Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 725
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Ани, леко да минава и заминава, бързо възстановяване.

РЕН!, не знам защо още се изумявам от филтрите по телевизията и онлайн. Правят ни на маймуни и това си е!

Излезнали са резултатите на майка ми от 5скенера и пише, че има разсейка в гърдата и един ЛВ в гърдата (трета предоперативна вливка е минала) в онкология Дървеница е. Това, което ме притеснява е, че гадината я намериха от разсейки в лимфни възли в ЩЖ след операция, тест и хистология показаха G3, HER2 негативен!
Възможно ли е след 2 вливки да са изчезнали? Къде да изпратя диска за 2-3то мнение? Мисля в Панагюрище, че  е близо, но знам ли, дали да не изпратя в Турция? Ако може някой да пише на ЛС ще се радвам.

Баба ми я изгубихме, не успя да стигне до ХТ, срина се за една седмица. Въпреки всички лекарства и лепенки, много я болеше, прибрахме си я при дядо и след 4 дни почина. 😢

# 316
Pure_nature, съжалявам за баба ти.
Целта на предоперативната химия е точно това- да смалява и да премахва тумори 🤗

# 317
  • Варна
Здравейте момичета , поизостанах четенето и попрехвърлих доста  назад но не съм наваксала с всичко споделено, моля да ме извините ако пропусна някого или нещо . Аз се потроших да бягам по инстанций, да вися по кабинети  и .т.н вече 2 седмици, та затова съм назад с материала.
. Ани да минава леко ковит-а и скоро да е зад гърба ви всичко ,  на всички други стискам палци и чакаме хубави вести от скенерите , сцинтиграфийте,  хистологийте и всичко друго.

При мен вълните започнаха мисля при 2-рата инжекция золадекс , (вече имам 6 ) а сега ми добавиха и новалдекс,  и си е същото , нито повече, нито по малко.

Момичета аз да се оплача , миналата седмица ми шатнаха золадекса, духнаха и порта .....и пак същото като преди ако си спомняте . За 3-ти път , а преди не съм имала никакви проблеми.
Пак отмалях точно след два часа , изтрелях се веднага у дома , адски студ зверско повдигане , и температура пак 38.4.
Парацетамол, Деган , завих се като бурито, дрямка и след 2 часа нищо .....като нова , само умора и малко болки в костите и таза , и главоболие , отгоре главата.
Незнам какво да правя ......това 5 години всеки месец ако така се тръшвам .....незнам .
Някой може ли да помогне със съвет,  някой да има като мен  ?

# 318
  • София
Тоест това се случва, когато направиш и 2 процедури - поставяне на Золадекс и продухване на порт? Защо не помолиш да ти ги направят поотделно следващия път - през 1-2 дни например, да видиш кое предизвиква това странно състояние, обясни им какво се случва, не вярвам да ти откажат.

# 319
  • Plovdiv, Bulgaria
Привет, момичета! Моля да ми каже някой, който е при д-р Ганчева в Сити клиник как назначава ПЕТ скенер. Аз по принцип съм нейна пациентка, но не я познавам лично. Само говорих 1 път по телефона. Днес звънях в Сити и исках да ме свържат с нея, но отказаха, защото нямало такава практика. Трябвало да си взема час за консултация, тя да ми даде талон за ПЕТ  и да сляза долу в Нуклеарна да си входирам талона за плануване.  Аз го отложих с два месеца, че не ми се ходеше заради Ковид-а, но сега ми е спешно. Днес си открих някакво топче на ребрата от страната на оперираната гърда. Притесних се нещо, прилича ми на лимфен възел, не е твърдо.
Забравих да кажа, че ми е ред за скенер или ПЕТ, който по препоръка на Дудов правя 1 път в годината.

# 320
  • Бургас
Шушито, дано притесненията ти са напълно неоснователни Hug

# 321
  • София
Шуши, стискам палци да е нещо безобидно. Не знам за Ганчева, аз съм при Великова, но въпреки че имам неин мобилен, наистина отивам до Сити, взимам от нея талона и го занасям на образната диагностика. Пълна глупост, но за мен не е проблем, понеже съм в София, ти трябва да се разкараш от Пловдив, нали?

# 322
Olive, а ти ли си избираш лекуващ лекар или който ти назначат? Доволна ли си от Великова?

# 323
  • София
Не, за последните 5 г. ми ги назначават, поне 4 са ми сменили, мисля, че имаше по едно време възможност срещу някаква такса да се избере лекар, но ми се струва безсмислено заради текучеството - какъв смисъл да платя 300 лв. например и този лекар да напусне след 5 месеца.

# 324
  • Plovdiv, Bulgaria
Olive от Пловдив съм и не ми се разкарва, ама явно няма друг начин сега. Преди 3 години, когато съм правила,  д-р Атанасова ме записа за ПЕТ, обадиха ми се от Сити да потвързя часа и направо отидох на датата на ПЕТ скенера.

# 325
  • София
Освен да вдигнеш скандал по тел., че си отдалече и не може да се разкарваш, ако трябва, остави тел. лекарката да ти се обади. Кажи, че за да смъкнеш един формуляр от един на друг етаж трябва да минеш 200 км., като се смени малко тона, се променят нещата. Аз скоро имах сблъсък с един медицински център, който не намери време да определи на съпруга ми час за вторичен преглед /с направление беше/, да видиш като им написах един имейл, че ще пусна сигнал до НЗОК и КЗП, как бързо се свързаха и ни определиха час.

# 326
  • Варна
Тоест това се случва, когато направиш и 2 процедури - поставяне на Золадекс и продухване на порт? Защо не помолиш да ти ги направят поотделно следващия път - през 1-2 дни например, да видиш кое предизвиква това странно състояние, обясни им какво се случва, не вярвам да ти откажат.

Така ще направя следващият път, аз говорих ,  онколожката ми,  не знае , но каза че е абсурд да е от золадекса , и че няма да ми го спре , а после : " Абе ти кога ще си махаш яйчниците и матката бе ? " 
Тя не е по приказките ,   за 2-3 мин написа новият протокол и  аре чао.
Личната  не знае , но тя все пак не е онколог, сестрата която ми я поставя много си я обичам , сложи ми по малко кубици хепарин за да видим , но уви пак така .
Тя първо си мислеше че вдигам кръвно , а е възможно и да е на прихологична основа - каза да не мисля че пак ще се случи, но после се съгласи че няма как да вдигам температура от внушение .

Много ме притеснява да не е от золадекса , ако е така какво ще справя , какво следва ? .....моят е естроген и прогестерон зависим . Дали има някаква алтернатива  на золадекса , или наистина трябва да се режем ?

# 327
  • София
Не знам, Муци, най-добре първо провери от какво е, пък после ще го мислиш.

# 328
  • Plovdiv, Bulgaria
Влизам да споделя, че топчето на ребрата се оказа липом. Хепи съм и се смяхме доста с д-р Балева снощи. Как като ми се броят ребрата според нея съм го видяла веднага хаха. Иначе отложих часа за утре за Ганчева, заради страха с Ковида. Днес ще звъня и по-остро ще искам да ме свържат с нея, за да ми назначи ПЕТ.
Искам да попитам някой дали има нужда от Золадекс, имам останал един в срок и добре съхраняван? Подарявам го естествено.

# 329
Шушито, супер, че се е оказало липом! 🙂
Дано разрешиш и казус с ПЕТ скенер, абсурдно е да се разкарваш заради това до София!

Общи условия

Активация на акаунт