За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 364
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 17 116
В топчетата на супа топчета слагате ли ориз и дали е суров? Аз ги правя само месо, но все си мисля че с ориз би бил по-добър вкус, но пък не искам да остане да хрупа.

И още един подобен въпрос, едно време имаше една манджа кюфтета дето се варяха и после водата ставаше на бял сос. В тези кюфтета се слагаше ориз, обаче не помня оризът вареше ли се предварително?

# 571
  • Мнения: 9 247
Не слагам ориз нито в топчетата от супата, нито в кюфтетата с бял сос.

# 572
  • Мнения: 15 046
Понякога слагам ориз в топчетата. Прибавям суров ориз към каймата, омесвам и оформям топчета. Никога не е оставал суров.

# 573
  • Мнения: 2 638
От години не съм яла пиле фрикасе. Моля, дайте рецепта, която правите вкъщи?

# 574
  • Мнения: 24 583
В топчетата на супа топчета слагате ли ориз и дали е суров? Аз ги правя само месо, но все си мисля че с ориз би бил по-добър вкус, но пък не искам да остане да хрупа.

И още един подобен въпрос, едно време имаше една манджа кюфтета дето се варяха и после водата ставаше на бял сос. В тези кюфтета се слагаше ориз, обаче не помня оризът вареше ли се предварително?
И в двете е по избор дали да сложиш ориз, суров се слага все. Сготвя се достатъчно, то малко му трябва. Някои слагат и в кюфтетата сготвени в доматен сос, същата работа е и там.

# 575
  • София
  • Мнения: 12 685
В топчетата на супа топчета слагате ли ориз и дали е суров? Аз ги правя само месо, но все си мисля че с ориз би бил по-добър вкус, но пък не искам да остане да хрупа.

Обичам да приготвям супата по тази рецепта: Супа топчета с мента.

# 576
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
..  Прибавям суров ориз към каймата, омесвам и оформям топчета. Никога не е оставал суров.
Точно. За 15-20 мин. се сварява оризът и топчетата/кюфтетата са готови. Пускам ги във врящия бульон.

# 577
  • Русе
  • Мнения: 6 147
Скрит текст:
От години не съм яла пиле фрикасе. Моля, дайте рецепта, която правите вкъщи?

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/03/blog-post_15.html

# 578
  • Мнения: 2 638
Благодаря, винаги съм мислела, че е като яхния- заедно да ври Simple Smile

# 579
  • Мнения: 10 668
Дайте лесни идеи за артишок. Варене, печене, но без пълнене и врътня.

# 580
  • Мнения: 9 453
От години не съм яла пиле фрикасе. Моля, дайте рецепта, която правите вкъщи?
така го правя https://pep-4o.blogspot.com/2010/05/blog-post_09.html
На супа топчета и кюфтета фрикасе слагам по малко ориз; суров, разбира се, на него му трябват 15 мин. да се сготви, а на каймата - поне 40 мин. Така че никога не остава суров. Но с ориз/или с белтък в каймата, тя е по-стегната, когато е готова манджата/супата.  Но толкова , че да има мааалко ориз в каймата, а не кайма в ориза Simple Smile
Станислава5642, заложи на 1/3 части. Ако видиш, че много изсъхва, а има още до набъбването на ориза, кипни си малко подсолена вода, или бульон, залей и завий тавата с фолио.

# 581
  • София
  • Мнения: 3 711
Забравих да сложа бакпулвер на пандишпан Simple Smile
Дали ще става за нещо? Пече се още, но не съм оптимист...

# 582
  • Мнения: 10 668
В класическия пандишпан не се слага набухвател. Ако си го направила както трябва си е ок.

# 583
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
В класическия пандишпан не се слага набухвател. Ако си го направила както трябва си е ок.
Точно!

# 584
  • София
  • Мнения: 3 711
Не знам класически ли е, рецептата е от нета и има бакпулвер Simple Smile
Стана, даже се наду доволно, с бакпулвера сигурно щеше да излезе от тавата Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт