Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 763
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Логиката е да ги помниш лесно и да не бъркаш Simple Smile

И аз си го помислих, че е заради това хаха, и затова хванах друга логика първи и последен раб.ден Simple Smile . Но като цяло тази лекарка ми е правило впечатление, че винаги си изчислява за седмицата каква доза се получава и после си дели на дни и си прави някакви сметки

# 526
И на мен така ми ги изписа(преди 2 години) - 5 дни по 50, събота и неделя по 75. Не ми беше добре. И сама си го коригирах - през ден редувах 50 и 75.
  И понеже по-горе някой беше питал: когато ми свърши Л-тироксина от 75, замених с еутирокс. Не забелязах разлика.
 Смених лекарката, януари отидох при друг и той ми вдигна дозата за зимата всеки ден 75. И тук ме посъветахте, че ми е нисък хормона. Сега съм всеки ден по 75.

# 527
28г.с съм пия 125мг еутирокс док каза да продължавам с същата доза дали няма да слезе още надолу с тази доза

# 528
Ще слезе. Аз бих намалила с 25 мкг т4 и бих вкарала 3 мкг т3. Не си изследвала т3. Така е трудно да се говори какво се случва. Реално по това фт4 си за вдигане на дозата, но без фт3, нещата са насляпо.

# 529
Ще слезе. Аз бих намалила с 25 мкг т4 и бих вкарала 3 мкг т3. Не си изследвала т3. Така е трудно да се говори какво се случва. Реално по това фт4 си за вдигане на дозата, но без фт3, нещата са насляпо.
[/quote
Не го изследвам фт3 още от началото на бременността док каза само тсх и фт4

# 530
[video][/video]Ох, ама ти си и бременна. Аз това 28 г.с въобще не съм догледала и мислех, че са годините ти. Ами, продължавай с тази доза. Според мен си за вдигане, но...

# 531
Здравейте , какво ще кажете за резултатите на дъщеря ми 2 г и 6м . Пие 25 мг  л-тироксин.
Хормони
TSH   S        3.24       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S        10.85       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.1       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S        11.4       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)   S        10.5       IU/ml     0 - 34     ECLIA
Клинична химия
АсАТ   S       84       IU/l     0 - 32     IFCC
АлАТ   S       44       IU/l     0 - 33

# 532
Ниска е дозата, Т3 и Т4 са на долна граница в хипофункция си е.

# 533
Утре са на преглед при друг детски ендокринолог.Нещо не ми е ясно .Преди 40 дена Тф3 беше горна граница,сега е ниско.Кое тогава се гледа при хипофиза?При 12,5 горна при 25 долна  и как ще го гледам като те искат само ТСХ?

# 534
А защо ще сменяте ендокринолога? Хубаво е да се ходи при един и същ, той ще измерва ръст,тегло, разни показатели, за да следи развитието на детето

# 535
защото не съм доволна.Не й видя жлезата на екограф.Да не говорим ,че витамин Д и т.н. изобщо не ги изкоментира.На въпроса какви добавки и витамини да давам ,каза ,че няма смисъл .Мисля ,че това е достатъчно.
Не съм от София ,но мисля да се консултирам с професор Стоева.

# 536
Е, в такъв случай да.

# 537
Здравейте, бях на преглед при д-р Маринчев (София) и съм меко казано потресена от отношението му. Миналата година бях с ТСХ 4.6 и започнах Еутирокс, забременях, но загубих бременността, като разбира се ТСХ беше сочен като възможен виновник. Оттогава съм в борба да го държа под 1 и да забременея отново. Коментарът му беше "Изобщо не си за хормон. Някой друг лекар ти е втълпил, че си болна, а ти не си. Нищо ти няма. Чао."
Доста ме учуди, че ТСХ с такива стойности (прогресивно пораснало от 2 до 4.6 за по малко от година) за него не е проблем.

# 538
Утре са на преглед при друг детски ендокринолог.Нещо не ми е ясно .Преди 40 дена Тф3 беше горна граница,сега е ниско.Кое тогава се гледа при хипофиза?При 12,5 горна при 25 долна  и как ще го гледам като те искат само ТСХ?

При начална хипофункция организма се опитва да компенсира и повишава Т3.
При моя син е така, преди да започне хормон Т3 винаги беше или малко над  граница или към горната. Като започна хормон и постепенно спадна. Сега в момента като не му стига дозата и пак е тръгнал нагоре.
Ето виж, при всяко падане на Т4 и Т3 се вдига
Скрит текст:

# 539
благодаря, а вашия ендокринолог ,следи ли ги т3 и Т4  ?Тази от която не съм доволна иска само ТСХ.

Общи условия

Активация на акаунт