Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 770
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Скиорче, аз съм с първа доза Астра Зенека, чакам си втората. Не съм пускала изследвания, та да ти кажа има ли разлика по отношение на щитовидните хормони, но не усещам да има такава. На мен целият този страх и стрес ми докара второ автоимунно още преди ваксината, така че не съм имала големи колебания дали да се ваксинирам.
Едно интервю на проф. Кюркчиев, имунолог:
https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/ne-patsienti-razglezeni-klienti-p … eto-kam-vaksinite

# 511
Леми, съжалявам да го чуя...какво второ автоимунно отключи?

# 512
  • София
Skiorche, аз също съм ваксинирана с Пфайзер. С Хашимото съм от близо 12 години. Имах ниска температура след първата доза и никакви други реакции. Напълно споделям мнението на Lemy. Това постоянно пазене и страх започна да ми влияе много зле на психиката. Не съм имала никакви колебания дали да се ваксинирам, а с какво да се ваксинирам. Както Lemy е казала, ваксината няма да те предпази на 100% от разболяване, но ще те предпази от тежко протичане на болестта.
Голяма част от колегите ми се ваксинираха. Имаше такива, които се разболяха между първа и втора доза, но причината беше че се отпуснаха и спряха да спазват мерките, а някои се оказаха болни, когато ги ваксинираха.
Не те агитирам да се ваксинираш, просто споделям моя опит Simple Smile

# 513
  • София
Благодаря на всички за споделените мнения. Не мога да приема, че в над 60-милионна Великобритания днес има 4 смърни случая от Ковид, а у нас без да споменавам броя на топящото се население, отново над 200 души са си заминали Weary.

# 514
Здравейте момичета

Някой приемал ли е екстракт от маслинови листа?   Прочетох че  повишават Т3   до 2,2 пъти при продължителен прием.

# 515
Къде си го чел, да погледна, че ми стана интересно?

# 516
  • Бургас

Мария, в изследванията, които си пуснала, няма нищо притеснително. Нямаш жлеза. Нарушена е линията хипофиза - щитовидна жлеза. Ти подаваш хормон отвън, но не си щж. "Нормално" хипофизата да не реагира адекватно. Като цяло си за вдигане на дозата. Гледам, че нямаш ковид антитела. Но боледувала ли си? Високото кръвно е пост ковид усложнение заедно с нисък калий в тялото. До 1 месец в повечето случаи се нормализира.

Благодаря много!
Младият Лозанов така ме"подреди",но вече е скъпо и невъзможно да се консултирам с него.
Бургаските лекари обаче се ядосват на такива резултати и все ми говорят,че нямат такива пациенти,техните от години били на една доза и се чувствали прекрасно...
С такова ниско ТСХ не знам как да вдигна дозата.Избива ме на диария и при тази доза.Имам и възпалително чревно заболяване,което се влияе от хормоните.
Христозов се беше развикал,че без да ми се вкарат в ремисия червата,не знае как да ме лекува.Ок,ама червата хем не влизат в ремисия,хем никой не ги лекува заради алергии и непоносимости към лекарства.Прав е Христозов,никой не знае какво усвояват от Л Тироксина...
Ами да ми измислят инжекционна форма.
Толкова скапан и неусъвършенстван е този Л Тироксин...И продължава да ми гори от него стомахът,пия по 2 Нолпази от 20 мг на ден,гастрото мисли и на 40 да ги вдигне.
А Лозанов ме убеждаваше,уверяваше,че проблем с корема,колита и Л Тироксин няма да имам.Ами имам...
Досега с ниско ТСХ,ФТ4 ми е било над норма.ФТ3 си стои ниско.
Ужас.
Лекар в Бургас без Данов,Чавдарова,Кирилова,Димитрова,Шопова,Антонова,Иванов...който може да ме приеме,диспансеризира,помага?
Гърдата ми пак тече,пролактинът беше известно време в норма,сега не е.
Аааа...и Маринов не върши работа,или както там се казваше шефът на ендокринологията.

# 517
Защо не пробваш онлайн през хийли?  Няма жлеза за ехограф, така и така прегледа ще е главно разговор и разглеждане на изследвания. Няма да си ограничена от Бургас така.

# 518
  • Бургас
Защо не пробваш онлайн през хийли?  Няма жлеза за ехограф, така и така прегледа ще е главно разговор и разглеждане на изследвания. Няма да си ограничена от Бургас така.
Ще видя,не съм чувала до сега за тази платформа.
Дано става и по здравна каса.

# 519
Къде си го чел, да погледна, че ми стана интересно?

Има го на няколко места   но тук го намерих  изразено в цифри

https://bg.waykun.com/articles/4-polzi-ot-ekstrakta-ot-maslinovi-lista.html

# 520
Здравейте момичета

Някой приемал ли е екстракт от маслинови листа?   Прочетох че  повишават Т3   до 2,2 пъти при продължителен прием.
Аз съм с хиперфункция- Базед на поддържащо 1 хапче. 5 месеца пих капсули маслинови листа. Изследвания пуснах преди да започна да ги пия. Пиех наттокиназа, маслинови листа, Д, Ц, супер ензими на Now.
Трак антитела ми се бяха активирали, висок хемоглобин, еритроцити, моноцити, гранично Суе, и започнах по схема да пия посочените добавки без пропуск.
Тсх 1.86, т3 май беше към 5, а т4 18. Не съм сигурна в цифрите, само за Тсх.
2 месеца след това ПКК в норма, Тсх 2.50 някъде- желан резултат. Другите хормони не пуснах.
Съвсем скоро спрях всичко и останах на Д и Ц.
Съмнявам се да са повлияли хапчетата и да повишат Т3. Евентуално при хора с нисък Т3 може да подобрят конверсията и да балансират, но може да се разбере ако се пият само маслинови листа и да се проследят кръвните показатели.

# 521
Здравейте Simple Smile
Може ли да ми дадете мнение за дозирането на еутирокса - как всъщност е по-добре, да се приема една постоянна доза или да се реудва един ден по-голямата, един ден по-малката. Чудя се защото двама лекари ми казаха различно. Според единия да пия 37.5 всеки ден, а според другия да редувам 25 с 50. Прилагам си и изследванията при доза на еутирокса всеки ден по 25.

Скрит текст:

# 522
Както ти е по-лесно

# 523
Според мен е по-добре да си е всеки ден от 37,5мг, вземаш си 75мг и си чупиш половинка.
Някои лекари имат пък някаква логика за седмична доза, и не гледат много как е разпределена в дните.
Сина ми до сега беше на 37,5мг и лекарката му вдигна на 5х37,5мг и уикенда 2х50мг. За мен не е логично такова струпване на по-голяма доза два дни един след друг и ще ги давам в понеделник и петък.

# 524
Логиката е да ги помниш лесно и да не бъркаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт