Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 120
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
Е, защо да е чак неприятно? Едва ли някога ще попаднем на безлюден остров, на който няма да имаме чисто техническата възможност да се сдобием със синтетичния хормон. Simple Smile
Иначе, по тази логика, ние сме зависими и от много други неща за цял живот - качествена храна, добавки (в случай на дефицити) и др.

# 241
Чисто психически, да знаеш, че завинаги ще го приемаш. И точно това мисля и аз, за щастие е достъпен, евтин, наличен. Не знам иначе защо са тези постоянни напъни за спиране. Знам хора, които го пият тайно?!?

# 242
Той всъщност влия ли негативно на нещо ?

# 243
Чисто психически, да знаеш, че завинаги ще го приемаш. И точно това мисля и аз, за щастие е достъпен, евтин, наличен. Не знам иначе защо са тези постоянни напъни за спиране. Знам хора, които го пият тайно?!?
Не знам... Хапчето се пие точно за 3 секунди, но да речем - материализирането на ежедневно здравословно меню изисква толкова много време, усилия, пари... В този смисъл, за мен е много по-голямо бреме, че се налага до края на живота си да го карам на полезни ястия, вместо да си угаждам с купешка и вкусна, според моите лични представи, храна. Simple Smile Това ме прави далеч по-зависима, отколкото приема на някакво си дребно хапче. Проблемът с храната е силно застъпен при мен. Само като се замисля, и почвам да се натоварвам.

Той всъщност влия ли негативно на нещо ?
Не.

# 244
Не влияе негативно изобщо! Но пък трябва периодично да се проследява лабораторно и евентуално да се коригира дозата
За храната съм съгласна

# 245
Миленски, очаквах тази реакция от теб. Аз няма да се разтърся от твоя отговор. Надявам се собствената ти реакция да разтърси теб самата/самия. Не, не си чел/а достатъчно. В противен случай нямаше да се натоварваш с мисълта, че всъщност пиеш хормон, а не лекарство. В първия момент всеки реагира като теб на израза "цял живот". Не ме занимаваш с твоя проблем. Твоят проблем е и мой проблем. Аз също търся най-доброто решение. Но ако да пиеш т4 е проблем, представи си хората на инсулин как се чувстват.

Не влияе негативно при правилна употреба. Негативен е за хора, които го пият за отслабване (както и т3). Негативен е, ако се предозира.

Гърне, Хепи, напълно съгласна за храната. Скъпо, трудно за съгласуване с 4 човека, много време и несигурни крайни резултати. В тоя ред на мисли. Онзи ден изследвах детето за хранителни непоносимости на 46 храни. Всичко е негативно освен "слабо положително" на яйца и мляко. Няма хеликобактер, няма кандида. Ай, ся кажете от де са тия 950 ТАТ. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 246
  • столицата
Признавам си аз съм от тези, за които бе голям удар  да научат,  че до края на живота си следва да приемат хапчета. Наистина ми беше много трудно са го приема. Не съм поставяла и за миг под съмнение лекарското мнение, но за човек, който е резервиран към лекарствата и ги приема само при необходимост, беше ужасно да възприема ежедневното еуротироксче. Създадох си бързо режима за приемане, но поне 2 месеца психически бях обременена.
Признавам хранителен режим не спазвам, а трябва. Ям по 2 бразилски ореха на ден за селен от месец.
Успех на всички !

# 247
Понякога процеса е автоимунен и не може да се открие причината
Дали е психосоматична, дали е нещо като пластмаса,дали Чернобил или не знам и аз...
Все пак с храна и всичко останало помагаме на организма да минимизира щетите.

# 248
На никого не му е ок да ти кажат, че нещо трябва да правиш до живот, дори и да е - Всеки ден яж шоколад хаха, чисто психически тази мисъл те натоварва, като нещо ограничаващо, обречено от този род, така си го обяснявам аз.
Давам пример със себе си, понеже в годините попадах на "свестни" лекари дето ме "излекуваха" като смъкнех ТСХ до 1-2 и ми спираха хормона и ме викаха след 6м на контрола и пак и т.н. Та никой не ми беше казал, че ще го пия постоянно и ми беше ок. След като родих и ми го спряха пак на втория месец беше пак ТСХ под 2, 6 месеца по-късно се тресях от студ в ранна есен и при контрола се оказа ТСХ18, тогавашния ми лекар каза - Ама как така си го спирате и почвате, очаквате че жлезата ви изведнъж ще е заработила добре, от какво? Ще приемате до живот и без това жлезата вече има поражение. Ами спекох се малко, но бях с малко бебе и бързо ми отмина. Но когато ми казаха, че детето ми е за хормон е там вече е кофти. Лекарката ме видя, че не съм ок и ме успокои, че започваме и ще видим във времето ако може ще пробваме да намалим и спрем...е не става. Другия месец прави година от както пие, ами с хормон все още не са оптимални хормоните какво остава да го спрем. Но както съм казвала и преди видях последствията при него с очите си и промяна при почване на хормон - той на 11г беше сменил само млечните резци, бяха спрели да му се сменят зъбите, за 1 г беше пораснал само със 1см , задържа и на ръст, отделно памет, концентрация...

Бонго, въпреки че не си открила ключа за палатката е хубава новина поне, че няма непоносимости детето, браво!  Единственото което ми хрумва да пробваш, но си е трудно организационно и финансово от опит казвам - да махнеш глутен, независимо, че няма непоносимост, аз вярвам, че влияе на антителата. Аз поне се благодаря, че при нас проблемен е ТАТ и го знам от какво е.

galimar и аз не спазвам хр.режим, въпреки че поддържам такъв на детето. Просто съм решила, че към момента ме натоварва, защото това трябва да е промяна за постоянно, не така за 2-3 месеца

# 249
Така е, за дете вече е направо голям удар. Но последствията при тях са несравними...

# 250
Момичета, мога ли да пия инфлуцид? Аз не, едо Преди два месеца не го пиех де😂😂😂.. Но сега с тези антитела и аз не знам. Че нещо ми е запушен носа и ме боли ухо. А по принцип с антибиотик вида има ли проблем? Ограничения има ли? Пия Тирозол и Елтероксин. Благодаря предварително.

# 251
Аз съм го пила, но не и по време на приема на Тирозол. Като бях в хипер, нищо не ме ловеше.

# 252
Утре ще правя изследвания, нещо междинно съм сега... Но личната каза няма проблем...

# 253
Какви изследвания ще правиш?

# 254
Какви изследвания ще правиш?
За ендокринолог, че съм на контрола. Стандартни и едно CRP ще пусна.

Общи условия

Активация на акаунт