Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 559
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София /Абсурдистан
Много сте изписали момичета! Честита баба Марта и по- малко нови попълнения да има!
Благодаря за новата тема!

# 136
  • София
В Надежда нямат лъчетерапия и те те изпращат на консултация с лъчетерапевт .Аз не съм подавала специално документи за комисия.Имах час за Тимчева, тя ми разгледа документите и каза,какво трябва да е лечението според нея.Аз казах,че искам да се лекувам там и направо на информацията ми записаха дата,копираха си епикризите и ми дадоха лист с дата на химията,какво да нося и вида химия,какво изследвания ще правят.След лечението ме изпратиха за консултация с лъчетерапевт.

# 137
В Надежда нямат лъчетерапия и те те изпращат на консултация с лъчетерапевт .Аз не съм подавала специално документи за комисия.Имах час за Тимчева, тя ми разгледа документите и каза,какво трябва да е лечението според нея.Аз казах,че искам да се лекувам там и направо на информацията ми записаха дата,копираха си епикризите и ми дадоха лист с дата на химията,какво да нося и вида химия,какво изследвания ще правят.След лечението ме изпратиха за консултация с лъчетерапевт.
И за онкокомисията не се плаща в Надежда.

# 138
Аз много се притесних, защото на резултатите от скенера се вижда метаболитна активност в другата гърда на мама. Тя има операция от фиброаденом там преди 20 години и според личната ми виждат срастванията от операцията (понеже точно там където е “светнало” е била и операцията)  и това че е била в менструация по време на скенера.
Днес отива на преглед при докторката, която оперира другата гърда (злокачествената), но аз не мога да си намеря място от притеснение.

# 139
Мерси за темата ДЗ
Чакам си решението от телка аз, по пощата.

# 140
Възможно ли е в двете гърди да има рак? 😔 При мама се вижда бучка и в другата гърда - нито хирурга, нито мамографията могат да кажат какво е. На скенера се виждат 2 “целинати” умерено метаболитно активни ядра 8мм SUV max 2.71 и SUV max 2,1. Чакаме резулатите от биопсията, но просто вече не мога да повярвам как лошотията не свършва.

# 141
  • София
Възможно е и още как.
Аз съм отговора на въпроса ви. Рак и в двете гърди, двустранна мастектомия, четири рецидива и прилежащите лечения . Това преди 29 години.
Преди пет месеца вече и рак на кожата.
Чудя се следващата гадина къде ще ме налази и дали ще имам сили да я преборя.

# 142
Някоя от вас да е имала различни резултати на хера? На имунохистохимия 3 +, на киш отрицателен.

На някой да се е случвало до сега?

# 143
  • София
Пак аз, но ХЕРа ми беше 2 + и ме оставиха без херцептин. Не, че много го исках, имах си причини...

# 144
  • В царството на игрите:)
Възможно ли е в двете гърди да има рак? 😔 При мама се вижда бучка и в другата гърда - нито хирурга, нито мамографията могат да кажат какво е.
За съжаление е възможно. Най - странния случай, на който съм ставала свидетел е тумори в двете гърди едновременно, но единия ХЕР+, а другия не. Винаги съм си мислила, че хера е генетичен показател /без да претендирам за сериозни познания/ и това много ме беше изненадало.
Така или иначе ще лекуват майка Ви сериозно независимо колко са туморите.

# 145
  • София
Аз също съм с рак на двете гърди - различни /дуктален и лобуларен/, през 3 години открити.

# 146
Възможно ли е в двете гърди да има рак? 😔 При мама се вижда бучка и в другата гърда - нито хирурга, нито мамографията могат да кажат какво е.
За съжаление е възможно. Най - странния случай, на който съм ставала свидетел е тумори в двете гърди едновременно, но единия ХЕР+, а другия не. Винаги съм си мислила, че хера е генетичен показател /без да претендирам за сериозни познания/ и това много ме беше изненадало.
Така или иначе ще лекуват майка Ви сериозно независимо колко са туморите.

Благодаря! 🌷 Вчера мина първата червена вливка, но са и казали че бучката нямало как да изчезне/намалее от химията, което ми се стори странно, но явно си зависи от химията.

# 147
Честит празник!

Какво пиете за подсилване на имунната система.
Тръшнал ме е синузита и не минава...
Нагревки, синупред, колдрекс......
Не мога ги отпуша тези синуси и това е 🙄

Цял месец се разболявам и оправям.... сега направо ме смазва. Отделно в класа имаме вече и контактни с Ковид, и ми се иска да взема нещо за имунната система.

# 148
Аз не вземам нищо в момента, но мисля да започна пчелен прашец. Навремето педиатър го беше предписал на дъщеря ми след серия от боледувания.

# 149
  • Варна
Честит празник 💐
Само епикор вземам за имунитета, и то при нужда. Сега почнах и пробиотици.
Приключих 6 химия, искаха да ги направят 8, но алергията към тея таксели ме спаси. Понеделник почвам лъчетерапията. Минах един пет скенер миналата седмица и ми излезе едно "задебелена стена" на стомаха. Онколожката каза, че вероятно е гастрит в следствие на химията. Утре съм на гастроентеролог. Някой друг с така "екстра" имали?

За алергичните към таксела, аз въпреки урбазона бях с реакция: първия час се пуска да тече капка по капка, възможно най-бавно, след това леко се увеличава скороста, след 2рия час, съвсем го отпусках, и за 3 часа свършваше банката.  Аз получавах задух, звездички пред очите, гаден вкус в устата, замаяност, адски болки в гръбнака, изтръпване на крайниците. В последствие и гастрит явно.

Общи условия

Активация на акаунт