А ако таткото спи в друга стая?

• 7 556
  • 125
  •   1
Отговори
# 75
Е, и аз разбрах нещо за себе си от тази тема. Майка ми ме е обичала и то много. Направила е много грешки, като родител, но ме е обичала и се е грижила добре за мен...
Мамо, прости ми !

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 12:28 от buttercake

# 76
Аз говоря спокойно, а този коментар е далеч от такъв. Истеричен нрав нямам, а дали съм егоцентричка- може и да съм, какво пък- детето е здраво и добре гледано. И пак стигаме до това, че е личен избор дали да се ползва помощ или не. Вие сте избрали явно да не ползватв- ваша воля. Темата беше друга и хоп-хоп пак стана: ти сигурно не кърмиш, защото си кофти човек, ти сигурно като не спиш в една стая 5 часа с детето си лоша 🤦🏻♀

Колко истерия, колко драма....
Приеми, че не всички са длъжни да ти ръкопляскат. Това е обществен форум и щом си си изтипосала личният живот тук ще има и критики.
Също така е хубаво да си представиш, че има и други жени, които имат възможност да си наемат бавачка, а някой даже имат на разположение баби, но колкото и невероятно да ти звучи, им е приятно да си отглеждат децата. Замисли се дали истеричният ти нрав не е причината бебето ти да пищи, когато е в твоята компания. Бебетата усещат тези неща. Усещат и когато са просто тежест за някой.

# 77
При нас се случи така, малкият свикна да спи на спалнята, която е доста малка и за това мъжът ми се пренесе да спи в хола. Самият той до късно работи, така че му е чудесно. Успяваме да намерим време за "нашите" си работи и по никакъв начин това не се е отразило на близостта ни. Сега детето е по-голямо и когато се налага аз да ставам по-рано, баща му спи с него на спалнята, а аз на дивана. Лично за мен проблем няма, напаснали сме се.

# 78
Аличка-баличка, проблема ти е само един - търсиш одобрение и мнение от напълно непознати хора. Хората са лоши, дали на живо или тук във форума, и шанса да се наскърбят или обвинят в нещо е твърде висок.
То и аз мога да се впиша в образа на лоша майка, егоистка и т.н., но няма да ме видиш да пускам теми тук, защото просто не ми пука от хорското мнение. Избрала съм пътя и ще си го следвам.
Малко са ми странни коментарите за първата година/две, че детето трябва да е с майка си и т.н. За мен майчинството е пътешествие за години напред, което тепърва започва и не се изчерпва с даденото от държавата майчинство.

# 79
Честно казано си говорих с една приятелка по темата с ходене в парка при други майки. Тя каза: аз не ходя, не ми е приятно. Питах: защо? И тя: каквото и да кажа или направя, все съм кофти. Ако не вярваш, пусни 2-3 теми в БГ Мама.
Пуснах 2 теми. Разбрах я вече. Бях емоционална първите 2 седмици от раждането. Връзвах се, после разбрах че всички майки имат акумулиран тон акъл за даване и някои го дават грубо и назидателно.
П.П. Чудя се на Бийонсе колко човека са ѝ трили сол на главата, че не е седяла 2 години майчинство, ами отишла да пее, видиш ли.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 14:06 от Alichka_Balichka

# 80
Аз бих те посъветвала да си гледаш детето и да си организирате нещата в семейството така както на вас ви е добре и както вие сте щастливи. Не се впечатлявай толкова от чуждото мнение - всеки си има различен начин на живот и разбирания за семейство и отношения.
Също имай предвид, че първите няколко месеца освен доста емоционални са донякъде и шок в начина на живот.. цялото ви ежедневие се променя и трябва да мине някакво време за да свикнеш с промяната. Това че спиш в отделна стая не те прави лоша майка и съпруга и не означава, че не обръщаш внимание на детето или не прекарваш време с мъжа си.. по-добре да спиш отделно, за да си отпочинала и да си адекватна, отколкото преуморена и непълноценна.. щом таткото ти помага още по-добре!

# 81
Бионсе, след последния си пост верно взе да изглеждаш разглезена.
 Няма лошо, то и принцеси си трябват. Ама не е голямо търсенето..😂

# 82
Ако мен имате предвид под “принцес”- много благодаря за комплимента. Не съм забелязала да не се търсят, цял живот опашка се вие 😉

Бионсе, след последния си пост верно взе да изглеждаш разглезена.
 Няма лошо, то и принцеси си трябват. Ама не е голямо търсенето..😂

# 83
Мале, то тук станало петъчно 🙃

# 84
  • София
Честно казано си говорих с една приятелка по темата с ходене в парка при други майки. Тя каза: аз не ходя, не ми е приятно. Питах: защо? И тя: каквото и да кажа или направя, все съм кофти. Ако не вярваш, пусни 2-3 теми в БГ Мама.
П.П. Чудя се на Бийонсе колко човека са ѝ трили сол на главата, че не е седяла 2 години майчинство, ами отишла да пее, видиш ли.
Иди и ти да пееш, ако имаш възможностите на Бийонсе. А  и тя едва ли пише в американската бг-мамма, за да си вдъхне увереност, че нейният подход е правилен. Тези хора живеят в доста по-друг свят, без много общо с нашия, освен планетата.
Тези майчински сбирки са ми доста антипатични, защото и най-простата и невъзпитана жена може да роди, а аз такива не търпя. Но поне пишещите тук не сме такива, въпреки че има и устати.
За конкретни и добронамерени съвети - в отчетните теми за бебета.
И накрая - ако не си готова да чуеш някой отговор, не задавай въпрос.

# 85
А как хубаво вървеше темата допреди 2 страници- всеки си казваше мнението и изведнъж се почна. Истината е, че нито една тук не е по-добра майка от другите. Един ден децата ни до едно ще са недоволно от нещо: единият не са го прегръщали достатъчно, другият само го задушавали с любов. Единият го разглезили, другия не са го хвалили въобще. Трети не са му идвали на пиесите, четвърти му обръщали много внимание, ама сега пък нямат пари за апартамент да му купят... и така до края на света.

# 86
  • София
Има си някои еретични идеи, които не се приемат добре тук.
Повечето пишещи са против дори мъжът да спи отделно, малцинството сме ЗА.
А ти си пратила и детето в друга стая... направо си за кладата.

Но остави тази мантра за щастливите родители за по-нататък. Засега сте родители на първо място, връзката ви не би трябвало да се разсъхне от малко пренастройка, ако е читава. Който има малко мозък ( не визирам теб, да не рипнеш пак) и е решил да има деца, знае, че ще претърпи някое и друго неудобство, докато детето е малко.
Щастието е дори в това да има кому да се оплачеш, че ти се спи и той/тя да предложи помощ

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 16:11 от Cuckoo

# 87
Чакай сега, Бионсе,искаш да кажеш, че аз нямам право да изразя мнение ли?
Това беше моето мнение. Моята гледна точка по въпроса. Не го налагам на никой.
За мен най-естественото нещо е една майка да е до новороденото си. Чак се учудвам как спиш спокойно, като не е до теб. Но това си е мое мнение. Не съм отишла да те бия с точилката и да те пращам да си спиш при детето. В края на краищата тук всички си казваме мнението, а всеки си гледа децата както намери за добре.
Помисли малко защо ти е нужно всички да споделят твоята гледна точка и защо търсиш одобрение. Не на нас, на себе си дай тези отговори.

# 88
Убивам си времето, защото си гледам детето по цял ден и само това мога да правя с една ръка, докато го храня и дундуркам. Скролване в БГ Мама 😀 Наистина не го приемам навътре.

# 89
Чакай сега, Бионсе,искаш да кажеш, че аз нямам право да изразя мнение ли?
Това беше моето мнение. Моята гледна точка по въпроса. Не го налагам на никой.
За мен най-естественото нещо е една майка да е до новороденото си. Чак се учудвам как спиш спокойно, като не е до теб. Но това си е мое мнение. Не съм отишла да те бия с точилката и да те пращам да си спиш при детето. В края на краищата тук всички си казваме мнението, а всеки си гледа децата както намери за добре.
Помисли малко защо ти е нужно всички да споделят твоята гледна точка и защо търсиш одобрение. Не на нас, на себе си дай тези отговори.
И аз се чудя как заспива без детето ?! Аз не знам друг период от човешкият живот, когато майка ти трябва да не се отделя от теб, това е единствено, когато си току-що роден и напълно беззащитен и зависим от нея. За менталното развитие е от съществено значение да не си оставян от майка си, дори и за през нощта. Бебето трябва да усеща присъствието ти непрекъснато. Никога повече няма да си толкова необходима на детето си, колкото сега. Спри за малко мислите за мъжът си и секса с него и се опитай да отдадеш цялото си внимание към детето, поне докато поотрасне малко. Малкият човек е най-важен.

Общи условия

Активация на акаунт