Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 917
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, благодаря ! Purple Heart
Аз днес съм ден 11 от карантината като контактно лице, но ми остават още 12, защото с положителния ми тест /по-късно направен PCR/, ми удължиха карантината. Може би вървя към подобрение, но чак не смея да се радвам с тези обрати при Ковид при някои хора.
Чукове на съдбата, оправяйте се бързо и непременно кажи на лекарите, ако нещо те притеснява преди вливката.
На всички желая здраве и се пазете.

# 586
Момичета има ли оперирани от доктор Атанасов болница Надежда

# 587
  • София
Зори и Шуши, леко да го изкарате!
Светле- успех 🍀

Да ви се оплача- детето е с гнойна ангина ,жестоки налепи има и вече втори ден е на антибиотик  с температура ,през около 6 ч давам Нурофен. УНГ- то каза , ако не се подобри до три дни ( дефакто до утре) влизаме в болница на системи и венозен антибиотик....Егати късмета 😭
Колко е голямо детето - може ли да прави гаргара? Ако да - в малко вода лъжичка сода бикарбонат прави чудеса, детето ми е било с гнойна ангина. Само не мажи с нищо! Не знам дали са ти казали, но мазането с каквото и да е директно върху налепите е ужасно вредно, аз навремето по съвет на ЛЛ така й намазах с гранофурин и възпалих гърлото, че УНГ се притесняваше дали ще може да диша и ми каза да я следя през нощта, ако нещо стане, да тичаме в болницата. Тогава разбрах, че гърло само се гаргари, но не се маже, защото става по-зле!

Оlive здравей водата топла ли трябва да е за да слагаме сода бикарбонат или на студена вода
Нормална стайна темп., нито студена, нито гореща.

Чукове, радвам се!
За мазането - УНГ, доцент в ИСУЛ ми обясни, че не се маже по 2 причини - в гърлото има и здрави, и болни клетки, и с мазането разнасяш повече инфекцията, от една страна, от друга - дори с памук да мажеш, там е много нежно и разраняваш, т.е. възпаляваш още повече. Затова каза - гаргара само, може с гранофурин /разреден с вода/, сода бикарбонат, но не и мазане!

# 588
  • София /Абсурдистан
Гаргари се правят и с много разреден калиев перманганат, съвсем светлорозов разтвор да стане. Всъщност само прашинки се разтварят. Ако го има по аптеките де. Всичко минава от него.

# 589
Благодаря ви момичета за подкрепата .
За сега пия АБ и имам Надежда .
Моля ви кажете ми мнение ( ако се наложи операция )за д-р Атанасов от "Надежда"
Мен ме оперира Атанасов. Много човечен и лек е. Месец след операцията ходих да ми източва лимфна течност, винаги е откликвал  на всякакви въпроси и ми е помагал. Аз в Надежда правя и имунотерапия и съм го питала за много неща, извън диагнозата, винаги е съдействал.😀

# 590
  • София
Аз съм адски доволна от гранофурина.И аз не мажа,че се пукат мехурите и се разнася.Купувам на спрей и пръскам.

# 591
  • на20 километра от Бургас
Дами,аз съм не раздвоена,а разтроена вече:anguished:!Значи ,първо онкохирурга като погледна резултата от ПЕТ скена и епикризата,каза че вероятно ще имам предоперативни 6 химии ,заради един  лимфен възел,а после операция.След него бях при химиотерапевтката,която пък предложи да пия няколко месеца хормонални,да наблюдаваме как ще подейстават и дали ще намалят тумора-той е около 2 см.(моя е хормонозависим),и след това операцията.Според нея химията имала по-малки шансове.                                                                                                    
 Пусна ми и  изследване,от което се вижда ,че съм в менопауза.Вчера, онкокомитета в който тя е председател, са решили първо операция, после химия и диспансер.Може би видя ,че съм притеснена от забавянето на лечението ли,незнам.  И в крайна сметка  кое е правилното за мен.SobВ понеделник съм при онко хирурга да каже дали ще ме планирва за операция.Иначе,аз си мисля,че ако пия само хормонални,и това нещо стои още в мен,ще се побъркам,и ако не подействат както се очаква хормоналните,тези месеци забавяне може би са важни!              Мислите ли,че би се повлиял от химията,въпреки че е хормоно зависим .Thinking                                                                          Нейното мнение ,е че хормоналната ,на сто процента предпазвала от разпространение и развитие на мети.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 13:31 от катеринка

# 592
  • Sofia
За пръв път чувам за предоперативна хормонална терапия, вместо неоадювантна химиотерапия.
Аз бях с над десет заразени лимфни възела и минах първо операция, после проф. Дудов се хвана за главата как не са ме посъветвали първо да мина химия. Реално се разбра, че имам метастази там, след операцията.
Задължително направете още една консултация,катеринка.
Аз съм с хормонозависим, хер отрицателен, но бях на 38 години, когато ми беше поставена диагнозата. На тамоксифен и золадекс съм от година, но се запознах с жени, които въпреки същата хормонотерапия, имат метастази след определено време.

# 593
  • София
Аз не бих се съгласила на хормони на този етап.Трябва или химия ,или операция- зависи от размера на тумора и броят засегнати възли.

# 594
  • на20 километра от Бургас
Чайлд ,не ги ли напипаха тия възли при теб,ми те се палпират.Трябвало е да минеш пет скенера .Моя  възел го напипаха веднага,ама и той не е много малък  и ,само не бяха сигурни как са нещата след него и затова минах ПЕТ скенера,където имаше метаболитна дейност само в гърдата и в един възел.Надявам се да е така все още.Сега съм на Тамоксифен ,докато се реши какво да ме правят.Може хирурга в понеделник да си препотвърди мнението за предоперативната химия.В такъв случай комисията ще трябва ли да се съобразява с мнението му .

# 595
  • Sofia
На ехографията се виждаше само един възел уголемен. Не е ставало дума изобщо за ПЕТ скенер, искаха  да ми правят обикновен с контраст на бял дроб, корем и малък таз. Но беше точно август месец, масово лекарите по отпуски и общо взето, ако бях направила скенера, може би към месец щеше да се забави лечението - още не знаех операция или първо химия. Но имаше три фактора: двама хирурзи искаха незабавна операция, третия - първо ПЕТ скенер, от обикновен нямало смисъл, а аз тогава като в небрано лозе за пръв път чувам за такъв скенер. Този втория не ми предложи съдействие за него. Третият лекар - мамолог, ме съветваше първо обикновен скенер на трите зони и после ще се решава. Но всичко ставаше бавно, може би заради отпускарския сезон. Този последния мамолог ми каза, че никой онколог няма да иска да ми направи консултация без скенер. И тук малко ме подведе, защото проф. Дудов после ми каза, че ако съм отишла директно, той е щял да ми назначи всички изследвания.
Много ме е яд още, но... нищо не мога да направя.

# 596
Момичета , моля виии .
Моля ви пишете има ли сред вас с васпалителен РМЖ ... Побърках се и незнам къде се намирам .
Моля ви за помощ.

# 597
Мен първо ме оперираха и после започнах химиите , което беше огромна грешка да се доверя на Ал Заят и Гаврилов ( който й е ментор и я лансира та  й замазва грешките без дори да е присъствал на операцията) където и да отидох след това всички се хванаха за главата от диагнозата (мастектомия нон радикалис) с 12 ЛВ всички казаха, че е като неписано правило първо химиотерапия. Ако се върнеш назад в темите ще видиш момичета с рецидиви по време на хормонотерапията. Аз лично бих се побъркала да седя няколко месеца само на хапчета и да се филмирам дали гадтта расте.
Търси още мнения Минчев , Тимчева .
Успех 🍀

# 598
  • Sofia
Чуковете, ти в момента ли си на химия? С какви характеристики е бил ракът при теб?
Общо взето и при мен професорът се хвана за главата, но успя да се сдържи.
Единствената ми утеха е, че не съм губила време и три седмици след операцията започнах химия.
Преди нея Дудов назначи МРТ на гърди и там се видяха три светещи възела от оперираната страна, в подмишницата. Трето ниво, което знаех, че не е пипано, защото хирургът ми обясни, че е опасно.

# 599
Чукче, и защо реши, че е огромна грешка първо операцията?
Единствената грешка, която виждам е, че си се оставила за операция в некадърните ръце на Ал Зайят.
И не е протеже на Гаврилов, парашутистка е просто.
Аз пък за нищо на света не бих се подложила на 2 химии - преди и след операцията. И после лъче и процесът се разтяга във времето много. И това 2 пъти с косата да расте, да пада... Не, благодаря.
Катеринче, каквото и да правиш първо химио или операция, задействай го.

Общи условия

Активация на акаунт