Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 106
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не мога да повярвам че блондор с 9 оксидант няма да свали боя 8 мица. Според мен или е матирала кичура след това, или фризьорката е за смяна.

Тя го матира ама аз и обяснявам че искам сив светъл мат не мат 8ца... толкова ли е трудно?

# 241
  • Русе
Днес ми пристигна поръчката от ЗР , довечера ще се пробва. Много умувах за боя с каква да се клепам този път,дори бях решила да се потъмня до ниво 5,6(сегашно 9.10)Но се отказах. Казах си ще се стърпя такава , косата ми доста се къса и е изтощена от боядисване всеки месец.

Ето и моята перушинка, дано се оправи малко с този шампоан

# 242
  • Пловдив
Здравейте, русокоски. Пиша тук, защото имам нужда от съвет. От скоро съм руса. Подстригах се късо и се боядисах. 4 пъти в салона мазаха с обезцветител и накрая с безамонячна боя. Изгоря ми скалп и всичко, но понеже е къса се навих. 2седмици по - късно изглеждам трагично. С тъмни, наболи корени и жълта коса. Не мога да ходя всяка седмица на фризьор, защото имам 2 малки деца и няма на кого да ги оставям. Има ли боя, която успешно да покрива светло кестеняв корен и да има сивкав оттенък? А да препоръчате нещо за премахване на жълтеенето? Спешно ми е, не мога да се гледам така. Ето снимка на цвета в началото...сега не съм за показ 😭

# 243
Може ли да качите снимка на косата?
Редактирам. Нито се вижда колко е тъмен естествен корен? Нито косата, която е на снимката, изглежда изгоряла. Не е много хубаво да я боядисвате през две седмици. Има тониращи продукти, които не изтощават косата, но са не много трайни, балсами, шапмоани, постоянно са обсъждани в темата. Аз лично правя корен през поне три седмици.

# 244
Момичета, някоя от Вас да подържа русо във фризьорски салон във Варна и да е доволна?

# 245
  • Пловдив
Редактирам. Нито се вижда колко е тъмен естествен корен? Нито косата, която е на снимката, изглежда изгоряла. Не е много хубаво да я боядисвате през две седмици. Има тониращи продукти, които не изтощават косата, но са не много трайни, балсами, шапмоани, постоянно са обсъждани в темата. Аз лично правя корен през поне три седмици.
На 05.03 се боядисах. Снимката е от тогава. Сега ще кача снимка от онзи ден. Наистина нямам време да чета, затова търся съвет и да поръчвам на момента.

# 246
Според мен силно изсветляваща боя с пепелен оттенък ще изсветли и ще убие жълтото. Това за корена. Но после трябва да се матира отгоре цялата коса с желания оттенък. А за матиране знам от фризьор, че не може да е с повече от 8-9 за 20 мин. Иначе не се матирала изобщо.

# 247
  • Пловдив
Според мен силно изсветляваща боя с пепелен оттенък ще изсветли и ще убие жълтото. Това за корена. Но после трябва да се матира отгоре цялата коса с желания оттенък. А за матиране знам от фризьор, че не може да е с повече от 8-9 за 20 мин. Иначе не се матирала изобщо.
А да препоръчате такава боя? Матиращ шампоан на Сери съм чувала, че бил хубав и ще притичам да го купя, но боятаа ...?

# 248
Четири пъти с блондор - това в един ден ли се е случило? Даже и да е в няколко последователни дни, пак щеше да убие косъма. Изваден е всичкият пигмент от косъма и той буквално остава празен, което автоматично означава висока порьозност. Корените от сега нататък е препоръчително само със суперизсветляваща боя с 12% оксидант ( все още не е известен натуралния цвят на косата). За жалост това, което е убито - т.е. всичката останала коса( без корен) е силно порьозна и там винаги ще се наблъсква който и пигмент да слагате, за да убиете жълтото- било то с лилав или син шампоан или маска. Не е препоръчително между боядисванията на корен(което трябва да е на около 25 дена, но не по рано) да се използва матиране с боя и нисък оксидант, защото така съвсем ще я увредите. Достатъчно силно е повреден косъма, да не кажа убит. Моля ви само да се успокоите, знам че сега положението ви изглежда ужасно и неприемливо, но не бива да слагате каквато и да е боя с оксидант на увредените дължини. Там занапред ще трябва да се действа много внимателно. С тониращ - оцветен в лилаво или синьо шампоан, също трябва да се действа внимателно, защото има риск косата ви да стане на петна. Самото използване на блондор, за да се достигне до максимално светло или платинено или бяло русо, води до убийство на косъма. От там нататък - след като косъма е много изсветлен, то след 1 седмица израстналият тъмен корен контрастиращо изпъква. И това предизвиква едно неприятно чувство, което въвежда в един порочен кръг на още и още увреждане на увредената коса.

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 16:25 от Anelia Dimitrova 649961

# 249
  • Sofia
А да препоръчате такава боя? Матиращ шампоан на Сери съм чувала, че бил хубав и ще притичам да го купя, но боятаа ...?
Аз матирах много добре гадно жълто( от домашно изрусяване) с Live на Schwarzkopf U 72 - метално сиво. Стоях 10 минути , като сложих и вътре балсам , за да не стане сива! При всяка коса е различно, обаче?!

# 250
А някой ползвал ли е безамонячния тонер на Лакме Kblonde, перления? Чудя се дали да го взема за тониране, след следващото ми боядисване на корен... Моля за съвет. Коренът ще го направя, както ме посъветва фризьорката с 12.1 (моята е тъмна с бели коси), за да убия жълто, ако се появи. Но тъй като не искам пепелен оттенък, а перлен, дали ще е подходящ този тонер за след корените?

# 251
Преди няколко дни правих тест за чувствителност с една боя ,за която имах съмнения,че не е ок! Нанесох и след две минути измих, защото почна да ме щипе ужасно. Получи се рана!
Скрит текст:
така изглежда днес предния тест зад ухото,с уговорката,че днес вече е добре!

А така изглежда днешния тест на ръката

След 45 Мин престой на боята ( това тъмното е оцветяване от боята)
Според вас безопасна ли е за употреба днешната боя?

# 252
Шампоанът на Сери не съм ползвала. Аз харесваю балсамите на Престиж и Леганза. Не изсушават, поне моята коса. Косата на снимката не изглежда с израстнал корен. Няма и как да е без корен съвсем, за три черири седмици ще трябва да се научите да живеете с него. Честно казано не разбрах какво точно искате? Боя за корена 12.1 на повечето марки е пепелно светло русо. Спред мен в никакъв случай не слагаайте на изрусената коса, защото ще я стсипете съвсем. Оцветяващ балсам, за временно решение докато косата малко се възстанови (нямам идея след 4 пъти блондор дали е възможно това).

# 253
  • Русе
На 05.03 се боядисах. Снимката е от тогава. Сега ще кача снимка от онзи ден. Наистина нямам време да чета, затова търся съвет и да поръчвам на момента.

За мен косата ви изглежда много добре, не се вижда корен. Не си тормозете косата излишно. После ще искате здраво изглеждаща руса коса.

# 254
  • Пловдив
Шампоанът на Сери не съм ползвала. Аз харесваю балсамите на Престиж и Леганза. Не изсушават, поне моята коса. Косата на снимката не изглежда с израстнал корен. Няма и как да е без корен съвсем, за три черири седмици ще трябва да се научите да живеете с него. Честно казано не разбрах какво точно искате? Боя за корена 12.1 на повечето марки е пепелно светло русо. Спред мен в никакъв случай не слагаайте на изрусената коса, защото ще я стсипете съвсем. Оцветяващ балсам, за временно решение докато косата малко се възстанови (нямам идея след 4 пъти блондор дали е възможно това).

Целта ми в момента е да премахна жълтото. Корена може още да порасне. Не е фрапиращ. Ще взема и Престиж балсам да пробвам. Боя 12.1 на коя марка? Дали ще покрие светло кестеняв корен? Косата ми по принцип е тънка и податлива.

Общи условия

Активация на акаунт