Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 109
  • 764
  •   1
Отговори
# 255
  • София

Целта ми в момента е да премахна жълтото. Корена може още да порасне. Не е фрапиращ. Ще взема и Престиж балсам да пробвам. Боя 12.1 на коя марка? Дали ще покрие светло кестеняв корен? Косата ми по принцип е тънка и податлива.

Боя 12.1 обикновено е силно изсветляваща, слага се само на корен, директно ще изгори, вече изсветлена коса.

Трябва ви тонер. Лилав шампоан, оцветяваща маска/балсам.

# 256
Моятае тъмно русо-светло кестеняво. Бодисвам корен с 10.1, 11.1, 12.1, ползвам амонячни бои - Алфапарф, Вела Колестон, Фанола, Young, Лорвен, общо взето каквото дойде. Ако търсите силно изсветляване в корена вземете 12 оксидант. Но не слагайте на изсветлената коса. Иначе може и с 9%. Боя към оксидант 1:2.
Като направите корена ще видите как ще се получи и след това ще прецените.
Ето моят корен в момента, на почти три седмици

# 257
  • София
Шампоанът на Сери не съм ползвала. Аз харесваю балсамите на Престиж и Леганза. Не изсушават, поне моята коса. Косата на снимката не изглежда с израстнал корен. Няма и как да е без корен съвсем, за три черири седмици ще трябва да се научите да живеете с него. Честно казано не разбрах какво точно искате? Боя за корена 12.1 на повечето марки е пепелно светло русо. Спред мен в никакъв случай не слагаайте на изрусената коса, защото ще я стсипете съвсем. Оцветяващ балсам, за временно решение докато косата малко се възстанови (нямам идея след 4 пъти блондор дали е възможно това).

Целта ми в момента е да премахна жълтото. Корена може още да порасне. Не е фрапиращ. Ще взема и Престиж балсам да пробвам. Боя 12.1 на коя марка? Дали ще покрие светло кестеняв корен? Косата ми по принцип е тънка и податлива.

Може ли снимка на косата в момента за да получите адекватен съвет?

# 258
  • BG-DE
+1 за казаното от Brumm, всичко зависи от основата и моята коса е тънка, светлокестенява и податлива на изсветляване. Ето току-що боядисаният ми корен с 9.1и 9% на Лонда Профешънъл.

# 259
А някой ползвал ли е безамонячния тонер на Лакме Kblonde, перления? Чудя се дали да го взема за тониране, след следващото ми боядисване на корен... Моля за съвет. Коренът ще го направя, както ме посъветва фризьорката с 12.1 (моята е тъмна с бели коси), за да убия жълто, ако се появи. Но тъй като не искам пепелен оттенък, а перлен, дали ще е подходящ този тонер за след корените?
Аз да. Няколко пъти вече. Косата ми е към 8-9 ка, но имам и кичури. Добре се получава, но при мен пада бързо. Иначе става много приятен бежов нюанс. Досега съм го нанасяла само между боядисвания за освежаване.

# 260
Здравейте,момичета
Малко е извън темата, но понеже всяка руса коса си иска специална грижа, ползвате ли тривитаминол?
От силно изсвестляващите бои като лорвен косата ми започна да се изтощава и получих косопад , има ли други като мен?

# 261
Аз ползвам тривитаминол поне два пъти в месеца. Много добре ми действа.
Mini me, много ти благодаря, точно бежов нюанс русо искам. Ще си го взема за следващото боядисване.

# 262
  • Варна
Тривитаминол не съм ползвала последните 10г. със сигурност. Преди това се мацотех редовно с него. Колко е помагал не знам.
Силничка е Лорвен да...Ако имате възможност сдобийте се с предпазваща система от типа на Olaplex ,Колорплекс. Със сигурност такъв продукт ползван при боядисване много променя ситуацията.

# 263
  • Пловдив
Момичета днес си получих комплекта, след около 3 седмици ще го ползвам и ще дам мнени.
Favoured, аз не съм ползвала нищо по-специално от маска на всяко миене. Косата ми е средна дължина, бяло русо(блондор и след това боя), но скалпът ми започна много да изгаря, тъкмо се възстанови и айде пак. Косата ми е в много добро състояние, въпреки тормоза, да благодаря за хубавия косъм, иначе не знам какво щеше да е. Сега в последно време покрай инфото тук се вманиачих нещо и започнах да и правя маски с масла, пробвах и Колорплекс последния път с боята (не получих уау ефекта, който очаквах), но сега си поръчах това и ще го пробвам. Също в последно време се боядисвам с Лорвен, да по-агресивна е, но нямам никакви негативни последици върху косъм/скалп.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 18:43 от amaru2

# 264
  • София
amaru2 , защо след 3 седмици? Направи си една терапия с него, косата мигом се съживява.

# 265
  • София
Здравейте Simple Smile
До сега не съм се включвала в темата, защото разчитах на фризьори, но от прочетеното виждам, че има доста по-компетентни относно русите коси от доста фризьори.
Винаги съм била руса и от време на време поддържам лек розов отенък. При последното ми посещение в салон (при колежка на моя фризьор) я помолих след изрусяване на корена да ми направи лек розов отенък с мат. За съжаление ефекта беше тъмно лилава коса... (корена изсветляват със силно изсветляваща боя и съм доста светла по принцип). Не очаквах такъв ефект, но фризьорката, че ще се отмие... Измивах всеки ден с шампоан, но нямаше искания ефект. Обадих и се и я попитах как мога да го махна този цвят, тя каза да отида ще го махне. Попитах я няколко пъти с какво ще го маха, защото не исках да ме изпира с блондор, тя каза, че няма и в един даден момент се оказах с блондор на главата... След измиване  и засушаване каза, че ще слага някакъв мат, но аз не и позволих и напуснах салона бясна, защото вече нямам доверие какво ще ми сложи на косата... Тръгнах си с оранжева коса, но надявам се все още да не е толкова съсипана.
Въпроса ми е - какво мога да направя без да ходя на фризьор (вече изпитвам ужас) и да туширам този оранжев цвят безболезнено за косата? Ще кача и снимки, принципно косата ми е къдрава и проблема е основно в корена Simple Smile

# 266
  • Пловдив
amaru2 , защо след 3 седмици? Направи си една терапия с него, косата мигом се съживява.
Мислих, че се ползва само при боядисване или изсветляване Rolling Eyes
За втора стъпка знам, но първа какво да правя, като маска с масла ли? Мажа на суха коса и стоя известно време?

# 267
  • София
Мислих, че се ползва само при боядисване или изсветляване Rolling Eyes
За втора стъпка знам, но първа какво да правя, като маска с масла ли? Мажа на суха коса и стоя известно време?
Прочети си книжката и спазвай инструкциите Wink

Pebless, по-светла ли е била преди това?

# 268
  • София
Pebless, по-светла ли е била преди това?
[/quote]

nad_tab да, доста по-светла. Боядисват ме със силно изсветляваща в корена, мисля, че 12.

# 269
  • София

nad_tab да, доста по-светла. Боядисват ме със силно изсветляваща в корена, мисля, че 12.

Пробвай да изчистиш, не знам дали ще стане, но поне няма да навреди. Лекия вариант е 2-3ч.л. витамин Ц(в ДМ има насипен) разбъркан с протеинова маска. Нанасяш на цялата коса, без да докосваш скалпа и стоиш под шапка за баня 1ч.
И този работи добре при мен.

И тежката артилерия със сода.

Който и вариант да избереш, пробвай първо на някой вътрешен кичур за да видиш какъв ще е ефекта.

Общи условия

Активация на акаунт