50 mg - по 4 нна ден, Q10 от 200 мг по 2 на ден. , pregnacare - по 1, няколко капки витамин Д. Очаквам скоро да започна следващ опит и се надявам и моля да съм се повлияла. Много хубав въпрос. Надявам се и други да споделят какво пият като добавки. Прегръдки и успех на всички

# 568
DHEA 50mg по 4 ми се виждат много, особено ако нямате хормонални изследвания..

# 569
Аз Дхеа по 75 мг на ден, двама доктори в Турция така ми го изписаха.

Общи условия

Активация на акаунт