Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 138
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Силвър, много красиво червено. Моето е подобно като тоналност, но не толкова ярко. 7.44.
Аз се замислям за светло рижав балеаж за лятото. Но исках да питам отделно - за суперизсветляващите бои. Те лифтват ли боядисана коса или са само за естествена.
И колко тина би вдигнала 11.0, примерно, 2-ка небоядисвана коса.

Скрит текст:

Супер изсветляваща боя ще изсветли дължините, но за корен 2-ка се съмнявам. Ще станат различен цвят.
С боя може да се постигне изсветлянане до 4 тона и половина и се постига с 12% оксидант.
Макар че, моят корен е 3-4 ка и с 12% окисл. изсветлявам до 10-ка и то с безамонячна боя.

# 481
За боята на Гарние мисля само лоши неща.
Щом ще посещавате фризьор, защо не обсъждате цвета на Гала с него/нея? Все пак фризьорите са професионалисити, а ние тук повечето не сме.

# 482
  • София
С коя боя изсветляваш?
Въпросът за корените беше отделно от балеажа, който замислям. Просто никога не съм ползвала крем изсветляваща боя. Имам опит само с прах.

Блондорната баня е смесване на блондор с окислител и шампоан. Веднъж съм правила и не очаквах да вдигне толкова, колкото лифтна. Доста по- щадящо и лесно за нанасяне. Не бих съветвала никого да изсветлява с блондор цяла коса. Трябва сръчност и бързина и вероятността, да станеш неравномерна, е голяма.

# 483
  • София
Блондорната баня я правя с равни части блондор, окислител 6 %, вода и дълбоко почистващ шампоан, по спомен оставих за 5мин. И при мен лифтна доста, януари я правих, скоро обмислям пак, много добре чисти, без да уврежда.
След блондорната баня, слагам тонер с Олаплекс 1, после Олаплекс 2 и косата е чудно хубава. Фризьора ми каза да добавя Олаплекс и към блондорната баня, да видим....

Ето видео, вижте 14тата минута.
https://www.youtube.com/watch?v=toobB4Q8C-Y&t=930s

# 484
  • София
С коя боя изсветляваш?
Въпросът за корените беше отделно от балеажа, който замислям. Просто никога не съм ползвала крем изсветляваща боя. Имам опит само с прах.

Блондорната баня е смесване на блондор с окислител и шампоан. Веднъж съм правила и не очаквах да вдигне толкова, колкото лифтна. Доста по- щадящо и лесно за нанасяне. Не бих съветвала никого да изсветлява с блондор цяла коса. Трябва сръчност и бързина и вероятността, да станеш неравномерна, е голяма.

С Oway . Последният път смесих 9% + 12% окисл, равни количества , сложих найлонова шапка защото от топлината се вдига лифта и стана много светло 11-ка бих казала даже.

# 485
Момичета имам въпрос, за матиране на коса ползва ли се безамонячна боя 12.1 с нисък оксидант и шампоан. Аз изсветлявам корен с 12.1 и мисля дължините да освежа с безамомячна. Продавачката ми даде 12.1 за което, но сега се сетих, че освежаване се прави за 10 мин с боя до 9номер.Обърках се. Не искам да ги изтощава със силна боя. Довечера ще покажа резултат😉

# 486
От фризьор знам, че тониране се прави с до 9. Нагоре вече нищо не ставало. Аз не съм тонирала сама досега, само правя обливка 10 мин на дължините с разреден остатък от боята за корените.

# 487
По принцип по дължините няма смисъл да се матира със силна боя, просто защото те обичайно са изсветлени и няма нужда да се нанася силна боя, с повече амоняк (каквито са боите след 9 ка) защото се изтощават допълнително. Ако искате да изсветлявате допълнително, тогава има смисъл. Според мен ще стане, но ако нещо може да бъде постигнато с по-малки щети за косата, защо да слагате силна боя?

# 488
  • София
За тониране, това е най-щадящата и същевременно най-трайна боя на моята коса.
https://makeup.bg/product/195189/
Тонирам с равни части 10V и 8CA@PB, става хубав студен цвят и държи повече от месец.

# 489
  • София
За тониране, това е най-щадящата и същевременно най-трайна боя на моята коса.
https://makeup.bg/product/195189/
Тонирам с равни части 10V и 8CA@PB, става хубав студен цвят и държи повече от месец.

Здравей, може ли снимка на цвета който се получава? Защо тонираш с два, ако сложа само един - харедах този понеже търся пепеливо перлено русо - на леко жълтееща основа ще стане ли?

Гледах видеото за блондорната баня и нещо не разбрах - тя косата не меъднс като цвят освен че стана отровно жълта. Каква беше целта?
И не се ли прави на мокра коса?

# 490
  • София
Не гледай модела а принципа на блондорната баня, аз го правих с тези насоки и се получи много добре.

Снимка не мога да дам, боядисах се преди 2 дни с друга боя и съм леко розово лилава в момента на ниво 9, интересен цвят, но не е съвсем моя. Предишното тониране с двете бои на Goldwell изкара месец, не ми се беше случвало с друг тонер. Смесвам два, за да има по-голяма дълбочина на цвета, това аз лично не мога да го предам на снимка.

# 491
  • София
За боята на Гарние мисля само лоши неща.
Щом ще посещавате фризьор, защо не обсъждате цвета на Гала с него/нея? Все пак фризьорите са професионалисити, а ние тук повечето не сме.

Аз вече не виждам фризьори професионалисти.
Куцо кьораво и сакато получава диплома за фризьор, и почва да съсипва на ред.
Аз видях толкова скандални неща последно време че нямам думи.

Първо че фризьорите въобще не се съобразяват с това което им казваш, правят си каквото могат  което не е редно.
Аз отивам и казвам: “искам примерно перлено пепеливо русо ниво 10” и за мен е редно да ми каже: виж, на твоята коса не мога да го направя или нямам нужните тонери да го направя и така. А не да ми каже добре и после да изляза жълта.
Разбирам че има жени които се харесват с жъшто и им отива но аз не се харесвам и не мога да разбера докога ще продължава тази гавра.
Ето последният път отидох на фризьор, който има заетост за месец напред, чаках 1 месец, работи и с олаплекс.
Съсипа ми косата, половината ми коса окапа след неговите “щадящи методи”.
Така че вече трябва да внимаваме и при феизьори за русото защото вс са скандални.
Остави ми тъмно кафявите корени а ми омаза вече изсветлените дължини с блондор.
Които после се скъсаха.
Няколко седмици след процедурата. Според вас това нормално ли е

# 492
Изобщо не е нормално, аз също съм ядосана на моята ,защото  , изсветлявам  краищата уж бавно "щадящо" ,хубаво ,но последния път отидох да ме матира и за терапия уж, сядам аз ,а тя ми записва комбинация когато се харесам,та казва тя на асистентката ,направи същото като на клиентка преди мен Cry викам си добре ,изсуши ме сивееше леко по тъмно ,викам си то ще се измие, да ама нее ,сега е потъмнено в изходна позиция нещо между 6 и 7 ца , а когато бях на боя беше стигнала 9 ка в краищата, та мисля ,че ти Мели беше направила вкъщи потъмняване ,ето ,че при мен професионалиста го направи. Сега съм в умуването дали да направя вкъщи блондорна баня с олаплекс ,(че мойта НЕ ползва) или да изчакам на 10.06 имам час при нея за боя пак ,да й кажа тя да оправя....

# 493
Ох, че ме разсмяхте. То не че е смешно де, ама не стига дето си плащате, а и услугата не е каквото сте искали.
Аз затова се боядисвам сама, а напоследък се и подстригвам сама. Не че нещо, ама ако някоя ми съсипе косата, ще ме избие на агресия. Веднъж влязох да ми подстрижат крайчета, а излязох с обръснато до кожа петно от главата зад ухото. Че и въпросната пишман-фризьорка взе да ме успокоява и каза да съм седнела на стола, че щяла да ме "оправи". Луд скандал вдигнах.
Предпочитам да се окепазя сама вкъщи, поне да знам, че съм си виновна сама и си нося отговорността.

# 494
  • София
Да и азтака.
Вече не издържам.
Всеки път след фризьор косата ми е съсъпанааааа.
Каква е тази гавра просто не знам.
Наистина по добре сама с олаплекс.
Да аз си бях потъмнила косата на ниво 8ца с матиране и мн мн трудно се оправя.
Затова повече и не искам матиране с 8ца да чуя.

Бях стигнала до преди месец до момент в който косата ми имаше нужда ор съвсем малко количество продукти и даже някои от моите маски и балсами я изтощаваха.
Сега отново съм в изходно положение след този “фризьор” косата ми гълта продукти като луда и е в плачевно състояние точно за лятото 😩😩😩😩
И най-лошото на русото е че не виждаш щетата веднага на стола а след 2 седмици някъде

Ако някой е с мн изгорена коса и изтощена и не знае какво да ползва да ми пише, открила съм неща които помагат леко да се скалъпи положението.

Общи условия

Активация на акаунт