много изнервен...

• 11 286
  • 148
  •   1
Отговори
# 75
Намери си друг мъж за топлинка и мила дума.

# 76
  • София
Мноооого благодаря на всички за коментарите и съветите. Даа все за нещо мърмори. Опитах и аз да се държа като него, но по-зле става. Някой път е наистина страхотен, споделя ме си, говорим, разбира ме се всичко е прекрасно, знам че му пука за мен, но друг път какво му сатва не знам. Имам наистина вътрешно напрежение. На всеки се случва да викне, опитвам се да бъда разбрана жена но... мен кой ще разбере. Имам нужда от топлинка и мила дума Sad
Той и мов бившия знам, че ме обичаше и на моменти беше много добър, но това не компенсира всички останали моменти.
След като сега дъщеря ми казва мамо добре че се разделихте с тати смятай.
Скандалите бяха ежедневие, и пак казвам не само по мен викаше, което най-много ме вдосваше, караше се на децата, особено на големия за всякакви глупости, все забележки и нерви. Когато ходехме при родителите му с тях същото, все ги хока за нещо, но те трябва да го изтърпяват за два дни в месеца, а аз живеех с него. Това не си е работа.
Пак ти казвам сега си давам сметка в какъв кошмар съм живяла, защото вече гледам ситуацията отстрани и имам база за сравнение. С приятеля ми сега всичко е спокойно, никога не повишава тон, не се ядосва за нищо, дори мен успокоява ако прекаля с назидателния тон към децата. Не искам да ги сравнявам, но го правя неволно, преди бях кълбо нерви, а сега съм един усмихнат човек, без да е нужно да играя роля, защото ореди го правех за пред хората, което също е голяма грешка. Макар че то си личи, семейнинприятели споделиха, че са усещали, че нещата между нас не вървят.
Според мен говори сериозно с него, при мен не даде резултат, но опитай всичко все пак, говори спокойно и обясни ти как се чувстваш и, че нещата не вървят на добре. И си имай план, ако нямма подобрение да се спасяваш.

# 77
Аз  мисля, че ти е вметнато в главата, че си в грешка, че не ставаш, че не си права, дори това да не е така. За мен ти си свита и не можеш да се отпуснеш с такъв човек до себе си, а да не говорим че сигурно се чувстваш постоянно наранена и виновна без причина. Не може да си мълчиш, когато има какво да се каже и да седиш като п..ка и парцали,( извинявам се за израза, просто не бих допуснала мъж да се държи така с мен).

# 78
Хетера, същото чух от децата си след раздялата. Като си помисля, че пет години ги държах в такава ситуация и разбирам, че не съм добра майка. Но решенията са трудни, дори и да разбираш какво се случва наистина.

# 79
  • София
Хетера, същото чух от децата си след раздялата. Като си помисля, че пет години ги държах в такава ситуация и разбирам, че не съм добра майка. Но решенията са трудни, дори и да разбираш какво се случва наистина.
Мен също ме беше страх много дали не правя грешка и длаи не е хубаво все пак децата да живеят с родителите си. Но не е ок на всяка цена, има ситуации, в които раздялата е в пъти по-добра и за децата. При мен и странични хора много ме разколебаваха за тази стъпка и "натискаха" да стоя при бившия, но се радвам много, че устоях и успях да продължа живота си.
Понякога ми е мъчно за него, защото не е лош човек, но в крайна сметка аз дадох стотици шансове и говорих много пъти, бях му казвала, че ще си тръгна, но явно не ме е взимал на сериозно, според мен той и в момента не осъзнава проблема си и си мисли, че е изоставен несправедливо.

# 80
Те никога не са лоши хора. Но правят нас лоши.
Пътят към ада, дето бил постлан с добри намерения..

# 81
Не са лоши хора, в смисъл не крадат, не изнасилват, не убиват? Това са си абсолютни нарцисчета, все някой друг е виновен за тяхното отвратително поведение/настроение, все някой нещо им дължи, все нещо за тях е несправедливо, нищо, че сто години са обяснявали на най-близките си, че за нищо не стават, че са тъпи, дебели, грозни, те пак са невинни... и добри хора. Дам...

Това, че са мили и добри от време на време е част от стратегията им, иначе как ще задържат някой години наред до себе си, ако през цялото време са абсолютните свине, които всъщност са?

# 82
Не са лоши хора в смисъл всички ги смятат за "добрите" в историята. Обикновено и потърпевшите, дори след раздялата.

# 83
Ето например днес говорихме и мисля че останах разбрана, изслуша ме, беше мил. До следващият скандал Grinning направо не знам да се смея ли да плача ли... случвало се е да ме обижда...объркана съм. Постоянно мога ли да съм в напрежение... всичко ме изнервя вече

# 84
Ето например днес говорихме и мисля че останах разбрана, изслуша ме, беше мил. До следващият скандал Grinning направо не знам да се смея ли да плача ли... случвало се е да ме обижда...объркана съм. Постоянно мога ли да съм в напрежение... всичко ме изнервя вече

Такива хора не се променят, казвам ти го от опит, следващия скандал ще е скоро, това, че те е изслушал, не означава, че повече няма да има скандали, просто си е такъв, мил за в момента....... А ти след като си постоянно в напрежение, какъв живот е това?

# 85
Дръж се с него така както той с теб.

# 86
  • София
Това е малка доза отрова всеки ден.

Или ставаш дебелокожа и си ги пускаш тия покрай ушите, или ще ти разбие нервите и здравето и накрая (край ще има) ще си изцеден емоционално и физически лимон.

# 87
  • София
Или ставаш дебелокожа и си ги пускаш тия покрай ушите, или ще ти разбие нервите и здравето и накрая (край ще има) ще си изцеден емоционално и физически лимон.
Това е съветът на майка ми за всякакви ситуации и приказки - да не обръщаш внимание. На по-млади години се опитвах да я убеждавам, че не е добре за здравето и нервите ми и се ядосвах допълинтелно, че не ме разбира. Вече минах този период, говорим за други неща.
Страшно си права за малката доза отрова. Макар че и това си има добрите страни - привикваш към отровата и не те хваща Simple Smile

# 88
Да, проблема е, че и те вдигат дозата отрова, защото си имат нужда да са център на внимание и ще намерят начин да си го получат.

Авторке, ти смяташ ли нещо да промениш в живота си или само се оплакваш? Ако сама не си помогнеш в такава ситуация и Господ не може да те спаси.

# 89
  • София
Такава цикличност на поведението да се дължи на биполярно разстройство/циклофрения

Общи условия

Активация на акаунт