Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 917
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Малечка, не знам кое е правилно, то лекарите не дават 100% гаранция. На мен ми обясни Дудов, че това е по-модерният подход и с по-добри резултати. Но аз не съм имала колебание за мастектомията, та да правя неоадювантна терапия, само за да запазя гърдата, не е стояло като въпрос при мен.
Но факт е, че никой лекар не ми е обяснявал, че при операция с метастази във възлите, при операцията "нещо си се случвало" и видиш ли от там тръгвали метастази по органите.
Единственото, което Дудов ми обясни е, че щом е във възлите, то гадта си ми е в тялото, въпреки операцията и няма да преживея 5 години, ако не се лекувам - химия, лъче, хормонотерапия.

# 601
Чайлд,
Идеята им вероятно е, че при операция по кръвен път клетки могат да се разнесат по цялото тяло. Но то и при биопсия може да стане. За това химиото е задължително след операция, да изтрепе каквото е останало/разнесено.
И все пак е Божа работа, имам познати приятелки на майка ми отказали химия след операция, над 20 години живи и здрави. Други още на 2-3 година въпреки химията - с рецидив. Да не говорим за шампионката Хули, колко химии и операции е изкарала, само тя може да си ги изброи... Да се надяваме на най-доброто, но да имаме сили да се преборим и с най-лошото!
Heart

# 602
  • Sofia
Аз имах лимфно-васкуларна инвазия.
След като излезе хистологията, всички бяхме в шок, включително и хирургът. Толкова напреднал беше.
Така е, гаранция няма за нищо.

# 603
Как сте, кокошчици? Готови за следобедното кафенце?

Сещате се кого цитирам? Blue Heart

# 604
  • на20 километра от Бургас
Чукче,сега няма да имам време да идвам в София за мнение при Тимчева или друг,докато се вредя ,минава време,а съм много далече 
   Палечке,в понеделник съм при хирурга,и каквото каже ,това.И на предоперативна  съм съгласна.Ако е по-доброто решение,хич няма да я мисля косата колко пъти ще пада,нищо че ми е дълга до кръста.Като ти кажат,че така трябва,как ще я откажеш предоперативната,все ще имаш съмнения в лечението.                           Чайлд,не ги ли махнаха тези възли впоследствие,нали не трябва да се оставят така.                                                                                                                         

# 605
  • Sofia
Ех, няма го петелът сред нас! Blue Heart
Не са ги махали, трето ниво са и там ми обясниха, че е опасно да се пипа. Но и онкологът ми каза, че не е нужно да се дълбаят възлите. За това си има химиотерапия.

# 606
  • Бургас
Неоадювантната хормонална терапия не е някаква страшна иновация .... обааааче се практикува след направата на специфични генетични тестове, които да докажат, че химиотерапията няма да има желаният ефект.
По-скоро съм изненадана, че въобще се предлага в България .... и частност Бургас (много съм им набрала на лекарите в местния КОЦ ...)
Кате, направо не знам какво да ти кажа ... никак ли не ти се взима още едно мнение в София? Голям шит е всеки лекар да казва различно Frowning1

# 607
катеринка, може да направиш онлайн консултация с Тимчева през платформата Healee. Приготви си сканирани копия на епикризи и изследвания да й ги прикачиш, после тя ги коментира. Сега поглеждам - най-ранен свободен час за консултация - 8ми април, 18 часа.

# 608
Solace,ти докъде стигна,мина ли втората вливка,как си ?Наистина шита е голям.Както писах,оказа се ,че съм в менопауза,може би затова.Какви са тези тестове,къде ги правят.   Free Soul,благодаря ти,сега ще погледна там,предполагам се плаща картово.                                                                                                                                        Благодаря ви много момичета!                                                                                                                                                                                   Допълвам се.Нещо не се справям са тази платформа,регистрирах се ,но не намерих името на Тимчева.Ще опитвам пак.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 17:07 от катеринка

# 609
А защо нямате добро мнение за Ал Зайат? Майка ми не харесва отношението й, защото адски много претупва и защото не и е гледала другата гърда, а там също има тумор и май не и харесва как я е зашила при операцията, но иначе си е свършила добре работата при операцията. Сега като го пиша се замислям, че доста пропуски има при нея.

# 610
...                                                                                                                                                                              Допълвам се.Нещо не се справям са тази платформа,регистрирах се ,но не намерих името на Тимчева.Ще опитвам пак.

Healee за пациенти -> Използвай Healee в браузър -> регистрация -> Find a doctor -> All locations: Sofia ->All specialties:Oncology

# 611
svetlinar, не съм се сблъсквали с възпалителен рак, но при втората ми операция бях в стая с мацка с възпалена киста.
Защо реши, че е рак.
Не ми отговаряй 😂 Аз като имах Корона си поставих 10диагнози 😂😂😂
На главата, на дробовете, на каквото се сетиш....
Припомних си чувството от химиите 1:1 беше....

Без паника. Пии си хапчетата и течна ваксина 😂🤗🥰

# 612
Free Soul ,благодаря ти.Flowers Hibiscus

# 613
  • София
Мисля,че Лейди беше с възпалителен рак.

DZ ,при мен е баш като при бялата химия тоя Ковид.

# 614
Има ли някакъв маркер, който да показва, че някъде в тялото има рак? Не за конкретен орган, по принцип някъде в тялото? Някаква хипохондрия ме гони.

Общи условия

Активация на акаунт