Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 70

• 48 908
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Pure по принцип май не е невъзможно да се  отстранят едновременно две неща - проф.Дудов като разглеждаше случая на баща ми и ни насочи към операция на параортални ЛВ и черен дроб спомена, че опериращият ще прецени може ли заедно или трябва отделно. Но е според случая разбира се и състоянието на човека. За друго не мога да дам мнение. Успех ви пожелавам и кураж, прегръдки!

# 646
Pure, аз съм в подобно положение. Преди две години и половина стартирах с РМЖ с метастази в ЛВ в подмишницата и в черен дроб. Започнах лечението си в Надежда (екипа на проф. Тимчева) и досега съм само на химиотерапия и таргетна терапия, които изчистиха всичко. Операция нямам нито на гърдата, нито на черния дроб. Онколозите ми обясниха, че когато има далечни метастази,  раковите клетки вече циркулират свободно в кръвта с потенциал да заразят още органи. Основният метод за преборването им е ХТ, а при мен и таргетната терапия, които действат повсеместно в цялото тяло, а не на един конкретен орган,  както операцията. По тази причина не ми препоръчаха да се оперирам. Логиката им е, че операцията ще изчисти тумора в гърдата ми, но ще се прекъсне ХТ за около месец, през което време циркулиращите в кръвта ми ракови клетки могат да заформят метастази в други органи.
    Затова, честно казано, и аз не знам какво да те посъветвам. Може би, докато планирате консултация с хирург, да потърсите второ мнение и от друг онколог относно това дали не трябва да продължите с още ХТ преди да пристъпите към операция. Не казвам, че при майка ти положението е същото като при мен и че трябва да се приложи същият метод на лечение.  Но без да съм лекар, разсъждавайки логически си мисля, че при изначално метастазирал рак, положението е по- сложно отколкото в стандартния случай на РМЖ и е много важно медикаментозното лечение да се планира правилно и да продължи достатъчно дълго.

# 647
Здравейте, мама е след втора вливка червена химия и май има ковид. Има хрема, лека кашлица с храчки и температура 37,2. Като цяло се чувства добре, има отслабен мирис, вкус има. Много съм притеснена, чак ми се повръща от притеснение. Как протича вируса при тези, които са на лечение?

# 648
  • София
Pure,аз също знам,че при метастази е добре първо химия.Хирурзите е нормално да искат да режат,потърси мнения на онколози.

Аз като се оперирах при Василев, имаше един мъж за операция и той беше с РМЖ.Мъжете винаги са по-нашашкани при болести,та само му липсва някой лекар да го навика.Иначе е добър Гаврилов, но с това отношение, не всеки може да го понесе.Василев е много спокоен.

# 649
Zori, нушка, фиффи, благодаря за отговорите.
Към кой онколог да се насочим за второ мнение? В сряда й беше 4та вливка.

# 650
Zori, нушка, фиффи, благодаря за отговорите.
Към кой онколог да се насочим за второ мнение? В сряда й беше 4та вливка.
Проф. Тимчева в Надежда, но напоследък не приема лично, а консултира онлайн. Но все пак проверете в Надежда,може пък да се е върнала. От останалите лекари в Надежда- проф. Донев (Щерев), д- р Кръстев. Също проф. Дудов в Сити клиник - много добри отзиви съм чувала за него като професионални качества.
    Да се допълня от предишния пост. Не твърдя, че във вашия случай не трябва да има операция. Напротив, може и да е наложителна. Но като запозната с проблемите на метастазиралия рак знам, че с операциите не се бърза. Лично на мен 4 предоперативни вливки при метастазирал рак ми се виждат малко. Толкова вливки се изписват по принцип при по- леките случаи, когато няма далечни метастази. Затова те съветвам да сверите тактиката на лечение на още едно място поне. Желая ви много,много успех,вяра и сила❤🤗

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 11:38 от нушка

# 651
  • Русе
Здравейте, мама е след втора вливка червена химия и май има ковид. Има хрема, лека кашлица с храчки и температура 37,2. Като цяло се чувства добре, има отслабен мирис, вкус има. Много съм притеснена, чак ми се повръща от притеснение. Как протича вируса при тези, които са на лечение?

Мен ме тръшна чумата но по време на лъчето. Тамошният ми доктор веднага ми изписа АБ. Два дена ме държа неразположението, като лека настинка беше.
Нали казват, че заради химията по-леко се карал вируса. Стискам палци да няма усложнения Hug

Стиснати палци на всички Hug

# 652
  • София
Чуйте се с лекуващия онколог, вероятно ще предпише антибиотици и кортикостериоди за по-сигурно - при химия падат неутрофилите и ако се появи бактериална инфекция след вируса, нещо трябва да я държи под контрол.

# 653
  • на20 километра от Бургас
Николче,мила.що така при теб ? Какви са тези сепсиси,с какво ги провокира?Да се оправяш бързо,сега как си?                                                Аз вече имам дата за операцията!В четвъртък ме приемат,и петък ме оперирват! Учудващо спокойна съм...засега.Остана да махна и  спиралата.Хирурга каза,че ще гледа да запази гърдата,понеже аз исках да я маха.Уж четох какво по-специално да си подготвя за приемането,сега нищо няма в кратуната ми.Давайте съвети,че сега не ми се връща да чета пак старите теми,не ме свърта.А,и лимфи сигурно ще маха,то единия и без това светна на скенера.Упражненията кога се почваха? Абе аз ще ви напомня,че ще имам нужда от някой друго стиснато палче за подкрепа!И аз с удоволствие  стискам палци и за всички вас!

# 654
За второ мнение - аз тъкмо подадох документи за онко комисия в Сити - 80лв, срок от 7 работни дни да излязат със становище, лекуващият лекар звъни да обясни вариантите. Преди това съм била на консултация по документи с прод.Дудов пак там, по-добре мина в сравнение с КОЦ Бургас примерно, отговори ми на въпросите, обясни някои неща. Единия път дори успях да запиша от днес за утре, имаше освободен час явно; 195лв е консултацията, около 30мин беше.

# 655
  • София
Катеринка, стискам палци всичко да мине леко и безболезнено!
За упражненията поне във ВМА минаваше рехабилитатор да ги покажа на 2 ден май.
Вземи си пижама, джапанки, лични тоалетни принадлежности, кърпа, чаша, лъжица и вилица, нещо за похапване - плод, солети, евентуално дребни монети за тв/кафе. Аз лично мъкна ужасно много неща, веднъж като ме видя приемащия лекар във ВМА се ужаси - с едно малко куфарче и още един сак, каза, че съм пристигнала като на спа-хотел за една седмица. Joy

# 656
Ей, друго си е човек да си е в къщи.
Закусих си, пих си чайче,  получавам си вълни на спокойствие.

Ами защо така? Предполагам, че защити са забравилибпе трябва да ми дадат инфекциите фисгрим или нещо такова беше за белите кръвни телца. От там имунната система колабира. И реално не шроизвеждах никакви бели кръвни телца. При минимум 1, моите бяха 0,09.
Това предизвика инфекция в тялото ми, бях с гнойни ангина, едвам дишах, треска получих,адски болки в цялото тяло.
Абе, цирк.
От вторник на легло до петък. Едвам се мърдах.
Като загубени пилета са тия хора.
Добре че има тук там някой дето му пука и чува петела, че ми вляха малко серум, малко АБ, малко туй онуй..
Докторът ми обеща,ше няма да е така следващите пъти.
Махат ми карбоплатината и ми намаляват доксетацела.  Както и ми направи нов план за предикация и пост медикация,  който звучи обещаващо.
Извинява ми се чак. Те не очаквали така да стане..

# 657
  • на20 километра от Бургас
Ха,ха,Оливче,ще си представям ,че съм на спа.Благодаря за подкрепата.HugСега вися пред кабинета на гинеколога,дано се смили да изкара спиралата днес,но май няма да ме огрее.                                                                                       Николче,ама то бива веднъж грешка,сега втори път ,много опасно е  вече това недоглеждане ,и всеки път да си с притеснения дали ще си свършат както трябва работата.И все на теб ли пропускат нещо ,омайваш ли ги с нещо тия хора ,та забравят:smiles:Айде,дано е за последно  и да си пиеш чайчето спокойно.Вълните са ми добре ,зимно време поне не ми е студено,че аз съм много зиморничева.

# 658
  • Plovdiv, Bulgaria
Николче, добре, че вече си по-добре. За каквито и грешки на лекари и сестри да говорим, за мен все са недопустими.
Катеринка , стискам палци!

# 659
  • в сърцето на държавата
Кате, ще стискам палци за теб!
Всичко да мине успешно!!!

Моят мъж е с рак на гърдата.Заради него разпитвам за доктори.
Освен Гавраилов, от кой доктор сте доволни?
Благодаря за мненията ви.

Общи условия

Активация на акаунт