Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 49 699
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
HriEmS
Може да купите Зофран на игла и да й го поставя личния лекар или познат медицински работник - лекар, сестра, ако започне да повръща хапчетата. На опаковката е написано как се прилага.
Храни с киселичко - вода с лимони например на мен ми помагаха, но аз не съм повръщала, само ми се повдигаше и имах само 2 червени химии, другите ми бяха бели. Може би има някакъв ефект на натрупване, защото при първата четвена само ми беше замаяно 2-3 дни, а на втората откровено казано се разхождах с един леген между спалнята и дивана в хола и ми се гадеше доста.
Преди две години майка ми беше много зле и от медикаментите, които й прилагаха много й се повръщаше. Усещането да гледам как близък, особено майка ми страда е в пъти по-тежко, отколкото когато аз самата бях зле. Желая ти сили и кураж.

Леа, благодаря за съвета и за милия коментар. 💛Мама само веднъж е повръщала след пътуването, след това само и се гади. Снощи и беше много зле, днес е по-добре, но пак и се гади малко и й се полягва. Надявам се бързо да минава този период, има още една червена и 3 бели. Казаха ни, че при белите няма гадене, само болки. При теб как беше? Бих искала и да те попитам (ако е удобно) защо си имала само 2 червени? Предполагам, че заради спецификите на самия рак, но при теб как е било?

# 481
Аз съм в болницата..  Страшни болки в бъбреците. Няма инфекция. Не си усещам ставите на краката... и ми е толкова лошо. И в същото време съм гладна.
Оказа се, че не са ми направили правилна премедикация и не са ми дали някакви много важни инжекции, които да си бия. А пишело в картона ми, че ги имам.
Не збам сега
Тая вечер ще съм тук. Много боли да му се не види.

# 482
Да нямаш задръжка в бъбреците? Видяха ли те на ехограф?

# 483
Ееех Nikola, дано по-скоро те стабилизират! Heart

# 484
  • София
Дано бързо се оправиш. Това в Англия ли? Боже, много зле тези хора, мислех, че са по-добре там.

# 485
Не знам какво да кажа просто. Сега ме отпусна и ще дррмна

# 486
  • София
Милата,да се оправяш бързо.Ама тия ,как така забравят ,това е лечение все пак.

HriEmS,аз имах 3 червени и втората беше най-гадна.После с белите нямаше гадене и направо се родих,даже ходих на море 2 пъти между химиите.

# 487
А белите вливки също ли са през 21 дни или зависи?

# 488
  • Бургас
Ех, Никола, това е престъпно нехайство вече. Дано бързо да те стабилизират и да остане само лош спомен Hug То как след такава случка да отидеш спокоен на вливка е*аси ... пълни идиоти.

# 489
Ех, Никола, това е престъпно нехайство вече. Дано бързо да те стабилизират и да остане само лош спомен Hug То как след такава случка да отидеш спокоен на вливка е*аси ... пълни идиоти.

И аз това си мисля, ама поне вече знам какво да очаквам.  Снощи пак имах криза, помислих че получавам инфаркт. Баси агонията. Ако ви кажа че се молих на глас на Господ и на баща ми и реват като магарето от болка... Сега съм на морфин и оше някакво коктейли.

# 490
Никола, много неприятно, дано оттук насетне всичко да е наред!

Hriems, белите вливки може и да са всяка седмица, може и на 21 дни, по преценка на онколога.

# 491
Дано всичко да е наред вече Sad
Много неприятно.

# 492
Здравейте! На 3.03 майка ми почина от рак на гърдата след близо 2-годишно лечение, за съжаление открит доста късно в четвърти стадий. Имаме останали лекарства, които бих желала да даря на някой, който се лекува. Лекарствата и добавките са следните: сангвинорм - почти пълна опакова от 60 капсули, маоло - почти пълна опакова от 30 капсули, билкова кръв - 500 мл, деган - около 20 таблетки, бирена мая на никсен - неразпечатана опаковка от 120 таблетки и фолацид - фолиева киселина. Ще се радвам, ако могат да послужат на някой.
Тук е моментът да благодаря на всички вас, пишещи в темата, за помоща, която ми оказахте с вашите постове в тази толкова трудна и мъчителна битка за нас. Без вас нямаше да мога да се справя както емоционално, така и при вземането на толкова важни и съдбоносни  решения. Благодаря Ви!

# 493
  • в сърцето на държавата
Здравейте, мъжът ми е на химиотерапия.
Горчи му в устата, не иска нищо да яде, гади му се.
Какво да яде?

# 494
  • София
Здравейте, мъжът ми е на химиотерапия.
Горчи му в устата, не иска нищо да яде, гади му се.
Какво да яде?

По-добре добре попитайте тук

https://m.bg-mamma.com/?topic=1275723.msg42572818#new

Тук сме предимно с "женски" проблеми.
Успех ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт