Отговори
# 495
Здравейте, ние сме на 10м с 2 заместени хранения. Но вечер продължава да се събужда много често и яде през 2, 3 часа. Режима е :
Около 6ч кърма
9ч каша и кърмене
12ч пюре с месо/жълтък
15ч кърмене
17ч пюре/каша
19и30/20 кърмене
22ч, 1ч, 4ч примерни кърмене/ събужса се по-често от 3 пъти/
Как да огранича честото събуждане и ядене през ноща?
Също колко грама месо трябва да давам на тази възраст. Яде около 180гр пюре общо?

Здравейте, на тази възраст е хубаво да са три заместени хранения. Както и да има повече включени храни и по-голямо разнообразие. Сутрин закуската може да е попара, кус-кус или елда със сирене и масло. Плодове също могат да се добавят към кашата. Месото е 40гр за тази възраст. Ако детето хапва добре през деня, би трябвало да отпадне честото будене.

# 496
Здравейте и Весела Коледа! Поставям вагинално утрогестан. В 31 г.с. съм със серклаж. Пропуснах да попитам до коя седмица да продължавам с него. До кога е безопасно и изобщо опасно ли е, ако все още го слагам?

# 497
Здравейте и Весела Коледа! Поставям вагинално утрогестан. В 31 г.с. съм със серклаж. Пропуснах да попитам до коя седмица да продължавам с него. До кога е безопасно и изобщо опасно ли е, ако все още го слагам?

Здравейте, този въпрос трябва да обсъдите с проследяващия лекар.

# 498
Здравейте,
Бременна съм много в началото все още и имам хрема. Четох че Грип стоп става за бременни, така ли е?

# 499
Здравейте,
Бременна съм много в началото все още и имам хрема. Четох че Грип стоп става за бременни, така ли е?

Здравейте, да, може да го използвате, както и Инфлуцид, Шуслерови соли номер 3 и 8.

# 500
Благодаря ви!

# 501
Здравейте отново, вече сме на 11м. Тепърва започваме захранване с глутен. Може ли някаква примерна схема? Видях една при която се въвежда 5 седмици и през това време не се дава нищо ново. Какви други схеми са възможни?

# 502
Здравейте отново, вече сме на 11м. Тепърва започваме захранване с глутен. Може ли някаква примерна схема? Видях една при която се въвежда 5 седмици и през това време не се дава нищо ново. Какви други схеми са възможни?

Здравейте, глутенова каша може да въведете за около една седмица, като постепенно достигате до цяла порция. Започвате с храни, съдържащи по-малко глутен като овес, ръж, ечемик и накрая пшеница. След като сте въвели глутен, може да редувате безглутенови и глутенови храни. Като първите един-два месеца давате глутен съдържаща храна само един път дневно.

# 503
Здравейте, д-р Делчева!
Не зная дали въпросът ми е за тук, но все пак ще попитам и предварително много благодаря!
Някъде към 3,4 месец от бременността получих симптоми на депресия - по-конкретно силна тревожност, страх за бъдещето и дали ще се справям добре като майка. След раждането (секцио) и предвид че детето се роди с инфекция съвсем се стресирах. Към момента ( 10 месеца след раждането) съм по-добре, но не напълно. Бих искала да попитам чрез средствата на хомеопатията има ли как да се повлияе и какво бихте ми препоръчали?

# 504
Здравейте, д-р Делчева!
Не зная дали въпросът ми е за тук, но все пак ще попитам и предварително много благодаря!
Някъде към 3,4 месец от бременността получих симптоми на депресия - по-конкретно силна тревожност, страх за бъдещето и дали ще се справям добре като майка. След раждането (секцио) и предвид че детето се роди с инфекция съвсем се стресирах. Към момента ( 10 месеца след раждането) съм по-добре, но не напълно. Бих искала да попитам чрез средствата на хомеопатията има ли как да се повлияе и какво бихте ми препоръчали?

Здравейте, хомеопатията въздейства освен на физическото тяло и на психо-емоционалното състояние. Може да Ви помогне, но това е индивидуална терапия, която се назначава след подробна първоначална консултация, която протича в рамките на около един час. Ако желаете свържете се с мен за повече информация на mira@miradelcheva.com.

# 505
Здръдетеро ни рева цяла нощ на годинка и месец в изяде 470 мл яде е нощес и пак рев дадох и Панадол и от това не се успокои сега продължава с ревът без да спира колики нямаме но ме притеснява този истеричен рев от нея който с нищо няма успокояване

# 506
Здръдетеро ни рева цяла нощ на годинка и месец в изяде 470 мл яде е нощес и пак рев дадох и Панадол и от това не се успокои сега продължава с ревът без да спира колики нямаме но ме притеснява този истеричен рев от нея който с нищо няма успокояване

Здравейте, може да е свързано с никнене на зъби, ако продължава посетете личния лекар. Ако е от зъбите може да помогне хомеопатичното лекарство Chamomilla vulgaris 15CH.

# 507
[quote author=viara1912 link=topic=1306684.msg47546330#msg47546330 date=17065930детето ми   рева цяла нощ на годинка и месец изяде 470 мл ядене  нощес и пак рев дадох и Панадол и от това не се успокои сега продължава с ревът без да спира колики нямаме но ме притеснява този истеричен рев от нея който с нищо няма успокояване

Здравейте, може да е свързано с никнене на зъби, ако продължава посетете личния лекар. Ако е от зъбите може да помогне хомеопатичното лекарство Chamomilla vulgaris 15CH.
[/quote] днес бяхте гост в списание кенгуру аз зададох въпрос за закуска сутрешна и следобедна на бебе на една година мерси за отговора но да попитам дъщеря ми нее фен на попарите макарони грис  яде на пюре само  веднъж и правиш макарони но сладки макарони не обича обича ги с домати малко сметана също  какво друго да и предложа за да не яде само мляко търся разнообразието сандвичи могат ли да се правят и да и давам и какво не и достига та търси храна през ноща ако нее готвена храна или местно пюре ни побърква от рев не само заради зъби но и няма заспиване цяла нощ търси месото на манджи през ноща и на пюре пробвала съм и с друго но другите неща отказва а само това иска и кога ще спре да се буди и да спи спокойно

# 508
Здравейте! Колко време преди секцио трябва да спрем желязо, фолиева киселина, магнерот? Необходимо ли е изобщо да се спират?
Също така при раждане (секцио) със серклаж кога се сваля конеца? Непосредствено преди раждането или по време на операцията?
Последен въпрос- как започва нормално раждане след серклаж? Какво да очаквам и как да действам, предвид че имам дата за секцио? Ще има ли тапа, изтекли води, зацапване?
Благодаря Ви!

# 509
детето ми   рева цяла нощ на годинка и месец изяде 470 мл ядене  нощес и пак рев дадох и Панадол и от това не се успокои сега продължава с ревът без да спира колики нямаме но ме притеснява този истеричен рев от нея който с нищо няма успокояване
[/quote]

[/quote] днес бяхте гост в списание кенгуру аз зададох въпрос за закуска сутрешна и следобедна на бебе на една година мерси за отговора но да попитам дъщеря ми нее фен на попарите макарони грис  яде на пюре само  веднъж и правиш макарони но сладки макарони не обича обича ги с домати малко сметана също  какво друго да и предложа за да не яде само мляко търся разнообразието сандвичи могат ли да се правят и да и давам и какво не и достига та търси храна през ноща ако нее готвена храна или местно пюре ни побърква от рев не само заради зъби но и няма заспиване цяла нощ търси месото на манджи през ноща и на пюре пробвала съм и с друго но другите неща отказва а само това иска и кога ще спре да се буди и да спи спокойно
[/quote]

Здравейте, много трудно се чете и разбира написаното без препинателни знаци. Ако детето има добър режим на хранене и разнообразно хранене през деня, не би трябвало да се буди често нощем. Примерно меню и режим на хранене за възрастта 1-3 години предлагам в този мастър клас: https://miradelcheva.com/polezno-hranene-za-decata-na-1-3-godini/

Общи условия

Активация на акаунт