За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 409
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте, пак идвам аз с въпроси - искам да направя крем за торта, плодов. Какъв е редът на нещата? Сваряват се, подслаждат? Кога се разбъркват с рикота, ако ползвам? Желатин кога се слага? Не искам да желирам много, само да не се разтича.

# 76
  • Русе
Скрит текст:
Моята боя за червено кадифе е тази, но в червен цвят.

За мен тази не е добра боя, имам я и така си стои. За тортата Червено кадифе най-добрите хран. бои ги има  в сладкарските къщи за консумативи, специално аз я купих от Арома Хаус, правят и доставки и са на много добри фирми. Получава се наистина червен цвят, а не нещо чежду червено и кафяво, та накрая едно нищо.

Аз използвах точно тази, и ми се получи много добре цвета.

# 77
И при мен цветът е винаги наситен и ярък.

# 78
Бадемовото мляко подходящо ли е за термична обработка? Правя една супа, като в рецептата се слага овесено мляко, но аз имам само бадемово и се чудя дали мога да го заменя.

# 79
  • Sofia
Бадемовото мляко подходящо ли е за термична обработка? Правя една супа, като в рецептата се слага овесено мляко, но аз имам само бадемово и се чудя дали мога да го заменя.
Защо да не е и то като овесеното и другите ядкови са основно вода.

# 80
Ами защото тези млека имат някакви странни съставки също - инулин, някакви гуми Grinning и знам ли аз за какво могат да се ползват..

# 81
  • Sofia
Нищо им няма.
Инулинът е много хубаво нещо.

# 82
Благодаря! Остава сега само и да се получи вкусно Laughing ММ сигурно пак ще се сърди, че правя разни експерименти..

# 83
  • Sofia
Благодаря! Остава сега само и да се получи вкусно Laughing ММ сигурно пак ще се сърди, че правя разни експерименти..
Ще стане, стига да не разчиташ на млякото за вкус. Simple Smile

# 84
  • София/Испания
Имам около 200гр маскарпоне,останало след направата на торта.
Мога ли да направя соленки с него?

# 85
можеш. Може и солено руло някакво да направиш и сложиш в плънката от него.
Може и на сандвичи с риба например Simple Smile

# 86
стана перфектно червено без добавка на какао.
"Червено кадифе" е какаов сладкиш, не просто червено-оцветена торта Wink

# 87
стана перфектно червено без добавка на какао.
"Червено кадифе" е какаов сладкиш, не просто червено-оцветена торта Wink

да, само че аз говоря за торта дъга, не за червено кадифе.
показаните по-горе нюанси на червеното на мен не ми допадат, предпочитам други, които постигам без други добавки с боите, които съм споменала.

# 88
  • Пловдив
Сигурно 100 пъти е писано, но може ли изпитана рецепта за Павлова?
Пробвах веднъж малко количество с 2 белтъка, но без нишесте и оцет и спихна блата...

# 89
zenata, извинявам се за вметката, пропуснала съм първото изречение за дъгата явно, унесох се в мечтания по кадифето Smile

искам да направя крем за торта, плодов. Какъв е редът на нещата?

Много начини има, мога да ти кажа аз как правя. Плодове не варя, най-много да ползвам праскови от компот, те са си хем сладки хем сварени. Ягодки-малинки само посипвам със захар и оставям да омекнат малко. Намачквам плодовете на пюре и смесвам със сиренето, захар добавям на вкус.  Желатинът се слага най-накрая, мериш количество каквото е нужно, но имай предвид че някои плодове развалят желатина, примерно екзотики като киви и ананас.

mystic woman, на Павлова винаги се слагат нишесте и нещо кисело, за да не спада. Примерна рецепта: 4 яйца, 250г захар, 1чл нишесте, 1чл оцет - вместо оцет може да се добави лимонов сок или половин чаена лъжичка кремотартър. Пече се на 150С за около час, става твърда на пипане, тогава изключваш фурната без да вадиш Павловата докато изстине.

Общи условия

Активация на акаунт