Любители на Котки - Тема 156

• 31 914
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Здравейте!Днес след обяд кастрирахме моите котенца.Искам да попитам колко време отнема излизането от упойка?Женската се раздвижи,но мъжкия още не се е изправил на крака и се притеснявам много.Минаха вече три часа,той спеше като го взехме.Сега е буден но само си повдига главата.
Може да минат часове докато се раздвижи котката след упойка. Моите след кастрациите сравнително бързо се съвземаха, но аз ги прибирах събудени и изправени. Но Магито, след упойката заради почистване на зъбния камък преди време, се съвзе по-бавно. Също я бях прибрала спяща. На земята я увих в одеало, защото беше студена, и да не падне от високо, като се раздвижи. Сложих под нея и пелена, защото се изпусна няколко пъти.
Полека лека и тялото ще раздвижи мъжкото котенце. Тази вечер.

# 571
Върнаха ми парите за изслвдванията. Целия разговор пазя във фейсбук чата със страницата им.
 Едно от дворните котета има някакъв сериозен проблем с кожата или козината, прилагам снимка. Някаква идея какво може да е?

Дали е болест? Има ли рана?
Питам, защото нашата дворна хубавица е също дългокосместа и се беше самооскубала така в срарснието да си свали фандъците оплетени косми

# 572
  • Sofia
Моята Суза имаше цистит. Взехме от вета на 2 пъти антибиотик по 5 дни и през цялото време и давах само уринари профилактична. Нямам в момента лечебна. Преди три години също беше с цистит и откриха камък в пикочния мехур. Казаха, че при тях там се образува . Тогава бяхме на Уринари лечебна и пастичка за подкиселяване на урината, защото казаха че камъка ще се стопи. 5,5 месеца бяхме на лечебна храна и покрай нея и Мариан също. И сега повтори. Мислех, че камъка се е стопил тогава. Тя започна да пиша повече и оттогава сме на профилактична та до сега. Та оня ден, тя изведнъж започна повече да пиша, направо много. Явно камъка е намалял слязал по уретера и го е изпишкала. Сега е добре. Но имам още половин чувал профилактична уринари. Бях купила 15 кг. Не смятам да им я спирам. Суза явно е предразположена към камъни. Ще продължавам да давам уринари. Преди да получи сега кризата им давахме вече две години вечер консерва а през деня уринари когато искат. Сега продължавам така

# 573
Закари си говори с птиците. Появиха се досадни гълъби, освен всички останали птици, които тук са много. Цапат градината и се пудех как ще ги разкарвам. Мисля, че Зак ще свърши тая работа, вместо мен

# 574
Здравейте!Днес след обяд кастрирахме моите котенца.Искам да попитам колко време отнема излизането от упойка?Женската се раздвижи,но мъжкия още не се е изправил на крака и се притеснявам много.Минаха вече три часа,той спеше като го взехме.Сега е буден но само си повдига главата.
Може да минат часове докато се раздвижи котката след упойка. Моите след кастрациите сравнително бързо се съвземаха, но аз ги прибирах събудени и изправени. Но Магито, след упойката заради почистване на зъбния камък преди време, се съвзе по-бавно. Също я бях прибрала спяща. На земята я увих в одеало, защото беше студена, и да не падне от високо, като се раздвижи. Сложих под нея и пелена, защото се изпусна няколко пъти.
Полека лека и тялото ще раздвижи мъжкото котенце. Тази вечер.

И аз постелих на пода одеало и отгоре пелена.Госпожицата даже се покатери на дивана вече,но момченцето още лежи.Благодаря за успокоението. Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:25 от Дафни

# 575
Данфи, Иванчо го бяха кастрирали към обяд и в 5 вечерта беше добре. Марийка след него и да 10 вечерта беше доста заспала. Осигури им лесен достъп до водата и тоалетната. Днес може и да хапнат нещо. Иванчо си чопна десетина гранули само. Марийка я завивах, че много ми се струваше студена. Аз от притеснение спах при тях Simple Smile

# 576
  • София
Дафни, как са ги оперирали, надали едновременно? Може би госпожицата е била първа и е имала повече време да се "освести"...

# 577
Закари си говори с птиците. Появиха се досадни гълъби, освен всички останали птици, които тук са много. Цапат градината и се пудех как ще ги разкарвам. Мисля, че Зак ще свърши тая работа, вместо мен

Ей анимационно геройче 😂😂😂🥰🥰🥰🥰😲❤❤❤🤭  котаракът в чизми

# 578
За съжаление Зак няма шанс да изгони гълъбите, дори и да вилнее на двора. Има шанс само ако западноевропейските гълъби са много по-страхливи от софийските. Тук се случва обратното - сипваш храна на уличните котки и в много случаи цяло ято гълъби се спуска, прогонва котките и изяжда храната им.

# 579
  • Между гори и планини

Аз чакам,  чакам вече час за хапка от сърма. Сърмичката която обеща...

Ще му изям малкото, розово носле!

# 580

Ние сме лека нощ Wink така хубаво се миеха, обаче обърнаха братски бой върху мен Simple Smile не знам защо, но винаги преди да спят си удрят един тупаник.

# 581
За съжаление Зак няма шанс да изгони гълъбите, дори и да вилнее на двора. Има шанс само ако западноевропейските гълъби са много по-страхливи от софийските. Тук се случва обратното - сипваш храна на уличните котки и в много случаи цяло ято гълъби се спуска, прогонва котките и изяжда храната им.
Аз имам фобия от птици. Надявам се да бягат от него.Диви гълъби са. Има папагали, свраки, гларуси, косояе и разни други, които не разпознавам. Той няма да може да ги хване, заради звънчето/макар, че Фин си беше хванал кълвач/а и се надявам да не се случи, защото съм сигурна, че ще го изязе. Фин само си играеше с тях, но Зак е лакомник.
Гълъбите са ми напаст тук, не мога да изчистя една част от  градината от цапаниците им.

# 582
Ще ме побърка този нашия...
Някак си се е добрал до кухнята и е имало пир с едни палачинки със сладко, като гледам една липсва, сладко и остатъци разпръснати навсякъде, иде ми да му извия врата, като се подриска утре да го видя, бясна съм..

# 583
  • In the land of Never Never
Какви пелети да взема за проба? Малка разфасовка но откъде?

Ние проблем с тоалетната нямаме. И преди кастрацията, и сега тя си върши малката нужда в открита тоалетна, голямата - под душа, на точно определено място. Ако не е почистена тоалетната, и малката нужда под душа. Никога не е вършила тия неща извън банята - мама така я е научила. Рови из саксиите но не ги ползва за тоалетна.
Опитвала съм всичко - бентонит, силикон, вестници, пясък. Не, тя няма да ака там. Не ми пречи че го е свършила под душа, но искам да пробвам дали с пелети ще ако там.
На времето бях купила мисля от Фантастико малка опаковка пелети, може още да е някъде из шкафовете. Изобщо не я отразиха, свикнали бяха с пясък. Ако не съм я хвърлила, ще ти я дам да я опиташ, като се върна.

Bethefirst на мен това ми прилича на микроспория. Точно така пада козината, като се разчешат. Сърби ги. Много е опасно за другите котета, предава се и на хора. Трябва да го види вет. Иначе ще се разнесе като пожар на всички и става неизкоренимо, спорите остават навсякъде, и то за години. Най-добре се лекува с инжекции, слагат се две до три през интервал.
С мазане локално също става, но никога не си сигурен дали виждаш всички места, където спората се е загнездила, такива места може да станат видими след дни, и трябва да почваш отначало. Миеш си ръцете добре след като го прилагаш. Но най-добре е, ако може да го хванеш и да го види вет.

# 584

Red soul - каро оперен певец е! С това чохени но топче и таз’ завеса - сцена, даже на сън мълви на сцена ...
И джуджи така говори на птичките! Днес сутринта. Ислвх, че нещо потропва, а тя застанала на прозореца им пепепе, тези странни звуци... косове имаме много! И те са големи певци!
Споделих ли как ми помага Шошо вчера!

Общи условия

Активация на акаунт