За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 409
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 4 594
Здравейте, пак идвам аз с въпроси - искам да направя крем за торта, плодов. Какъв е редът на нещата? Сваряват се, подслаждат? Кога се разбъркват с рикота, ако ползвам? Желатин кога се слага? Не искам да желирам много, само да не се разтича.

# 76
  • Русе
  • Мнения: 6 153
Скрит текст:
Моята боя за червено кадифе е тази, но в червен цвят.

За мен тази не е добра боя, имам я и така си стои. За тортата Червено кадифе най-добрите хран. бои ги има  в сладкарските къщи за консумативи, специално аз я купих от Арома Хаус, правят и доставки и са на много добри фирми. Получава се наистина червен цвят, а не нещо чежду червено и кафяво, та накрая едно нищо.

Аз използвах точно тази, и ми се получи много добре цвета.

# 77
  • Мнения: 43 490
И при мен цветът е винаги наситен и ярък.

# 78
  • Мнения: 11 121
Бадемовото мляко подходящо ли е за термична обработка? Правя една супа, като в рецептата се слага овесено мляко, но аз имам само бадемово и се чудя дали мога да го заменя.

# 79
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Бадемовото мляко подходящо ли е за термична обработка? Правя една супа, като в рецептата се слага овесено мляко, но аз имам само бадемово и се чудя дали мога да го заменя.
Защо да не е и то като овесеното и другите ядкови са основно вода.

# 80
  • Мнения: 11 121
Ами защото тези млека имат някакви странни съставки също - инулин, някакви гуми Grinning и знам ли аз за какво могат да се ползват..

# 81
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Нищо им няма.
Инулинът е много хубаво нещо.

# 82
  • Мнения: 11 121
Благодаря! Остава сега само и да се получи вкусно Laughing ММ сигурно пак ще се сърди, че правя разни експерименти..

# 83
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Благодаря! Остава сега само и да се получи вкусно Laughing ММ сигурно пак ще се сърди, че правя разни експерименти..
Ще стане, стига да не разчиташ на млякото за вкус. Simple Smile

# 84
  • София/Испания
  • Мнения: 1 572
Имам около 200гр маскарпоне,останало след направата на торта.
Мога ли да направя соленки с него?

# 85
  • Мнения: 9 457
можеш. Може и солено руло някакво да направиш и сложиш в плънката от него.
Може и на сандвичи с риба например Simple Smile

# 86
  • Мнения: 17 116
стана перфектно червено без добавка на какао.
"Червено кадифе" е какаов сладкиш, не просто червено-оцветена торта Wink

# 87
  • Мнения: 10 672
стана перфектно червено без добавка на какао.
"Червено кадифе" е какаов сладкиш, не просто червено-оцветена торта Wink

да, само че аз говоря за торта дъга, не за червено кадифе.
показаните по-горе нюанси на червеното на мен не ми допадат, предпочитам други, които постигам без други добавки с боите, които съм споменала.

# 88
  • Пловдив
  • Мнения: 44 303
Сигурно 100 пъти е писано, но може ли изпитана рецепта за Павлова?
Пробвах веднъж малко количество с 2 белтъка, но без нишесте и оцет и спихна блата...

# 89
  • Мнения: 17 116
zenata, извинявам се за вметката, пропуснала съм първото изречение за дъгата явно, унесох се в мечтания по кадифето Smile

искам да направя крем за торта, плодов. Какъв е редът на нещата?

Много начини има, мога да ти кажа аз как правя. Плодове не варя, най-много да ползвам праскови от компот, те са си хем сладки хем сварени. Ягодки-малинки само посипвам със захар и оставям да омекнат малко. Намачквам плодовете на пюре и смесвам със сиренето, захар добавям на вкус.  Желатинът се слага най-накрая, мериш количество каквото е нужно, но имай предвид че някои плодове развалят желатина, примерно екзотики като киви и ананас.

mystic woman, на Павлова винаги се слагат нишесте и нещо кисело, за да не спада. Примерна рецепта: 4 яйца, 250г захар, 1чл нишесте, 1чл оцет - вместо оцет може да се добави лимонов сок или половин чаена лъжичка кремотартър. Пече се на 150С за около час, става твърда на пипане, тогава изключваш фурната без да вадиш Павловата докато изстине.

Общи условия

Активация на акаунт