Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 068
  • 764
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Няма такова нещо като светъл цвят с къна, къната трупа пигмент в косъма тоест само ако сложите на светла коса, светла къна(основно касия) може да получите светъл цвят.

Къносана коса, мнооооооого трудно ще изсветлите. Като начало пробвайте да махнете всичко натрупано в косъма с маска с витамин С, дълбоко почистващ шампоан с аспирин или тежката артилерия веро/дълбоко почистващ шампоан/сода/ окислител в равни пропорции за да видите дали и какво ще падне от къната.
След това, аз не бих рискувала и бих отишла на фризьор, русото след тъмна боя е мнооооого трудно да се направи равномерно, абсолютно невъзможно в домашни условия.

# 181
  • Варна
Какъв цвят е естествената ти коса? Съзнаваш,че си хубаво момиче  и тоя цвят много ти отива нали?
 Изсветляване с къна няма как да постигнеш. Тук дамите практикуват сваляне на цвят с ДПШ/дълбоко почистващ шампоан и вит.Ц/ само,че не знам как ще е с къната.....
 Намери си читав фризьор и му се довери. Има си предпазващи системи и начин да се изсветли косата без да се съсипе. Не го прави сама.

# 182
Аз само ще кажа....успех ти желая. И аз искам да имам дълга до кръста коса и много моля някой да ми каже как да го постигна, като все минсе налага да я отрежа, понеже изгаря от слънцето.....
С две думи, няма да стане. Поне не и без фризьор.

# 183
Александра Сотирова
Включвам се с дългогодишен опит - 27 години съм се къносвала. Косъмът ми, за разлика от твоя е по плътен, косата ми е гъста.
В няколко теми съм писала и споделяла снимки за това колко бляскава, здрава и жива беше косата ми с къна. Явно не си попаднала на постовете ми, а много ми се иска да те посъветвам: Ако нямаш сериозна причина, НЕ СИ УВРЕЖДАЙ КОСАТА! Няма шанс на къносана коса да сложиш боя с оксидант, без това да я увреди драстично! Още повече, че както пишеш - косъмът при теб е тънък. Няма такова нещо като "светла къна". Естествената къна е с червен пигмент, естественото индиго - с черен. Усещането, което имаш при допир с къносана коса е различно - жива и плътна коса, наслоен пигмент, а когато я боядисаш- драстично става два пъти по тънка. Това е заради различния метод на "поставяне" на желания пигмент при къносването - с наслояване, а при боядисването- с използване на оксидант за активиране на боята, че и гониш време Simple Smile  
Признавам, че ако нямах толкова бяла коса отпред, чийто буен растеж да ме караше да къносвам корени всяка седмица- нямаше да си боядисам косата до много светло русо. Успокоява ме факта, че русото ми прилича като цяло.
 Ето каква беше косата ми

А ето колко е къса в момента- имах възможност да я оставя края на 2019 и в началото на  пандемията - да не къносвам корени и да ми израстне за 5-6 месеца естествената ми коса. Отрязах директно всичко, което бе къносано- така имах възможност и да даря косата и ето какво се получи:

Задай си въпросите: струва ли си да си увредиш косата, заради мааалко по светъл цвят? Да се простиш с тази дълга коса? Докато при къносването съм ползвала дрогерийни, рядко профи шампоани и маски, сега при боядисването- без профи козметика и без терапии,  няма как да имам хубава коса.
Hands V

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 18:16 от Anelia Dimitrova 649961

# 184
Руса си много по-хубава, а и пак ще ти порасне

# 185
Като гледам, съм сигурна, че Анелия е естествено руса и НИКОГА не е трябвало да променя това!

# 186
Aassll    
Да, вярно е. Естествено тъмно руса съм била преди 100 години. Simple Smile
На 17 години се къносах и край. Ако исках да имам дълга, блестяща и жива коса - продължавам да къносвам.
Ако искам моята си коса- чакам да израсте- то обаче тъмно русото в корените дава контраст с останалата наситено червена коса и клони към зелен оттенък. И затова си откарах така къносваща се мнооого години.
Именно затова и пиша този пост. Възможно най обстойно трябва да бъде обмислена всяка дълготрайна промяна на косата Hands V

Последна редакция: вт, 16 мар 2021, 18:18 от Anelia Dimitrova 649961

# 187
Момичета, някоя ползва ли/има ли зелен коректор?

# 188
Здравейте дами, след години обезцветяване (макар и само корен) стигнах до там, че косата (най-вече в зоната на лицето) като я опъна дори леко се къса. Иначе е мека и дълга, не се заплита но това накъсване. Какво бихте ми препоръчали и има ли шанс да си остана руса и да оправя състоянието и? Blush

# 189
  • София
Здравейте дами, след години обезцветяване (макар и само корен) стигнах до там, че косата (най-вече в зоната на лицето) като я опъна дори леко се къса. Иначе е мека и дълга, не се заплита но това накъсване. Какво бихте ми препоръчали и има ли шанс да си остана руса и да оправя състоянието и? Blush
Някакъв плекс пробвали ли сте? Аз използвам Олаплекс при боядисване и след това терапии, всяка седмица. Да видим до кога ще остана руса Simple Smile

# 190
Ами използвам главно профи козметика, но олаплекс не съм. Единствено съм пробвала колорплекс.

# 191
Благодаря за снимките и описанието, Анелия❤️

# 192
  • София
Ами използвам главно профи козметика, но олаплекс не съм. Единствено съм пробвала колорплекс.

За да се възстанови косата, плекс-а трябва да се превърне рутина. Не излиза толкова скъпо 250мл. Олаплекс 1 и 500мл. 2, струва 270лв. (35лв на месец) ще ми стигне от септември до края на март, точно си поръчах нова половин опаковка.

Ето как изглежда коса, тормозена как ли не, но с Олаплекс терапия, всяка седмица. Дръпната е леко с четка, ако я мина с преса, става огледало, но напоследък гледам да огранича използването и.

За жалост, няма слънце, да се види че има и блясък Simple Smile

# 193
Много ти е хубава косата, цветът също ми любимото русо. Но нека отбележим и че е сравнително къса, това също помага. Аз ползвам конските витамини и редувам с олаплекс 3,4 и 5. Доколкото разбирам са слабички, но аз съм доволна - мека и жива ми е косата.

# 194
Nad от къде поръча плекса? Аз търся изгодна оферта, но все не намирам.
Косата ти е много хубав цвят и изглежда чудесно.

Общи условия

Активация на акаунт