Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 617
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
Зори, мерси.
Обаче забелязах нещо дето ме стресна малко, не знам правилно ли съм го разбрала. На решението пише -  трайно намалена трудоспособност. Това какво значи, че този процент ми е пожизнен? Някой наясно ли е?
Сравних с предишното решение, пишеше временно намалена, обаче процента беше доста по-висок.

# 226
  • София
Зори, мерси.
Обаче забелязах нещо дето ме стресна малко, не знам правилно ли съм го разбрала. На решението пише -  трайно намалена трудоспособност. Това какво значи, че този процент ми е пожизнен? Някой наясно ли е?
Сравних с предишното решение, пишеше временно намалена, обаче процента беше доста по-висок.
Зависи на колко години си. И няма как да е пожизнен, ако си под годините за пенсиониране за изслужено време и старост. Следователно периодично ще се явяваш на ТЕЛК.

# 227
Момичета,
Не се надъхвайте една друга колко страшна е бялата химия!
Аз нямах оплаквания освен тебеширено бял език и вкус, които минаха за 24 ч с някакво хапче против гъбички, което дъщеря ми изписа.
Просто вярвайте, че сте силни и че скоро ще мине! И говорете с онколозите, в повечето случаи могат да помогнат за страничните ефекти!
Бързо и леко минаване през химията! Heart

# 228
Аз в разни групи чета за афтите и раните в устата да се случи лед или ледени близалки преди и по време на химия,  и да се жабури със сода за хляб, ако се получат.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 02:11 от Nikola1998

# 229
За афтите много помага Дактарин и много бързо действа. Навремето го ползвах при детето, после дойде и моят ред 😊

# 230
Не знаех,че има за уста.

# 231
  • Бургас
Дами,

Честит празник!!! Нека да здравеем и хубавеем още дълги дълги години Kissing Heart

При мен обратното броене започва ... 10 дни до първата химия. Чак нямам търпение. Дайте някакви съвети за избор на перука. Моята естествена коса е доста боядисвана и след раждането е доста безжизнена, та не става да я ползвам за направата на перука. Струва ли си да поръчвам от китайските??? Имам няколко прекрасни тънки шала сега се упражнявам да ги връзвам. В ютуб има много туториъли за връзване в прекрасни форми, на глед много лесни, а реално нито една не успях прилично да направя Joy

Подутинката до операцията ми си стои. Хирурга дето ме оперира, каза че е нормална и ще се оправи сама, няма нужда от пункция. Болка няма. Да си нося спортните сутиени и така. Под мишницата ми обаче е адски чувствителна на допир. Чак не търпя допира на блузите ... колко ли време ще е така?

# 232
Здравейте, някой пращал ли е хистологичен материал в чужбина за второ мнение?

# 233
  • София
Това ползвах за афти, много бързо действаше /а и е с приятен вкус/:
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014888

# 234
Честит празник, момичета!
Solace, моята операция беше преди три месеца и още е твърдо на пипане около операцията. Казаха ми, че е от вътрешните конци, но не знам дали да вярвам, че още не са се разградили. И аз малко се притеснявам и ще отида пак да ме погледнат.
Перуки има на малко по-висока цена, от изкуствен косъм, но доста естествено изглеждащи.

# 235
Момичета, аз си купих перука от амазон. Чудна е, само отпред на челото е малко странна, но има клип чета как да се оправи в ютюб.
Иначе има други с front lace те са малко по-скъпи. Нямам такава все оше. Мисля да си купя и една с бретон.
Купих си вежди, защото двете ми познати, които правят микроблейдинг ми отказаха. Просто няма да кма достатъчно време преди химията да зарастнат.

# 236
Момичета, аз си купих перука от амазон. Чудна е, само отпред на челото е малко странна, но има клип чета как да се оправи в ютюб.
Иначе има други с front lace те са малко по-скъпи. Нямам такава все оше. Мисля да си купя и една с бретон.
Купих си вежди, защото двете ми познати, които правят микроблейдинг ми отказаха. Просто няма да кма достатъчно време преди химията да зарастнат.
Аз си ги направих 7 дни преди първата химия, а порта ми поставиха 4 дни преди нея, беше ми малко кофти в началото, но вярвам, че това беше едно от най- правилните ми решения.

# 237
  • Бургас
И на мен ще ми поставят порта ден преди 1вата химия ... вежди мисля още тази седмица да си направя. Дано не ми откажат.

# 238
Да, но тук никой  не рискува да си загуби лиценза и работата, ако недай боже стане нещо. Говоря за професионалисти. Не знам как е в България, но при нас, за да си наистина признат и да работиш легал о, трябва да имаш застраховка и лиценз. А за да ги имаш трябва наистина да си учил, а не да си изкарал едно курсче за три дена.
И понеже на хората,които се занимават с такива неша, това им е основен доход, няма да рискуват да го загубят. А и самите курсове и различни обучения, са си цифра.
Ще се рисувам какво да се прави 😅

# 239
  • софия
Нормално ли е от ХТ (Paclitaxel) да има промяна в цвета на кожата - ръцете (около китката и пръстите) и долната част на краката да станат с ясно изразен тъмен цвят?

Общи условия

Активация на акаунт