За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 245
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
Една приятелка си беше наела Тула и също й беше неудобна. После си купи нова, щото имаше някакви големи намаления. (facepalm) Каза, че имало някакви омекотяващи колани.
Иначе, да. Най-добре е да се говори с консултант по бебеносене. Да препоръча спрямо физиката раници. Ще даде насоки за правилно поставяне. Най-често ползвани, известни и реномирани марки в бебеносенето са Исара, Тула, Кавка, Кая, Алое, Мандука, Неко, Боба. Тези, които са слингов плат най се харесват. Отделно за 100на +/- лв може да се намери втора ръка или в ДИП участие да разчиташ на късмет да те изтеглят. /И ергобейби масово се купува, но супер бързо умаляват и доста често ги продават почти нови. Мен нещо не ме кефят - нито дизайн, нито цветово. Някак си са ми много прехвалени и дървени. Не съм пробвала, но за тия пари може да се инвестира в друга марка, с която ще се носи до 2-3г. /
Ани, има тема за бебеносене тук и най-добре наеми от някоя слинготека. Консултантите там ще те насочат. По-добре усети как ти приляга преди да направиш покупка, защото е инвестиция.
Аз донякъде сгреших, че направо си поръчах Тула от сайта им и първия път като носих малко ми ръбеше на таза, защото е с твърд колан. Но след това съм нямала проблем.
Ще ми препоръчате ли раница за носене на бебе? На Smania Bulgaria, стават ли?

# 241
Как да предложа попара на 8 месечно бебе като не съм въвела съвсем глутен и сирене?
Днес педиатърката беше озадачена, че детето за месец не е наддало . Не знаех, че е толкова фатално. Яде си, подвижен е, не знам какво толкова я притесни и сега трябва да кача калориите

# 242
  • София
Педиатърката на синът ми не беше фен на попарите. Така и не дадох попара.
Глутен въведох на година и нещо. Купувах безглутенови бисквити.

# 243
Избираш едното и го почваш, после правиш попара, там както си го въвеждаш. Иначе ние като ходихме на гастроентеролог каза, че ще започне да качва когато започне да яде повече месо. Пък и месото е по-полезно от една попара. Има желязо, протеини. +ако не следваш някакви странни и стриктни схеми, може да предложиш месо. Аз попари не съм давала. Освен едното сирене, друго полезно няма. А пък за бебе предимно на АМ/кърма (до 1г е само за опитване) няма нужда чак толкова от други млечни според мен.
Да едитна: аз по ЗВБ започнах, не помня кога точно й предложих месо. Някъде 7-8м. Не искаше да го опитва нито смляно, нито на мръвка. За сметка на това си хапваше риба. А месо прояде 2-3м след първото му предлагане и то само мръвки. Смляното нещо не го яде, въпреки че го купуваме месото и го мелим вкъщи Joy

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 23:53 от Miya_73

# 244
Деси, съгласна съм, моят син не понесе леко предната ваксина, но не помня коя беше. Сега като идем на консултация ще попитам. По принцип имам тефтер и заспивам показанията от консултациите, но миналия път го забравих.

А за Ротарикс ваксината какво мислите? Тя нали е пожелание, сложихте ли я?
Сега пак му предстоят две ваксини. Не знам кои, но се притеснявам от странични ефекти. В момента още има синьо топче на крачето от миналата ваксина.
Синът ми е научил да се буди с нов номер и не зная дали е период или нещо го боли. Вдига краката и ги пуска рязко. Движението е толкова силно и често, че нощес си беше съблякъл чувалчето да сън.

Кам ли тук родител, който да е с две деца с малка разлика около 2 години? Доволен ли е или по-скоро в по трудно?

Преди да изникнат зъбите давахте ли нещо? Бях пулавала за хомеопатия, която се почва преди самия процес на никнене.

# 245
И ние го правихме това с краката. Така яко ги удряше в кошарата, че чак ме плашеше. После имаше период, в който пък като седне и си удряше главата назад.
За първите зъби давах Дентокинд, имаше ефект според мен. Сега обаче излизат кътници и нищо не помага.

# 246
  • София
Как да предложа попара на 8 месечно бебе като не съм въвела съвсем глутен и сирене?
Днес педиатърката беше озадачена, че детето за месец не е наддало . Не знаех, че е толкова фатално. Яде си, подвижен е, не знам какво толкова я притесни и сега трябва да кача калориите
Давай каши, и те ги напомпват,ако е толкова важно да е качило.
Попара в класическия й вид ,синът ми не искаше да помирише,разбивах банан със сухар,слагах малко масълце ,начупвах сухар и заливах с един бебешки чай от Манго.Умираше си за този буламач.Но пак при теб не върви,защото не си въвела глутен.

Дух ,издавала съм всичко де що има на пазара,при нас беше голям зор с тези зъби.
Може би имаше някакъв ефект от Калгел и Камелията единствено.Общо взето зъбоникненето изкарахме в ергономичната раница ден и нощ 😂
Хомеопатични съм давала Дентокинд,Камилията и Пансорал.За Дентокинд мисля че действаше с натрупване,но при моето дете не се видя ефект
Ротативка не съм слагала

# 247
Яде каши ама не е качил нищо. Има 2 заместени хранения и 2 млечни. Педиатърката каза да го кина на 5 хранения. Аз тъкмо го натъкмих на 4...
Ротарикс съм сложила на 2те деца. Доволна съм.
Моите деца имат 2 г. И 10 м. Разлика. Мисля, че им е идеална. На нас ни идва малко на нагорно , но те се забавляват заедно. Баткото е грижовен .

# 248
Дух,ротавирусната я сложих и аз,тя е през устата и е сладка.Само трябва два часа след нея да не яде.
За породени деца,имам близки ,не им е много лесно,но се справят някак.Имаме една съседка с тризнаци и куче и мъж моряк и тя се справя.
За зъби съм мазала с мундисал,гръцко мазило е,доста ефикасно.
Нашата прояде попара след двайстия опит.Пийк,много пъти съм писала,как нашата качва по 200-300 гр на месец,ами активна е,усмихната,всичко е наред.

# 249
  • София
Моята от раждането повече от 500 гр.на месец не е качвала.Пък си е добре едричка.И се развива нормално

# 250
Здравейте! Моето бебе падна от леглото. На 8 месеца е. Много ме е страх, сърцето ми ще спре. От едната страна на главичката има едвам забележима цицинка. Не е мека, твърда е като кост. Може ли да е нещо сериозно? 😔😔😔😔😔

# 251
  • Германия
Ми и синът ми онзи ден падна от леглото, то беше просто въпрос на време кога ще стане. А нашето е и много високо 🙈 намазах цицинката с Арнигел, на другия ден беше изчезнала. Иначе стандартното - следиш за повръщане, отпадналост, странно поведение и евентуално гледаш да остане будно 1-2 часа да можеш да го наблюдаваш.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 11:15 от TeoM83

# 252
  • Германия
Успокой се. На 8месеца не е толкова малко. Моята на 5 или 6 месеца падна за първи път от спалнята, също доста висока. Следиш 24часа за нещо необичайно. Почти всички съфорумки сигурно са писали, за паднало бебе от спалнята.

# 253
Присъединявам се към горните мнения. И моят син падна като беше на 6 месеца. Следиш изброените по-горе неща. Всичко ще е наред 🍀

# 254
Моля мамите, които са въвели белтък преди ваксината за морбили, да споделят как и кога точно са го направили. Срещам информация, че под формата на застойка на супа не е удачно.

Общи условия

Активация на акаунт