За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 377
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • под тепетата
Последно купих пресни лаврак и ципура от Метро - разкошни бяха! Но най-често купувам от Била и съм доволна от качеството и.

# 541
  • София
Взех дъгова пастърва от лидл, очите бистри, хрилете - червеникави, но ме притесни, че костите много лесно се отделиха, месото беше доста меко и леко жълтеникаво. Да я хвърлям ли според вас?
Забелязала съм,че така лесно се отделят костите когато рибата била замразена.

Може ли някой да ми напише пропорции (количества) за оригинална руска салата (салата Оливие)?
https://www.gastronom.ru/recipe/10803/salat-olive-klassicheskij-sovetskij
Но аз никога не я правя по рецепта.Правя както на нас ни харесва.Обичам с повече краставички и заменям салама с пилешко месо или изобщо го пропускам.Да е по-лека  вместо майонеза слагам цедено кисело мляко.

# 542
  • Варна
В "Метро" рибата е с добро качество. В останалите вериги ви се поднася размразена риба. Надявайте се да е бързо замразена (сред улов) и качествено съхранявана.

# 543
  • София-Младост
А в Метро я ловят в задния двор понеже...

# 544
  • Варна
Там има и живи, есетрови риби. Определено имат по-бързи доставки. В София имате специализирани м-ни, с пряк внос от Гърция и Испания.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 15:20 от Viviana91

# 545
  • София-Младост
Там има и живи,есетрови риби. Определено имат по-бързи доставки.В София имате специализирани м-ни, с пряк внос от Гърция и Испания.
О, има и магазини и риби, ама не всеки може да си ги позволи...аз поне риба за 30-60 лв. за кг не мога да купя. Както и много хваления див улов...не ми е по джоба.
Измести се темата, съжалявам.

# 546
  • Sofia
Не разбрах как е правилно да се приготвят медените кори за френска селска торта...Аз направих сместа в тенджера директно на котлона ,а после в други рецепти четох,че трябва на водна баня 🤔
Получиха ми се,макар ,че стана леко твърдо тестото и трудно ги точех...Днес я оформих,но нямах боровинково сладко и сложих от нарязани зелени смокини.Утре ще я пробвам,дано става за ядене 😁

# 547
  • Русе
Скрит текст:
Не разбрах как е правилно да се приготвят медените кори за френска селска торта...Аз направих сместа в тенджера директно на котлона ,а после в други рецепти четох,че трябва на водна баня 🤔
Получиха ми се,макар ,че стана леко твърдо тестото и трудно ги точех...Днес я оформих,но нямах боровинково сладко и сложих от нарязани зелени смокини.Утре ще я пробвам,дано става за ядене 😁

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html

# 548

Doli, сместа също я правя направо на газта, не на водна баня. До утре би трябвало да поемат влагата от крема корите и да омекнат. Хубава тортичка е френската селска, много си я харесвам. И сушени сини сливи съм слагала, и стафиди, виж за смокини не съм се сетила, ама то и не се задържат у нас в никакъв вид, омитам ги на секундата.

# 549
  • Mediterraneo
Там има и живи, есетрови риби. Определено имат по-бързи доставки. В София имате специализирани м-ни, с пряк внос от Гърция и Испания.

Пряк внос какво ще рече? Че днес я ловят рибата в Испания и до 3-4 часа е при потребителя в България? Друг път. За Гърция мога и да се съглася, ама от Испания да карат риба и да ти я продават прясна, едва ли.

# 550
  • София
А в Метро я ловят в задния двор понеже...
Много от веригите зареждат от тях.А и потока от хора в Метро голям,стоката не залежава.Предпочитам да взема от тях ако не мога от рибен магазин.

# 551
Оф пак имам аз кулинарни проблеми. Тръгнах да правя руската салата, обаче като сварих картофите те станах супер лепкави. С обелките ги варих. Защо се получи така? Досега съм варила обелени и нарязани и не съм имала такива проблеми..

# 552
По-нишестени са картофите, няма страшно.

# 553
Бе май ще ги хвърлям и утре ще ходя за други. Като ги режа се тегли едно като лепило Confounded

# 554
moonriver, ако не си се спряла на някоя рецепта, ти препоръчвам тази на Пепчо от блога ѝ. Много ми харесва съотношението на продуктите. Доста години не можех да улуча да направя хубава руска салата, но с нейната рецепта нямам грешка.

Общи условия

Активация на акаунт