Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 723
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • Бургас
Браво, Никола! Толкова се радвам, когато прочета добри новини. Все едно на мен се е случило Hug

Аз чакам в болницата да ми поставят порта днес. При слагането на абоката за упойката ми засегнаха някъв нерв и сега адски ме боли. Толкова се радвам, че ми го предложиха тоя порт. Не мога да си представя тая мъка с абокатите и взимането на кръв да продължи на ежеседмична база.

Утре ще е първата химия ... взе да ме тресе нервата яко. Нямам перука още и се притеснявам да не ме хване косопада неподготвена ... ММ не е спрял да ме окуражава, а аз не мога да слушам. Противно ми е, че трябва да прекрам и него през това Cry

# 346
Да попитам и в тази тема. Има ли някой да се лекува с стивагра, какво да очаквам като реакции и дава ли добър резултат лечението с него,?

# 347
  • Варна
Шуши , Зори , мерси много за отговора , няма проблем момичета , на който му е по важно да я има , да сме живи и здрави , другото са дребни неща.
Николче поздравления , 
Солас  знам че е трудно и  страшно първият път , опитай да си спокойна,   повечето тук включително и аз  сме споделяли че първата минава леко  и няма кой знае какви симптоми ,, стискам палци и те прегръщам и ти пожелавам и при теб да е така и да минават бързо и леко , на теб и на всички на които им предстои.

Аз утре съм на първият си преглед , диспансерен мисля. Ще ме гледа гръден хирург . Изобщо не знам  какво да очаквам  и какво ще ме правят утре .

# 348
  • Sofia
Муцито, по-вероятно вдигането на температура, втрисане и всички грипоподобни симптоми, са свързани с промиването на порта. Познавам жени, които на всяка промивка имат такива, предупредени са от лекаря си хирург и при тях минава всичко за около 12-24 часа.

# 349
  • Варна
Муцито, по-вероятно вдигането на температура, втрисане и всички грипоподобни симптоми, са свързани с промиването на порта. Познавам жени, които на всяка промивка имат такива, предупредени са от лекаря си хирург и при тях минава всичко за около 12-24 часа.

Child  of June ,  верно ли ,
ако наистина е от това мога да се успокоя малко ,  досега нямах такива проблеми , имам го от май 2020, и е продухван на 21 дни по време на химия,  а след химията на 28 .
Хирурга ми нищо не ми е споменал сладура,  само да го държа поне година .
Дали има нещо което мога да вземам за да намаля симптомите , наистина е много гадно,  нещо споделяли ли са с теб ,
то ако така ще е от тук нататък аз наистина ще го махна догодина .
Много благодаря че сподели , олекна ми малко .

# 350
  • Sofia
Ами при едната жена е всеки път с такава реакция. Взема аналгитици и чака да мине. Тя не е на золадекс и при нея е всеки път след промиването. Може би е по-скоро изключение, най-добре с лекар да се консултираш, но наистина не прави следващия път инжекцията и промиването заедно, за да видиш дали ще имаш реакция. Hug

# 351
Днеска ходих да ми вземат тумори маркери и тест за ковид преди химията и споменах на сестрата, че няма да ми слагат порт или пик и тя каза, че е по-добре, защото има мн инфекции с тях. И сега съм раздвоена. Такива хубави вени имам.. и тях да бастисам сега с тия химии.

# 352
Днеска ходих да ми вземат тумори маркери и тест за ковид преди химията и споменах на сестрата, че няма да ми слагат порт или пик и тя каза, че е по-добре, защото има мн инфекции с тях. И сега съм раздвоена. Такива хубави вени имам.. и тях да бастисам сега с тия химии.

Никола, това е важно решение и трябва хубаво да го обмислиш.
Аз мога да кажа за себе си, че решението да си сложа порт е едно от най- правилните, които съм вземала относно лечението, вземат ми кръв от него, по време на химиотерапиите ръцете са ми свободни, няма болка. Направо не ми се разказва като гледам другите момичета как се измъчват с тези вени. От друга страна поставянето на порт и на другият ден химия си е малко кофти, защото си трябва възстановяване и от него- поне ден два.

# 353
Именно, аз затова се озадачих.. Мисля си, че е мн по -удобно в случай на инфекция или нешо др или просто за химия.
Ще видим, аз така или иначе казах на сестрата че искам час за едно от двете.

# 354
  • София
На времето портове нямаше. Вливаха ми във вените. Преживяла съм общо 18 вливания във времето и вените ми са относително добре.
Няма да забравя, една сестра се канеше да ми влива химия във вена в крака, защото вените ми тънички. В това време влезе проф. Дудов / тогава доктор/. Така и се развика -" Краката ще и трябват !"
Така е, трябват ми, ама вече е късно да се вайкам. Бях го написала съвсем скоро - ако бях отказала лечение, сигурно нямаше да пиша тук.
Тъй - ще си куцукам и ще ме боли, ама щом боли, значи съм жива.

# 355
  • Sofia
Хули, а защо не е добре да се прави през вените на крака?

# 356
  • София
Ами защото краката са по натоварени, естествено. Ръцете може да пазиш по някакъв начин, но краката не.

# 357
Мацки,
Вас боли ли ви известно време мястото, където ви пробождат за да ви сложат Золадекса. Вчера си го шляпнах сама. (Това като цяло ми е и първия Золадекс). Днес малко ме боли в точката, където си пробих кожата и то когато я докосна. Нормално ли е, не е ли?

# 358
Знаете ли за колко време излизат резултатите на имунохистохимия на проба от биопсия с режеща игла?

# 359
Мацки,
Вас боли ли ви известно време мястото, където ви пробождат за да ви сложат Золадекса. Вчера си го шляпнах сама. (Това като цяло ми е и първия Золадекс). Днес малко ме боли в точката, където си пробих кожата и то когато я докосна. Нормално ли е, не е ли?

Може да си оцелила капилярче.  Мен ме сърби около мястото 😂
Сестрата като ми слагаме инфекцията ми стисна кожата повдигна я леко и заби иглата. Не на гладък стомах. Не знам дали стана ясно.
🤗

Общи условия

Активация на акаунт