Любители на Котки - Тема 156

• 31 861
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм с чужда снимка и чужда котка 😊
Снимката е на детето, котката е на приятелката и. Казва се Бляки и е 5-6 годишна. Женска.

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 10:46 от red soul

# 676
  • Между гори и планини
Хаха,  хубаво са я хванали 🤣

# 677
Бебе Плъх:

Плъх на 10 месеца:

# 678
  • Между гори и планини
Момина душица, то е като моето Чери бебе! 😍😍😍 Едно време се смеех на мъжа ми и любовта му към черни котки, ама сега така ме радват ❣

# 679
  • София
Много харесвам снимки на малки и пораснали вече котета. От мен една Еви на около 2 месеца

И вече на почти 12 месеца

# 680
  • Между гори и планини
Стига малки котета, че им идва сезона и ще взема да се обзаведа с още, и ще колабирам финансово 🙄 И без това котката на съседа се присламчи към нас и освен Адолф, мъжът ми храни и нея. Мила и гальовна  е, но моите не я искат. Очаквам като роди и бебетата поотраснат,  да ми ги доведе 😏 Явно съседа не я е хранил (не е добър човек) и тя се присламчи. Моя мъж е готов да я водим за кастрация и да я прибираме, ама на мен ми идва в повече.

# 681
Малък и пораснал Макси

Ноември 2016

Днес

И като стана дума за бебета, не мога да не ви ги покажа. Имахме един път бебета и беше най-хубавото нещо на света. Плаках няколко дни след като ги раздадохме на хората, но най-любима ми остана малката бебка, която отиде в Подгумер. Беше най-миличкото мъркащо бебе на света

# 682
Като обгрижваща втора трицветна котка и като гледам в темата колко много има, се замислям.
Като бях дете (преди половин век) не бях виждала трицветна котка. Бяха или бяло-черно, или бяло-рижаво или тигрести (евентуално в комбинация с бяло). Дори и когато преди повече от 20 години прибрах пребито бебе Лъки в къщи (първата тритцветка, която виждах на живо), ветът я определи като костенуркова с бяло...
Мъри отново е трицветна, но не само във форума, а и по улиците виждам все повече трицветни.
Странното е, че сестра ми (оттатък Атлантика) освен домашната обгрижва куп котки, постоянно ми пуска снимки, и не съм видяла нито една трицветна. Май трябва да я питам има ли такива.
В темата голяма част от котешките дами са такива. Май в Бг по някаква причина това е доминантен ген и все повече женски са с такава окраска - всяка с невероятен и уникален вид, който понякога изглежда като нарисуван от художник с развинтена фантазия.

# 683
  • София
Аз също преди повечко години не помня да съм виждала трицветни котки. Нашата от детството ми, която живя почти 17 години, беше черна, на някои места с единични оранжеви косъмчета и с едно много малко бяло петно на муцунката, т.е се водеше по-скоро костенуркова. Когато роди едно трицветно коте, баба го хареса и го взе да го гледа. Това ми е първият спомен за шарена котка. Снимката е от 2010 г, с не много добро качество

Генетично няма нищо общо с моята Еви, тя е от друга котка, която подарих на майка ми преди 5 години.

# 684
Здравейте.А да попитам.Как се справяте котетата ви да не драскат по диваните.Нашият единият в кухнята го е направил на дири,а другият в хола и него е почнал.Купих му играчка с топче на което да си точи ноктите,но не го отрази само си играе с топчето.И сега се чудя как да си предпазя диваните.Дайте някакъв съвет вие как си ги пазите?Благодаря

# 685
Никак не се справям😆 Диванът не ми е свиден.
Има си катерушка и драпа нея, но и навсякъде другаде. Повече ми беше криво за надупченото спално бельо и покривки с бримки, но свикнах с дупчиците от нокти, и го караме неглиже..

Спрейовете за отблъскване не са опция за мен...50кв. апартамент е достатъчно малък, че да ограничавам още повече детето, но и голям да беше - тук ще пръснеш-там ще пръснеш... котките са териториални, все пак са си вкъщи - неприятно ще е за животното.

В момента виси на пердето 😆

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 06:01 от Анонимен

# 686
Ами .... и аз не се справям Simple Smile имам драскалка и 20 близки дървета. Не идват целенасочено да си точат ноктите на дивана, но така играят под него и зад него, че ..... Ако ги хвана да точат нокти им се карам и нося на драскалката.

# 687
Аз май съм един от хората, които се е справил почти с драскането по дивана.
Още от идването на Кара вкъщи и купих висока и тежка драскалка (от зооплюс), така че като се закачи да и е стабилна и удобна. Достатъчно висока, че да може кот да се опъне по цялата си дължина на нея. После започнахме на всяко драсване по дивана да и се караме, занасяме я на драскалката и ако започне да драска там сменяме тона и получава похвали. И лакомство давах в началото. Известно време нямахме проблем, но в един момент реши, че пак ще дере дивана. Този момент съвпадна с първото рязане на нокти - в момента, в който ги изрязах се върна на драскалката и дере само там. Явно и е по удобно Joy

Другото което направих беше да закачам любимата и въдичка на драскалката, хем може да си играе сама, хем и създава положителна асоциация.
На дивана има точици от нокти, но категорично мога да кажа, че не е надран.
Уговорката е, че Кара по мое мнение е дребна дама (може би защото съм гледала само мъжкари преди), така че не беше трудно да избера драскалка.
Ако някой се интересува мога да кача снимка и линк Hug

# 688
И аз със снимки преди и след:
Тук Лео е на около 4 месеца, току що прибран от улицата. От този ден, не съм изпускала и ден без форума. Много научих от Вас - благодаря Ви дами.
Тук е отпреди няколко дни - на около две години и половина.
Може би помните, че описах история с негово кратко загубване. Мислите ли, че това е оказало някакво влияние върху него и трябва ли да предприема нещо?
И в къщи диваните и столовете са на особена почит за ноктите му. За столовете намерих неочаквано решение.Поръчах едни калъфи от Али експрес
Неочаквано за мен, столовете вече се предпочитат само за излежаване

# 689
  • на брега на морето
Хорааааааааааааа, побъркахте ме с тези бебешки снимки. Такава сладост котешка Heart

Общи условия

Активация на акаунт