Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се използва терапията с протеинова коса?
Какво е обливка и как се използва за смесване на боя за коса?
Как се използва Olaplex No. 3?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се използва терапията с протеинова коса?
Терапията с протеини за коса включва използването на специални продукти за грижа за косата, съдържащи протеини. Например, течният протеин от марката Алфапарф е популярен избор. Тази терапия обикновено се прилага върху увредена или изтощена коса, като например след боядисване или други химически обработки. Целта на терапията с протеини е да възстанови косата и да възвърне блясъка и здравето й.
-
Какво е обливка и как се използва за смесване на боя за коса?
Фолиото, обливката и смесите за боядисване на коса се използват за промяна на цвета на косата. Фолиото действа като бариера, предотвратявайки изтичането на боята върху кожата и помага за постигане на равномерен цвят. Обливката е пигментирано вещество, което може да се добави към маски или балсами за коса, за да се постигне желаният цвят. Смесите за боядисване на коса съдържат багрило, окислител (окислител) и понякога коректори за отстраняване на нежелани оттенъци. Важно е да използвате подходящото количество от тези продукти, тъй като твърде много може да доведе до неравномерен цвят или прекалено ярки резултати. Също така е важно да избягвате прекомерната употреба на коректори за регулиране на интензивността на коректора и винаги да се консултирате с професионалист, преди да използвате някой от тези продукти, тъй като резултатът може да зависи от типа коса и желания цвят.
-
Как се използва Olaplex No. 3?
Olaplex No. 3 трябва да се нанесе върху еднократно измита с протеинов шампоан и подсушена коса. Въпреки че по описание се нанася върху суха коса, някои потребители го нанасят върху влажна коса. Важно е да избягвате прекомерната употреба, тъй като при някои видове коса може да доведе до прахосване на продукта.
-
Какви са нюансите, окислителят и съотношението за боядисване на тъмна коса у дома?
-
Как мога да потъмня косата си, след като стана толкова светла?

На живо, няма оранжево.

Христос Воскресе,дами!Днес намирам време да споделя моите драми .На 43 години съм,с десетина процента побеляла тъмна коса,с червендалесто лице.От няколко години се опитвам да мина към по-светъл цвят.Пробвах с бои,не става,винаги оранжевееше.Февруари месец се доверих на една фризьорка,която докарва добри цветове.Изсветли ми дължините и корените,после ме боядиса.Не разбрах с каква боя.Въобще не стана каквото исках.Търсения цвят е 6-7 пепелно!Хубаво пепелно.То стана силно оранжавеещо!На другато боядисване пак изсветляване на корен и боядисване с боя 8.0+9.1+сив,син и виолетов коректор.Пак силно оранжавеещо.Сега пак съм за боя.На всяко миене на косата се опитвам да матирам.Как ли не опитах.Преди малко Fanola No oring+ концетрат за синя обливка+ синьо черна боя 2 см и толкова оксидант.Имам усещането,че косата става все по-оранжева.Ще кача снимки след малко.Моля за съвет!!!Не знам вече как и какво!Не я искам тази оранжава коса!!!