Пазарът на недвижими имоти в Пловдив - какво се случва реално? - тема 2

• 90 045
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Сега има модерни асансьори и нищо не се чува. Нашият асансьор е монтиран преди 9 години и дори като стоя пред него и го чакам не чувам дали идва 🤣
Иначе е на стената на хола, но вътре в апартамента изобщо не го чувам.

# 511
Точно! Писали сме горе долу едно и също, но помня, че ми се е случвало да съм пред вратата на асансьора и дачета в телефона нещо, и да видя как вече се затваря вратата. Кога е дошъл, кога е отворил??…
Сега има модерни асансьори и нищо не се чува. Нашият асансьор е монтиран преди 9 години и дори като стоя пред него и го чакам не чувам дали идва 🤣
Иначе е на стената на хола, но вътре в апартамента изобщо не го чувам.

# 512
Здравейте, какво ви е мнението за Гранд Белведере1 на Коматевско шосе, до УМБАЛ Еврохоспитал. https://pimkbuild.bg/komatevo/

Първо Пимк,това значи много лошо качество+некоректни практики (искане за плащане кеш веднага и т.н.)
После локацията е супер мега зле ! Едно на къра,едно до супер мега натоварена денонощно артерия.
Около тоя кър предстои да изникнат още десетки такива сгради.Всичко което виждате сега като инфраструктура,ще се промени към много лошо.
А в момента да се купува на зелено ,не знам как да го коментирам даже Laughing

# 513
Аз само това ще кажа- в момента строителството е отвратително от когото и да се решиш да купиш.
Познат,в кооперация на 2 години,от добър строител-какво ли не им тече.Наводнени подземни гаражи,теч някъде от последния 4ти етаж..
Та от който и да се купи новото строителство в момента си е чист късмет.

# 514
Здравейте!

Отдаавна не съм посещавала темата, защото не успявахме да открием имот около Пловдив за ваканционно жилище, за да го коментирам, но сега ни се отваря възможност да закупим парцел в Храбрино, около 1 декар, не сме напълно наясно колко може да ни струва това?
Освен това сме малко разколебани, ние търсихме нищо готово, което да ремонтираме и да ползваме. Само парцел обаче означава да строим, а сме в пенсионна възраст. Парите ни също не са много....Ще чета сега за сглобяемите къщи, да видим....
Въпросите ми са:
1. Колко приблизиталено върви 1 дка в Храбрино, като се има предвид, че го купуваме от приятел, очакваме да е поносима сума, но не знаем колко е поносимата сума за декер в Храбрино?
2. Сглобяемите къщи по-евтино ли излизат, или си е точно като нормалното строителство? Ще правим евентуално съвсем малка къщичка.
3. Как стои въпроса с интернета в Храбрино, че аз ще работя евентуално оттам, докато сме в къщата, мога ли да разчитам?
Изобщо ми се иска да предвидим в най-общи линии колко може да ни излезе тази авантюра, за да решим дали изобщо да правим оглед и да се захващаме?

# 515
200х евро без значение конструкцията.

# 516
  • тук-там
Здравейте!
1. Колко приблизиталено върви 1 дка в Храбрино, като се има предвид, че го купуваме от приятел, очакваме да е поносима сума, но не знаем колко е поносимата сума за декер в Храбрино?

Не казваш УПИ лие, земеделска земя ли е...
Ток, вода, канал?
Ако е УПИ за по малко от 40 -50 х евро не вярвам да го вземете, освен ако не е по склоновете.

# 517
В някакво дере е. Кумът ни има вила в Храбрино и ни обясни за какво става дума. Наклонът бил голям и строеж бил възможен след наливане на бетон, но пък в дерето не можел да влезе бетоновоз, та....много сложно. Иначе парите са почти като за подарък, ама...не си струва.

# 518
В някакво дере е. Кумът ни има вила в Храбрино и ни обясни за какво става дума. Наклонът бил голям и строеж бил възможен след наливане на бетон, но пък в дерето не можел да влезе бетоновоз, та....много сложно. Иначе парите са почти като за подарък, ама...не си струва.
И като завали един проливен дъжд,смятайте,че всичката вода от склона надолу ще е у вас.

# 519
Здравейте!

Отдаавна не съм посещавала темата, защото не успявахме да открием имот около Пловдив за ваканционно жилище, за да го коментирам, но сега ни се отваря възможност да закупим парцел в Храбрино, около 1 декар, не сме напълно наясно колко може да ни струва това?
Освен това сме малко разколебани, ние търсихме нищо готово, което да ремонтираме и да ползваме. Само парцел обаче означава да строим, а сме в пенсионна възраст. Парите ни също не са много....Ще чета сега за сглобяемите къщи, да видим....
Въпросите ми са:
2. Сглобяемите къщи по-евтино ли излизат, или си е точно като нормалното строителство? Ще правим евентуално съвсем малка къщичка.
3. Как стои въпроса с интернета в Храбрино, че аз ще работя евентуално оттам, докато сме в къщата, мога ли да разчитам?
Изобщо ми се иска да предвидим в най-общи линии колко може да ни излезе тази авантюра, за да решим дали изобщо да правим оглед и да се захващаме?

Има сглобяеми къщи, които да ви излезнат 2-3 пъти по-евтино от тухлена. Най-изгодни са типа къщи изградени от преспанел и позволяват малки квадратури, започващи от 50 кв.м. Грубо, цените започват от 60 -70 хил. лева. Повечето фирми у нас, които работят с тях, всъщност са просто посредници на турски фирми, които идват и строят къщата, така, че може лично да се свържете с турските фирми и да спестите от комисионна. Ако имате конкретни въпроси, мога да съдействам. Единствено трябва да отлеете бетонна плоча по спецификации преди строежа.

Относно парцела, не мога да кажа колко струва, защото има голяма разлика между парцелите и зависи от характеристиките. Преди време бях да гледам една къща в селото над Храбрино - с. Извор и ми направи впечатление, че пътя ставаше прогресивно по-лош.

# 520
  • Пловдив
Не е бетонна плоча, а фундамент, който в зависимост от спецификата на терена може да излезе доста скъп. Отделно от това трябва да се изгради външна ВиК и Ел. инсталация. Разрешителните са същите като за масивна къща. В крайна сметка къща от панели може да достигне цената на масивна къща, но няма как да е със същите предимства.

# 521
Не е бетонна плоча, а фундамент, който в зависимост от спецификата на терена може да излезе доста скъп. Отделно от това трябва да се изгради външна ВиК и Ел. инсталация. Разрешителните са същите като за масивна къща. В крайна сметка къща от панели може да достигне цената на масивна къща, но няма как да е със същите предимства.

Така е да, фундамент исках да кажа. Относно играждане на ВиК и Ел инсталация, разходите няма да се разминават много с тези за масивна къща. Самите панели имат вече вградена ел инсталация. Разрешителните са същите и за двата типа строителство. С цените на сегашното стоителство ще е значително по евтино от масивна къща, ако не и в пъти. Естествено, масивните къщи имат своите неуспорими предимства.

Относно терена, ако е сложен, както фундамента така и строителството на традиционна къща ще се оскъпят.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 16:40 от kesten

# 522
Тия турските къщи са фургони. Не знам защо, като им се смени представянето на "сглобяеми къщи", се смята, че и функционалността им се сменя. Фургони. Каквито слагат по строежите, примерно, за охраната. Или дават след бедствия на хора без дом.. това не е къща. Както и да й казват. Колкото и да е накипрена с някакви профили тук-таме..

# 523
Явно, че тази идея май ще отпадне. Теренът е кофти, не се знае докъде ще я докараме, ако тръгнем да строим. Ще трябва да се оглеждаме за готова къща, която да се пипне малко, че така е много сложно.

# 524
Какъв ви е бюджета? Готова къща за пипане околко Храбрино - 80-100х мин., с пипането (покрив, стени, изчегърване на всичко) - пак ще иде към 150-200
готова пак е около 200
50-60 супер зле нагоре по Извор
Вилната зона бунгала ок. 20-30-40 .. Такива и към Равинща на най-майната си.
Определете си бюджета, разстоянието и времето. Отговаряла съм ти преди няколко години мисля (може и по-скоро да е било), цените бяха малко по-различни.
Евро.

Общи условия

Активация на акаунт