Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 176
  • 764
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Скрит текст:
Топъл е, да. Благодаря, дами. Simple Smile
И двете снимки са на една и съща моделка, правени горе- долу по едно и също време (по въпроса с тонирането и "едно време").
Първото ми се струва много красиво и по- лесно за поддръжка от пепеляво или студено русо.
Знам, че повечето от вас са бели и със студен подтон, но на мен точно това "жълтеникаво русо" като на снимката много повече би ми отивало, защото съм с топъл подтон.
В момента съм червена, де. Grinning Та сякаш не е опция, знам как се преминава от червено към русо и не е много забавно за косата.

Карън (на снимката) си е светла по принцип. Тук се вижда и естественият й цвят. Моят е двойка Joy

Аз съм си правила такъв експеримент и най - щадящо според фризьора ми е кичури. Постепенно се сгъстяват и така не е голям стрес за косата.

Ето с колко червена коса бях Flushed
Скрит текст:

# 466
И аз съм била дълги години с такова червено. Много трудно се махна с обезцветяване. Реално по-лесно станах блондинка (от тъмнокоса), отколкото от червено - тъмнокоса.

# 467
Ако искате да има преливане, няма как в горната част, където започва изсветляването, да няма лек по тъмен риж елемент. И да сложите пепелива боя, след две седмици цвета се отмива и остава нивото на което косата е изсветлена. А естествения косъм има пигмент, който в зависимост от степента на изсветляване  червенее, жълтее, т.е. има отенък. Другият вариант също едва ли ще ви допада, рязка граница между естетвения ви цвят и изсветлената коса. Можете да експериментирате и да изсветлите надолу дължините още (със суперизсветляваща боя) или при фризьор с кичури. Тогава пък те ще ви жълтеят и ще трябва да тонирате косата.

# 468
  • София
Силвър, много красиво червено. Моето е подобно като тоналност, но не толкова ярко. 7.44.
Аз се замислям за светло рижав балеаж за лятото. Но исках да питам отделно - за суперизсветляващите бои. Те лифтват ли боядисана коса или са само за естествена.
И колко тина би вдигнала 11.0, примерно, 2-ка небоядисвана коса.

# 469
  • София
Привет, момичета. Вчера нещо ми прищрака и от тъмно кестеняво реших да отида на фризьор и да ме направи руса. Имах притеснения, защото веждите са ми плътно черни с кафяви очи. Исках драстична промяна, но не съм доволна от резултата. Фризьорката каза че ще ми трябва време да свикна, но смятам че е неправилен избор на цвят или незнам и аз какво. По нейн избор се доверих на предложението за Begie цвят, но косата ми нямам нищо общо с това. Първо явно ме обезцвети и стана ужасно жълто, изми ме след час, после смеси 3 цвята 8.1 / 10.1 и още един, който не помня. Моля за съвет какво да правя? Сякаш цвета не е хванал и съм си просто обезцветена?!
Молбата ми е може ли да ме посъветва те за избор на цвят (кожата ми сякаш е топъл тон?!), предложение за друг фризьор, въобще нещо може ли да се направи в случая с по добър резултат? Може ли още да се обезцвети? Сама мога ли да направя нещо, боядисвала съм се и преди?
Прилагам и една потресаваща снимка. Може да пишете и на ЛС със съвети.
Благодаря ви!
https://prikachi.net/image/bIqd3
Мислех си за някакъв такъв резултат като на лейди Гага с cool platinum blonde, макар да изглежда малко драматично. Ако е невъзможно приемам и по умерени предложения, само да не е този ужас

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 12:26 от Hoya

# 470
  • София
Ужас, тя те е изгаврила.
Изглежда ми недостатъчно изсветлена.
Тия фризьори за нищо не стават.
Според мен трябва известно време да се потърпиш така, след което може да пробваш със светло русо - 10ка да изсветлиш.
Ако ти е нетърпимо може да матираш но ще стане по-тъмна

# 471
  • София
Аз бих направила блондорна баня. И после обливка или тониране.
Зависи как си чувстваш косата след процедурата.

# 472
Какво представлява блондорната баня?
И аз ходих на фризьор тези дни и съм с ужасни жълти корени.

# 473
Само на мен ли ми харесва цвета? 8 мицата го е потъмнила, и да, не знам колко е било изсветлено, стои като 8 мица. Според мен изчакайте малко. На снимката веждите не изглеждат толкова тъмни, а разликата с косата е приемлива. Подтонът на кожата ми се струва топъл, мисля че цвета ви отива макар и да не е било онова, което сте искали. Лейди Гага не беше ли много светло, бяло руса?
Не знам дали ако веднага нанесете друга боя дали ще кма някакъв ефект върху прясно боядисана коса (освен да я изтощите допълнително). Аз бих изчакала.

# 474
И на мен ми харесва! Съгласна съм с казаното от brumm.

# 475
  • София
Благодат момичета!
Сега се гледам и на приглушена дневна светлина взех да се възприемам, на слънце не е добре. Малко екстравагантно сякаш, но не е ужас. Бих изчакала извесно време като начало. Установих че цвета е като на бира на определена светлина Grinning
https://prikachi.net/image/bNqOw
Благодаря на всички отговорили, някак си съм по спокойна,  че е поправимо, а и не толко зле (love)

# 476
Hоya, имам въпрос, косата ви беше ли боядисана преди изсветляването?

# 477
  • София
Hоya, имам въпрос, косата ви беше ли боядисана преди изсветляването?
Да, преди 3 месеца последно. Последните години боядисах сама със 1:1 оксидант 3 % и 8.43 светло Русо медно златно на permesse , леко оцветяваше, личеше на светлина. Колко време да изчакам преди следващо изсветляване (обезцветяване) ? Не ми се струва изтощена косата засега. Фризьорката каза че може да постигнем 4-5 тона изсветляване на косата без да я съсипем , повече не, явно горе долу толкова е, не зная.

# 478
По мое мнение ако да речем косата е била около 5 ца преди изсветляването, сега е изсветлена до около 8 мица. Може да се изсветли още, да стане поне 9 ка. Пак според мен може да изчакате около месец, за да видите колко от боята ще се измие и какво ще стане с цвета след това. Междувременно, тъй като е поставян блондор, е хубаво да помислите за подхранване, защото при блондора косата се изтощава, макар че в началото след фризьор не се забелязва. След месец ако имате възможност, идете да фризьор, ако ли не, ще го мислим тук, във форума и вие ще си решите какво да направите.

# 479
Здравейте,
Не успявам да прикача снимка, но много ми хареса цвета на косата на Гала (аз съм руса в момента, студено русо - не съм много запозната) и като гледам нейни снимки май е топло русо. Имате ли някаква идея как може да се води нейното? Днес имам час при фризьор за боядисване и много се чудя какво да правя - две седмици след боя корена избива и около него стои жълто, а надолу си е нормално русо. Обмислям и да започна сама да се боядисвам вкъщи - какво мислите за боята на Гарние? Използвам и шампоан Marroconoil за възстановяване и ще го сменя с Пантен.

Общи условия

Активация на акаунт