Боя за коса - Blond49 - Клуб на блондинките

• 48 131
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Боядисай в началото на русото, нагоре. Не знам дали ще успееш сама. Отсечено стои. Какво е нивото на косата в корена? На двете сниюки изглежда различно.

# 556
Тъмен кестен, естествения ми цвят е

# 557
И аз моля за помощ .
Сега в момента съм така
А искам ей това как да го постигнем според вас

# 558
А ако намажа цялата коса отгоре с по-светло кафяво няма ли да е по-добре?

Намазах дължините с 9.1 и нагоре каквото остана от боята. Мисля, че е по-добре...

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 17:54 от Анонимен

# 559
Здравейте, чета ви от време на време,  изрусих по препоръка от тук с Лорвен,  но не ми беше достатъчно  и реших при фризьор да ида да ме обезцвети и  да стане така желаното бяло Русо, само че косата ми почна да се накъсва зверски, дайте ми съвет какво си взимате вие , казват ми терапии трябва да правиш, ама какви как ... взела съм си тъмно зеления шампоан на Керастас  , на мокра коса маска без измиване разни олиа,  ,но явно трябва да включа по хубава козметика. Благодаря предварително на отзовалите се ♡

# 560
  • София
Здравейте, чета ви от време на време,  изрусих по препоръка от тук с Лорвен,  но не ми беше достатъчно  и реших при фризьор да ида да ме обезцвети и  да стане така желаното бяло Русо, само че косата ми почна да се накъсва зверски, дайте ми съвет какво си взимате вие , казват ми терапии трябва да правиш, ама какви как ... взела съм си тъмно зеления шампоан на Керастас  , на мокра коса маска без измиване разни олиа,  ,но явно трябва да включа по хубава козметика. Благодаря предварително на отзовалите се ♡

Виж тук
https://bg-mam.ma/p/1306503/42909360

# 561
Ножица?

# 562
Моят съвет ще е да вземеш ножицата, за съжаление

# 563
Моят съвет ще е да вземеш ножицата, за съжаление
Днес вече бях на фризьор и доста я подстригаха, естествено не при тази, която ме изруси ,но и няма как да се подстрижа като момченце

# 564
  • Пловдив
При такова агресивно изрусяване , изхода е този. Трябвало е да става постепенно. Сега единствено маски и оставяне на косата да израства и възстанови. Можете само корен да правите и обливки.

# 565
 crazytedi бяло русо означава изтегляне на всичкия пигмент от косъма, което го прави кух и чуплив. За да остане здрав косъма, при изтеглянето на пигмента трябва да се спре преди той да е изведен целия. Т.е. до точката - светло жълто. Това показва, че косъма е все още здрав. После това светло жълто бива тонирано Simple Smile . Докато умъртвеният косъм трябва постоянно да се "пълни" с укрепващи го, запълващи го продукти. Нон стоп. И пак няма да е достатъчно. За жалост. Постепенно изрязване на мъртвите краища, но имайте в предвид че там винаги ще се набива много повече пигмент от anti yellow шампоаните например, защото косъма е порьозен. По този начин винаги ще има разлика в цвета на косата като цяло, на места тя ще ви изглежда жълта, защото ще контрастира с наблъсканите със син или лилав пигмент увредени краища. Не съм прочела или чула или видяла досега терапия или вълшебен елексир,  който да върне докарана до това състояние коса в начална позиция.  Търпение и малко по малко режете увредената коса и докато всеки месец ви расте естествения корен - обмисляте по щадящи методи за постигане на така желаното русо,  без да e бяло. Защото бялото означава липса на пигмент. Повярвайте ми минала съм по този път и съм изпробвала много терапии,  но увреденият косъм си остава увреден. Той може да бъде замаскиран за кратко, но пак си остава увреден. И това усещане е неприятно, такава коса на пипане е твърда и изобщо смисъла за здрава и красива руса коса се губи.
Не виждам като цяло колко е дълга косата ви и има ли възможност като начало да я прихващате със шноли или фиби така, че тези увредени бели краища да остават от вътре. Около 7- 8 см към корена ми се виждат по малко увредени.
Бъдете здрава.
Hands V

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 16:08 от Anelia Dimitrova 649961

# 566
  • София
Не съм съгласна, по тази логика че бяло русото означавало мъртъв косъм без пигмент и нямало спасение, то значи няма да има светло руса жена с дълга коса, така ли излиза?

# 567
Здравейте, момичета!
За първи път пиша тук. Преди няколко дена си направих балеаж при фризьор и в началото ми се видя много добре. В последствие обаче като се загледах и в горната част на косата ми жълтее. Тонирала съм се един път досега с тонер, но се получи доста сиво и направо не можеше да се каже че е руса. Исках да ви попитам може ли да ми предложите качествен тонер, с който косата ми да стане перлено руса, в момента е някъде между 9 и 8 левел, а също така може и да споделите съвети за самото тониране.
Благодаря предварително!

# 568
Melisande
Светло руса жена с дълга коса е различно понятие от доведен косъм до бяло и оформено някакво подобие на коса, която е дълга, но пък мъртва.
Аз лично не считам, че една опърпана коса, с нащърбен косъм и като си прокарам пръстите през нея.... а, всъщност аз няма как да ги прокарам през нея.... е хубава здрава руса коса, пък било тя бяло руса. Не желая да си помисля да нося такова нещо на главата си и постоянно да наливам стотици литри в канала за да държа такова чудо в що- годе приличен вид. От естетическа гледна точка предпочитам да съм късо подстригана, отколкото с дълга и увредена коса. Здрава руса коса за мен значи - гладък косъм със затворена кутикула, с блясък и здравина. Като погледна косъма под микроскоп - да се виждат ясно прибраните кутикули, а не да стърчат отворени на всички посоки.
Бъдете здрави!
Hands V

# 569
  • София
😂😂😂 е не знам, аз нямам микроскоп и не мога да си видя кутикулите.
Например на тита косата е изсветлена до бяло русо но изглежда добре

Тук е без екстеншъните.
Виждала съм и други жени.
Просто трябва да се попадне на читав фризьор

Общи условия

Активация на акаунт