Любители на Котки - Тема 156

• 31 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Искрено ти завиждам за прайда, искаме второ коте /как звучи само Joy /, но не сме готови, наясно сме, че отговорността е до живот, но и това време ще дойде, с Топче ни бяха забранили категорично, заради заболяването му, Ушатото някак си ще трябва да го приеме когато му дойде времето.

# 646
  • Между гори и планини
Голям слугинаж е. Рядко всички 4 са вътре и спят. Все някой драпа да излезе , или да влезе. Чери се научил с нокът да закача прозореца от вън, или щорите вътре, щом иска да влезе, или излезе. Памук се вдига на 2 крака и с предни лапи маже прозореца,  за да влезе. Заради кални лапи мия прозорци през ден.  Точка обикаля и маука жално,  за да излезе. Само Кети кротува.
И нощем се спи по смени  - аз съм портиер до 2ч, после има затишие. В 5 ч сутринта дружината е гладна. Тогава става мъжът ми - храни ги и пак е портиер. Много ги обичам , обаче са ни превърнали в роби. А колко пари за храна отиват... че им писва, това ядат, после не го искат... поне не използват вътре тоалетната, а ходят по двора . И ми спестяват някой лев за силикон.

# 647
Сутринта разбойниците незнайно как си отворили вратата на първия етаж и се домъкнаха на втория .... чух едни лапички как драскат и след малко едно нещастно мяу .... до тук бях със спането Simple Smile

Monika 123, 2-3 дни и ще се оправи. Стават по-кротки след това, ама не особено Simple Smile

# 648
  • Варна
Принципно когато са две е по-забавно, макар че и аз отначало бях твърдо против втора котка. Старите потребители тук може да помнят, че ММ донесе Ленка от работата си, върна я на следващия ден и 3-4 месеца по-късно я донесе пак и вече си остана. 6 месеца Кетя я гони и пердаши, където я докопа, докато в един момент просто се пречупи и я прие. Но три котки предполагам, че биха ми дошли множко вече и откъм консумативи, и откъм чистене.

# 649
Ще ви побъркам като дойде време, има да рева тук. Joy
Уши. Joy Joy

# 650
  • Бургас/София
Доня Дафина това с прозорците ми е много познато. Изчистих ги преди час Joy

Сега релаксираме след разходката по двора

# 651
  • на брега на морето
Старите потребители тук може да помнят, че ММ донесе Ленка от работата си, върна я на следващия ден и 3-4 месеца по-късно я донесе пак и вече си остана. 6 месеца Кетя я гони и пердаши, където я докопа, докато в един момент просто се пречупи и я прие.
Помня, помня тези епични битки Satisfied
Нашите се бият всеки ден, след полунощ обикновено. Преди няколко дни така издъниха вратата на спалнята, че едва  не я избиха с все касата. През деня обикновено спят една до друга.

# 652
  • София
Кръвните изследвания на Страх са готови, всичко е наред.
Записахме му час за кастрация в четвъртък, трябва да го занесем сутринта и искат да ми го върнат чак в петък вечерта. Опитах се да ги убедя да го взема четвъртък вечер или поне в петък сутринта, разбрахме се като го оставям да го обсъдим отново.

# 653
  • Между гори и планини
Ехе, какво ще го правят толкова време? И мъжки и женски,  след 2 часа сме си взимали.  Дори и замаяни, поне дремят в колата.

# 654
Ехе, какво ще го правят толкова време? И мъжки и женски,  след 2 часа сме си взимали.  Дори и замаяни, поне дремят в колата.
На тази конкретна клиника това им е протоколът - кастрират единия ден, чак на другия изписват животинката. Обясненията - да преминела напълно упойката, за да не се случело нещо при скок в замаяно състояние.

# 655
Ще ви побъркам като дойде време, има да рева тук. Joy
Уши. Joy Joy

😂 Убийствен поглед

# 656
  • София
При тях винаги има нощувка. Затова съм категорична, че Преслава няма да я кастрирам там. Предпочитам да я заведа сутринта и в края на работния ден да си я взема. Има достатъчно време да се разбере дали всичко е наред след упойката.

И като стана въпрос за кастрации, възможно ли е да не усетя ако Преслава е разгонена? Стана на 11 месеца, а досега няма никакви признаци. Втълпила съм си, че нещо в развитието ѝ не е наред и ме е страх да я кастрирам. Все още е около 2 кг. Не расте изобщо.

За ушната краста - вече не знам как мога да ги отърва от нея. Бродлайн категорично не помогна. Моксиклиър - също. Мазах с кремчето Оридермил 3 -4 седмици и уж имаше ефект, но после пак се появи. В момента за втори път слагам Стронгхолд, но имам чувството, че отново  започват да се чешат (на 22 .02 им капах последно), като по препоръка от ветеринарната аптека, част от препарата капвам направо в ухото, а останалото е на тила, както е според указанията. Пера възглавници, покривки, пръскам с Биокил и Фронтлайн местата, където лежат. И няма оправия. Бяха ни предписали лосион Otifree, с който да чистя уши сутрин и вечер, но е "мисия невъзможна". Трудно може да се налива лосион в котешки уши повече от един път. Дори и първия път е трудно, но все пак има елемент на изненада. Simple Smile

И тъй като не бях чела няколко дни и съм назад с актуалните теми, да ви покажа един див кьолнски папагал от балкона на дъщеря ми:

Скрит текст:

Много бях учудена, но явно климатът им понася добре. И около Кобленц съм виждала. А в Истанбул какви големи има! В парка, който е до двореца Топкапъ е пълно с папагали. Simple Smile  Колкото за гълъбите, в Кьолн са два пъти по-едри от нашите. Ако са такива и при Зак, хич няма да се впечатлят от някакъв котарак. Joy

И там не ги махат, само ако собственика поиска.
Касапи, няма значение къде, да осакатят животното. Confounded
Да, ако собственикът иска, но май в Америка е доста разпространено. Миналата година братовчед ми осинови котка от приют с изтръгнати нокти. Sad

И да ви покажа какви сладки чехли продават във Фантастико:

Скрит текст:

Лошото е, че са останали само 36 и 37 номер. Обиколихме няколко магазина, за да намерим единствените 38. Joy

И накрая да ви развеселя с клипче от фейсбук. Особено съм впечатлена от релакса с краставици на очите. Joy

https://www.facebook.com/22Words/videos/2930762040486686

# 657
  • Между гори и планини
Аз пък си имам пижама с котета и чорапи с котешка муцунка на пръстите 😉

# 658
  • Варна
Аз пък плюшен суичър с котешка муцунка и уши от Лидл hahaha

# 659
Аз пък си имам пижама с котета и чорапи с котешка муцунка на пръстите 😉
За Коледа сестра ми подари на мен, мъжо и синко “котешки” чорапи Simple Smile
Колкото за Прайда ... 3 броя почват да ходят напред-назад от 6 часа. Един става, дава прав закуска... след 10 Мин Шошо излиза вън. Джуди понякога си ляга обратно, Сивчо - различно.
Междувременно отвън чакат 2ма... още.
И цял ден - дай манджа, отвори, затвори, разтърви, прибери,  ... намачкай и нагушкай Kissing Heart среши, почисти!!!
А това с храната ... не коментирам. Писва им едно, друго... и разходите - но вече кандисах Simple Smile стига да не стигнем до Гурме кутийки:cry:

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 20:06 от MarietaYo

Общи условия

Активация на акаунт