Всичко за всички марки гел лакове - 35

• 36 224
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
  • Mostly in my mind
Нещо и от мен
Скрит текст:

Скрит текст:

Много красиво оформени нокти. И лилавото е чудесно. Много нежно.

# 136
Нещо и от мен
Скрит текст:

Скрит текст:

Много красиво оформени нокти. И лилавото е чудесно. Много нежно.
Много благодаря Hug Като дойде време за оформяне изпадам в ужас Joy голям зор Joy

# 137
  • Стара Загора

Бихте ли обяснили какво е апекс и блик?

# 138
Грубо, и без да използвам правилните термини, не съм професионалист, апекс е най-високата точка на нокътната плочка, погледната в профил. Обикновено, в зависимост от дължината на нокътя, се оформя да е на 1/3 до 1/2 от дължината на нокътя, мерено от кутикула. От опита си съм установила, че колкото е по-дълъг нокътя, толкова апекса трябва да е по-назад, в посочените рамки. Целта на укрепването е създаване на правилна архитектура на нокътя, което  прави маникюра освен красив и здрав. При укрепването се наслагва материал върху нокътя, като най-много трябва да е именно в тази точка.  Има нокти с естествен апекс.
Блик е отражението на кръгла лампа върху изравнения нокът. Отражението, или блика трябва да е с правилна елипсовидна форма като е на дясната снимка.

# 139
Пак съм аз. Предполагам,че напоследък ставам доста досадна с въпроси.
Та сега въпроса ми е за цвят на борн прити- маршмелоу или нещо подобно на него. Много бледо розово. Като основа за френски,но не точно.

# 140
  • София
Бихте ли обяснили какво е апекс и блик?

Това беше писала Невена за блик:

Цитат
Блик не е просто бомбе, а бомбе върху цвета, така че светлината от кръгла лампа да се отразява елипсовидна, с отражението на крушката в средата и това на абажура, така да се каже (металното около крушката) около пламъка на крушката.

https://pilkishop.ru/info/articles/2017/idealnye_bliki_gel_lakom/

Апекс:

# 141
  • Mostly in my mind
Идея за маникюр. Жалко, че сега го видях.. Преди два дни пуснаха поръчка от сайта.

# 142
  • на брега на морето
Лолита, а на палеца кое е брокатчето?

# 143
  • Mostly in my mind
Мелина, не пише за него сега видях. Sad

# 144
Загледах се в Claresa, май имат хубави цветове. Базата и топът как са, някой пробвал ли е?

# 145
И двата топа на Кларесо не са добри по мое скромно мнение. Не са издэржливи, някои стават и на дупки, не са супер блестящи. Каучуковите цветни бази обаче са добри.

# 146
Подкрепям мнението на Есмералда, топа е ужас, 3 пъти му давах шанс и трите пъти ми става на дупки!

# 147
  • Стара Загора
При мен по-скоро базата не ми харесва, а топа да, но нямам база за сравнение дали е лъскав или не.
Вчера ми пристигна Коди ултрабонд и Romantic nude N10 и днес си свалих стария гел лак и изненада. Имам отлепване заради едно прищипване преди седмица и нещо Sad Тогава ми се сцепи кожата и виждах, че и живеца не е много ОК и мазах с кислородна вода и риванол и мина, но явно скоро няма да има нов маникюр да пробвам Коди.

# 148
Ако топ лака става на ''дупки'', обикновено това се оправя лесно, като се изтрие лепкавия слой на цвета отдолу Simple Smile

# 149
  • Mostly in my mind
Загледах се в Claresa, май имат хубави цветове. Базата и топът как са, някой пробвал ли е?
Препоръчвам цветовете. Хубав плътен цвят още с първото нанасяне. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт