Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 65

• 48 136
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Ако имаш възможност си пусни сама трите хормона - ТСХ, ФТ3 и ФТ4 и ще се види какво е положението. На лекар и да отидеш ще ти пуснат най-много ТСХ, а даже може и да кажат, че скоро си изследвана и няма нужда.

# 286
Здравейте, оказа се, че съм с Ковид. Изписаха ми Авирон 3х3 за 5 дни и витамини, но в шока забравих да спомена,че съм с Хашимото. Някой приемал ли го е? Или утре да звънна на личната. Благодаря!

# 287
Няма проблем

# 288
Здравейте, оказа се, че съм с Ковид. Изписаха ми Авирон 3х3 за 5 дни и витамини, но в шока забравих да спомена,че съм с Хашимото. Някой приемал ли го е? Или утре да звънна на личната. Благодаря!

Здравей, миналия месец и аз прекарах Ковид, като лечението ми беше само с Авирон рапид. Много добре се повлия и не ми се наложи да пия друго. Иначе и в групата във фейсбук за Хашимото се обсъжда от доста хора, че няма проблем Simple Smile Бързо оздравяване!

# 289
И аз пих ноември, карах нещо, не знам дали беше Ковид и много добре се повлиях.
Може ли линк на групата във Фейсбук.

# 290
Благодаря на всички!

# 291
  • Бургас

Здравейте!
Добре е да пиете Авирон както е по схемата в опаковката . Незнам дали 5 дни - 3х3 дали не е множко !?

# 292
Здравейте, пия Тирозол 2*1 и сутринта 25 мг Ел тироксин. Обаче от два дни съм със сърцебиене, особено вечер. Във вторник бях на контролен преглед. Тя ми каза 3 дни 37.5 Ел тироксин и 4 дни по 25 мг. Но аз още в сряда след увеличение на дозата получих сърцебиене. Не знам дали е случайно. Може ли съвет, защото след три седмици съм чак на лекар 😢. Иначе последните изследвания, Фт 4 и Фт3 идеално в норма, а Тсх 6.

# 293
Здравейте и предварително моля за извинение, вероятно постоянно са обсъждани въпросите многократно:
Майка ми е с Хашимото. Не крия, че очаквам и мен да ме споходи.
Преди 3 месеца след Ковид се изследвах, но само TSH (норма). Оттогава насам обаче наддадох 3 кг (много ненормално за мен), много съм уморена, капе ми косата, сутрин усещам подпухнали очите си.
Имам записан час за ендокринолог, но това типични симптоми за Хашимото ли са?
На 47 съм.

Последна редакция: сб, 03 апр 2021, 16:01 от левскарката

# 294
Да, симптомите са типични, при проблем с ЩЖ. Но може и да се дължат на друго - Инсулинова резистентност, дефицити на витамини и т.н.
TSH, сам по себе си, не дава достатъчно информация. Трябва да се изследва заедно с FT4, FT3, TAT и MAT.

# 295
Здра11вейте! Пуснах изследвания... съмненията ми се потврдиха имам проблем с щитовидната жлеза. От това което прочетох най-вероятно хашимото. От характерните симптоми е само напълняване и въпреки хр режими несваляне.Леко напрежение в гърлото и запек след прекаран ноември гастрит, който оправих.  Това е. Резултатите ми са повишено TSH 7.93, T4 11.9, T3 2.56, TAT 552.7 MAT 29
Инсулин, глюкоза и глихиран хемоглобин в норма. Имам час при ендокринолог.
Въпросът ми е какво друго да пусна от тук нататък ? Искам да изчистя максимално картината. Витамити, микроелементи, вируси .. Ще пусна и една снимка на зъби - панорамна, за да видя и там положението.

# 296
Ми то с тоя резултати нищо чудно
Почнете с лекаря и хормон, с него обсъдете останалото

# 297
Инсулина колко е, защото ако е  в лаборатория с граница до 25, не е в норма, тя е много завишена.

Иначе от витамините може да проверите най вече вит.В12, Д и желязо.

# 298
Инсулина е 4,60, глюкозата 5,66.  По време на стомашните проблеми - ноември, пусках кръвни и тогава лъсна висока глюкоза 6,62. Та за това спрях лошите храни и реших след някой месец да направя повторни изследвания. За жалост не успях да спра стреса .. ситуации. Направи ми впечатление, че не отстлабвам ни грам. Това съвсем ме усъмни, че трябва да търся и друг проблем.

# 299
Като почнеш с хормона, вероятно ще сваляш далеч по-лесно. Не се притеснявай за това. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт